Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

MIVK a városban

Vöröskeresztes Élet a Báthory István Gimnáziumban

E-mail Nyomtatás PDF

A nyírbátori Báthory István Gimnázium és Szakközépiskola és a Magyar Vöröskereszt kapcsolata bár több éves múltra tekint vissza – hol kisebb, hol nagyobb intenzitással –, a Vöröskeresztes élet érezhetően 2009. őszétől lendült fel az iskolában.

Bővebben...
 

MIVK a városban

E-mail Nyomtatás PDF

Az ifjúsági tanácsok működésének tapasztalatai

2009. évben a működésük változatos. Nyírbátorban, Kisvárdán, Záhonyban, Tiszavasváriban, Mátészalkán működnek és segítik a területi szervezetek munkáját.

A fiatalok szívesen vállalnak karitatív tevékenységet, tagtoborzást, valamint perselyezést, szívesen részt vesznek az ifjúsági versenyek szervezésében, kortársképzésekben, bekapcsolódnak a karácsonyi szeretetakciók szervezésébe, egészségnevelési programokba. A véradásszervezésben is kiválóan közreműködnek, az általános iskolákban a szülők toborzásával, középiskolákban pedig, 18 éves koruk betöltését követően aktív véradóként.

Többen részt vettek a „Sok kicsi – sokra megy” akciónkban, az 1 és 2 Ft-osok gyűjtésében.

Különösen jelentős volt a segítségük Nyíregyházán, Záhonyban, Mátészalkán és Tiszavasváriban. Jelentősen bekapcsolódtak az anyák napi képeslapok árusításába is. A fiatalok és az ifjúsági tanácsok feladata az eszmeterjesztés, amiből szintén kiveszik a részüket. Igen jelentős a bázisiskolákban végzett tevékenységük.

 Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak