Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Közúti elsősegélynyújtó tanfolyam indul gépjárművezető jelöltek részére Vásárosnaményban!

E-mail Nyomtatás PDF

Képzés célja: „Közúti gépjárművezető jelöltek elsősegély nyújtási ismereteinek megszerzése.”

Képzés időtartama: 16 óra

Tanfolyam díja: 4000 Ft + 4900 Ft vizsgadíj , összesen: 8900 Ft

A képzés helye: Vöröskeresztes iroda, 4800 Vásárosnamény, Rákóczi út 24.

Tervezett kezdés: 2010. 08. 03.

Bővebben...
 

Bázisovi és Humanitárius Település cím Kocsordon

E-mail Nyomtatás PDF

alt

altHumanitárius település címet kapott Kocsord.    A helyi Jókai Mór  Általános Iskola 2001-ben lett a Magyar Vöröskereszt bázisiskolája és a helyi   óvoda  is megkapta a bázis óvoda címet. Szabó Károlyné vöröskeresztes tanárelnök vezetésével 1963 óta aktív vöröskeresztes munka folyik az általános iskolában. 2008-ban második,2009-ben és idén  is harmadik legjobb helyezést ért el országosan a Jókai Mór Általános  Iskola a véradásszervezésben. A humanitárius település címet jelképező táblát 2010. június 16-án avatták fel a kocsordi polgármesteri hivatalnál,  valamint az óvoda is bázis óvodai táblát kapott ezen a napon.

 

Adomány az árvízkárosultaknak

E-mail Nyomtatás PDF


alt

Nemes kezdeményezéssel kereste meg szervezetünket a   nyíregyházi TIGERS AFC- Amerikai football csapat.  2010. június 19.-én Nagykállóban fogadták az Újpest csapatát, akikkel közösen  döntöttek úgy, hogy adományokat gyűjtenek, - a csapattagok és a mérkőzésre látogatók között - amit a Magyar Vöröskereszt részére ajánlottak fel, azzal a kéréssel, hogy juttassuk el az árvíztől leginkább érintett Borsod megyei településekre.

Bővebben...
 

Nyáron is dolgozik a MikulásGyár!

E-mail Nyomtatás PDF

A MikulásGyár a Ségécé Plaza-lánc és a Magyar Vöröskereszt sok év óta jól működő hármasa nagyszabású adománygyűjtést szervez az árvízkárosultak részére.

Az akció június 14 –től június 20-ig tart, a Vöröskereszt önkéntesei minden nap 10.00 és 20.00 óra között várják az adományozókat és a cégek, intézmények felajánlásait.

Mivel a területen jelenleg a károk felmérése folyik,  a családok még mindig a rokonoknál, vagy a kitelepítések helyszínein élnek. Továbbra is legfontosabb feladat az ellátásukba történő bekapcsolódás, tehát tartós élelmiszereket gyűjtünk, ételkonzerveket, tisztító-, tisztálkodó-, és fertőtlenítő szereket.

 

Országos Véradó Verseny szép eredményekkel

E-mail Nyomtatás PDF

A 2009/2010 –es tanévben meghirdetett Országos Felsőoktatási és a Bázisiskolák Véradó versenyében Szabolcs megye ismét kiemelkedő eredményt ért el.

A 2010. június 14-én a Pécsi Tudományegyetemen megrendezett Véradók Világnapi Központi Ünnepségén mindhárom meghirdetett kategóriában dobogós helyezést értünk el.

A felsőoktatási intézmények 1000 fő alatti kategóriájában II. helyezést ért el a Szent Atanáz Görög Katolikus Főiskola, aki több éve töretlenül tartja vezető szerepét a versenyben.

A bázisiskolák középiskolai kategóriájában a nagykállói Budai Nagy Antal Intézményegység országos II. helyezett, az általános iskolák kategóriájában a kocsordi Jókai Mór Általános Iskola  az országos III. helyezés díját vehette át.

Mindhárom intézmény évek óta fontos szerepet tölt be a véradásszervezésben és több más vöröskeresztes tevékenység segítésében egyaránt, így jó érzéssel tölt el bennünket, hogy munkájukat ilyen magas szinten is elismerhetjük.

 Csak így tovább, közös célunk, hogy a következő évben is megtarthassuk ezeket a szép eredményeket!

Gratulálunk a nyerteseknek!

 


27. oldal / 28

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak