Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

VÉRADÓK VILÁGNAPI ÜNNEPSÉGE

E-mail Nyomtatás PDF

Több vér, több élet –

június 14.-én van a Véradók Világnapja

Az Országos Vérellátó Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája az idén is  meghirdette az „Országos Felsőoktatási Véradóversenyt”. 2011. június 14-én  kihirdetésre került a verseny eredménye.

Bővebben...
 

Ismét bizonyított Kocsord - Humanitárius település

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége 2007-ben alapította meg a Humanitárius Település elismerést. Ezt azon települések nyerhetik el, ahol támogatják a közösségi kezdeményezéseket, együttműködnek a Magyar Vöröskereszttel, segítenek az elesett embereken-családokon, szem előtt tartják az egészségnevelést – mint értéket, aktívan részt vesznek a véradásokon, terjesztik az elsősegély-nyújtási ismereteket – és mindezt a fiatalok együttműködésével, bevonásával valósítják meg.

Megyénkből KOCSORD község 2009. évben oklevelet, 2010. évben elismerő táblát kapott, mely a Polgármesteri Hivatal épületére került, 2011. június 08-án pedig üdvözlő táblát nyert el, melyet a község határában helyeztek el. A község jelenlegi 2900 lakosának 96 százaléka tagja a Vöröskeresztnek.

 

Bővebben...
 

A Vöröskereszt új bázisai Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

E-mail Nyomtatás PDF

Bázisóvoda – Bázisiskola avató

Örömmel köszöntöttük 2011. május 24-én Nyíregyházán a Ligeti Óvodát (Nyíregyháza, Liszt Ferenc u. 32-34) és tagóvodát (Nyíregyháza, Ferenc körút 1. sz.), mint Bázisóvodát, és a  Báthory István Gimnázium és Szakközépiskolát ( Nyírbátor, Ifjúság u. 2.sz.) mint Bázisiskolát soraink között.

 

Bővebben...
 

Jubíleumok éve

E-mail Nyomtatás PDF

2011. év a kerek évfordulók éve

A Magyar Vöröskereszt május 08.-án ünnepelte megalakulásának 130. évfordulóját, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt pedig február 09.-én 90. születésnapját. Az Ifjúsági Vöröskereszt ebben az évben 40. alkalommal rendezte meg a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét, ahol általános, középiskolai, és felnőtt kategóriában képviselték a megyénket a csapatok. Az országos döntő 2011. május 20-22. között Zánkán került megrendezésre, ahol csapataink az alábbi helyezéseket érték el:

Bővebben...
 

Állj meg és gondolj Édesanyádra!

E-mail Nyomtatás PDF

Május első vasárnapja a legszebb tavaszi ünnep, az Anyák napja. Első szavunk, amit kimondunk a MAMA, először mindent ezzel a szóval jelölünk, majd tudatosul bennünk, hogy Ő az a személy, aki táplál, óv és véd minket, aki jóra, szépre nevel, akitől életünket kapjuk. Tőle tanuljuk a szeretetet, a kitartást, ő ad példát életünk minden mozzanatára.

Édesanyánk az év minden napján gondoskodik rólunk, aggódik, ha késünk, vagy ha betegek vagyunk, bátorít, ha félünk, velünk örül sikereinknek, boldogságunknak.

Az év minden napján szeretjük őt, de ezen a szép napon megköszönhetjük mindazt, amit értünk tesz. A legszebb ajándék, ha hozzábújunk, megsimogatjuk, adunk neki egy nagy puszit, ölelést, egy szál virágot. Egy nap kevés ahhoz, hogy a fáradalmakat megköszönjük, de törekedjünk arra, hogy érezze szeretetünket, azt, hogy mennyire fontos nekünk. Köszöntsük fel nagymamáinkat is, hiszen szüleinket ők nevelték!

Magyarországon az Anyák napja megünneplését a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt kezdeményezte 1925-ben. Az akkori fiatalok tiszteletük kifejezéseként egy Európa-szerte egyedülálló emlékmű megalkotását tették lehetővé. Gyűjtést szerveztek melyből Kaszap Károly szobrászművész elkészítette az Anyák szobrát. A szobor Budapesten, Pestszenterzsébeten található, ihletője egy 12 gyermekes édesanya volt.

A szobor talapzatán felirat található:
Állj meg és gondolj Édesanyádra!”

 


24. oldal / 28

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak