Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Ifjúsági Vöröskereszt MIVK a városban Vöröskeresztes Élet a Báthory István Gimnáziumban

Vöröskeresztes Élet a Báthory István Gimnáziumban

E-mail Nyomtatás PDF

A nyírbátori Báthory István Gimnázium és Szakközépiskola és a Magyar Vöröskereszt kapcsolata bár több éves múltra tekint vissza – hol kisebb, hol nagyobb intenzitással –, a Vöröskeresztes élet érezhetően 2009. őszétől lendült fel az iskolában.

Az iskola vezetése, Kaliba András igazgató úr, Városi Nikoletta tanárelnök és Enyedi Józsefné védőnő lelkes és odaadó irányításával kapcsolódtak be a diákok a Vöröskereszt rendezvényeibe, versenyeibe, életébe. Ezekből néhány:

Taglétszámuk a 2009/2010-es tanévben 596 fő volt, ami igen kimagasló eredmény az ifjúsági tagszervezés területén.

Egészségügyi méréseket szerveztek a Karácsony előtti időszakban, és a 2010. áprilisában megrendezett Diáknapon, ahol vérnyomás-, vércukorszint-, és testzsírmérésre volt lehetősége az iskola tanulóinak és pedagógusainak.

Technikai segítséget nyújtottak a 2010. februárjában az OMSZ Nyírbátori Mentőállomása és a Magyar Vöröskereszt Nyírbátori Területi Szervezete javára megrendezett Jótékonysági rendezvény szervezésében. Részt vettek a belépő- és támogatójegyek értékesítésében, vendégek fogadására, és a ruhatár működtetésére kértük segítségüket, tombolát árusítottak, és annak sorsolásában segédkeztek.

Idén második alkalommal neveztek be a Területi Csecsemőgondozó verseny
10 – 14 éves kategóriájába, ahol első helyezést elérve Vásárosnaményban adhattak számot a csapat tagjai tudásukról. Megyei versenyen II. helyezést értek el.

Egészségnevelési program részeként idén első alkalommal neveztek be Középiskolai kategóriában a Területi Elsősegélynyújtó Versenyre, ahonnan a Megyei Versenyre továbbjutva az előkelő második helyezést érték el Kisvárdán.

„Házipatika” Országos Elsősegélynyújtó Versenyben vettek részt 2010 tavaszán a gyerekek, ahová levelezős rendszerből továbbjutva többnapos gyakorlati versenyen mutathatták be tudásukat. Az Országos Versenyen IV. helyezést értek el.

Véradást szerveztek 2010. április 20-án az iskolában a 18. életévüket betöltött tanulók és a dolgozók részére, ahol összesen 55 fő nyújtotta segítő szándékkal a karját véradásra, ebből 34 főt új véradóként regisztráltak. A véradás előtti napokban tájékoztató beszélgetéseket folytattak a gyerekek a helyi Vöröskereszt Területi Vezetőjével a véradás fontosságáról, folyamatáról, körülményeiről.

Távlati célként az ifjúság egészséges életmódra való nevelését, az emberiesség és a Vöröskeresztes alapelvek elsajátítását és alkalmazását tűzték ki célul.

Gratulálunk a kimagasló vöröskeresztes eredményeket elérő diákoknak és felkészítőiknek!

További munkájukhoz és céljaik eléréséhez sok sikert kívánunk!

Durucskóné Tóth Tünde

Magyar Vöröskereszt

Nyírbátori Területi Szervezet vezetője

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak