Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdet a humanitárius válság érintettjeinek megsegítésére

A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdet a humanitárius válság érintettjeinek megsegítésére

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdet az ukrajnai helyzet miatt bajbajutottak megsegítésére. A bejövő felajánlásokat humanitárius tevékenységekre fordítjuk.

A Magyar Vöröskereszt elsőszámú feladata a jelen helyzetben is az, hogy minél hatékonyabban tudja segíteni a humanitárius válság érintettjeit. A 1359-es adományvonalunk hívásával közvetlenül lehet támogatni a segítségnyújtást, a pénzadományt pedig a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026548-00000009-es számlájára lehet utalni.

 

A kelet-ukrajnai harcok közelmúltbeli felerősödése miatt a lakosság folyamatosan hagyja el a területet, a konfliktus mindkét oldalán veszélybe került az alapvető víz-, gáz- és áramellátás.

 

Az Ukrán Vöröskereszt Társaság (URCS) 2000 önkéntest és 550 alkalmazottat foglalkoztat Ukrajnában. A szervezet jelenleg is részt vesz a biztonsági tervek megvalósításában, védőhelyek azonosításában, elsősegélynyújtásban, pszichológiai segítségben, erőforrások mozgósításában. A civil közösségeket terheli leginkább a nyolc éve tartó konfliktus. Az elmúlt napok eseményei az érintett területen ismét szorongást, veszteséget és félelmet hozott az emberek életébe.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) tagjaként a Magyar Vöröskereszt elsődleges feladata, hogy képességei szerint segítsen az embereknek ezekben a felfokozott időkben is, a háborús helyzet miatt bajbajutottakért végzett humanitárius munkáját a 1359-es adományvonal hívásával vagy az alábbi számlára történő utalással lehet támogatni:

 

Belföldi átutalás esetén:

Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009 Közlemény: humanitárius válság

 

Külföldről történő átutalásnál:

IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009 Swift kód: OKHBHUHB Bank neve: K&H Bank Zrt. Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. Közlemény: humanitárius válság

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak