Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Ifjúsági Vöröskereszt Versenyek Megyei Elsősegélynyújtó Verseny

Megyei Elsősegélynyújtó Verseny

E-mail Nyomtatás PDF

„Legyél te is életmentő”

altCsütörtökön rendeztük meg a Magyar Vöröskereszt 39. Elsősegélynyújtó Versenyének megyei döntőjét Kisvárdán, a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság laktanyájában.  A versenyen Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyéből (Tiszavasvári, Záhony, Mátészalka, Kisvárda, Mándok, Laskod, Nyíregyháza, Csenger, Balkány, Nyírbátor, Vásárosnamény, Kisar, Fehérgyarmat) 17 (általános-, középiskola, és felnőtt ) csapat 17 állomáshelyen mérte össze a tudását. 17 állomáshely a csapatokat különféle imitált baleseti szituációkkal, elméleti és gyakorlati feladatokkal, bemutatókkal és vetítésekkel vártuk. 8 általános, 7 középiskolás és 2 felnőtt csapat mérte össze felkészültségét, melynek tétje az országos fináléba jutás volt.
A magas színvonalú, kitűnően megrendezett versengésben az általános iskolások csoportjában a Mándoki ÁMK szerezte meg az elsőséget, a vásárosnaményi és a laskodi általános iskola csapata előtt. A középiskolások mezőnyében idén is a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium csapata vívta ki az országos döntőben való szereplés jogát, megelőzve a nyírbátori Báthory István Gimnázium és a záhonyi Dr. Béres József Kollégium együttesét. A felnőtt versenyzők közül a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának nyíregyházi gárdája jutott be a májusban, Zánkán megrendezésre kerülő országos döntőbe.
A közös ebédet és a látványos mentési bemutatót követően a versenyzők Szarkáné Kövi Mártától, a Vöröskereszt megyei igazgatójától és Toldi Ferenctől, a kisvárdai mentőállomás vezetőjétől vehették át az elismeréseket, míg Dányi Béla ezredes, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese és Kis-Szabó Ferenc alezredes, a házigazda tűzoltóság parancsnoka a legmagasabb pontszámot elért Bessenyei György Gimnázium csapatát részesítette külön jutalomban.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak