Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Elismerések Véradók Napja alkalmából

Elismerések Véradók Napja alkalmából

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

Magyarországon november 27-e a Véradók Napja, melyet 1988 óta ünneplünk a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére. Ezen a napon reflektorfénybe állítjuk a csendes hősöket, kifejezzük tiszteletünket, a társadalom megbecsülését és köszönetét. A Vöröskereszt kitünteti a jubiláló véradókat, kiváló véradószervezőket, a véradást támogató munkahelyeket.

A koronavírus-járvány második hulláma miatt a központi ünnepségeket nem rendezzük meg azonban az éves díjak és elismerések átadása természetesen nem marad el.

Az alábbi felületen, november 27-én 10:00-tól, óránként hirdetjük ki az egyes kategóriák kitüntetettjeit. A díjazottakról a nevükre kattintva rövid méltatás is olvasható.

www.voroskereszt.hu/elismeresek

Akikre büszkék vagyunk, 2020 évben elismerésben részesülnek megyénkben:


Kiss Csaba 122-szeres véradó, aki 366  ember gyógyulását segíthette, PRO VITA DÍJ-ban részesül.

Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékéremre érdemes: Dr. Tóthné Vinnai Andrea, aki 10 éve szervezi a véradást az NYSZC Zay Anna Egészségügyi Informatikai Szakgimnázium és Kollégiumban.

Véradóbarát Munkahely plakett díjat nyert el: Rosenberger Magyarország Kft.. A vállalat évente 3 alkalommal biztosít helyszínt a véradásoknak és magas szintű juttatásban részesíti a véradókat.

A véradó mozgalomban kifejtett tevékenységért "Véradó Mozgalom Támogatói Oklevél"-ben részesül a Tiszabecsi Gondozási Központ. A Gondozási Központ  - Tiszabecsi Idősek Klubja, melynek dolgozói mindent megmozgatva és példamutatásukkal segítenek toborozni a véradókat.

 

Egy véradással három ember élete menthető. Elismerésre méltó Kósa Mihály önzetlensége, aki eddig 405 ember gyógyulását segítette. 2017-ben Pro Vita Díjjal ismertük el tevékenységét.

Ebben az évben 2 fő vehet át 100-szoros, 1 fő 110-szoros véradó.

2020-ban a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete    695   donort részesít elismerésben.

http://voroskereszt.hu/hirek/a-veradok-napjan-a-legelhivatottabb-onkentes-segitoket-ismerik-el/


Tisztelet, köszönet és hála illeti a csendes hősöket.

Szívből gratulálunk.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak