Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Tartós élelmiszert gyűjt a Vöröskereszt

Tartós élelmiszert gyűjt a Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

Kétnapos élelmiszergyűjtésre hív a Magyar Vöröskereszt december 7-én és 8-án a Tesco 111 hipermarketében. A cél minimum 70 ezer kilogramm összegyűjtése, mely mintegy 13 ezer családnak jelenthet segítséget. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet 1359-es adomány vonalán is várja az adományokat.

 

A téli időszakban, a karácsony közeledtével sokan fordulnak a Magyar Vöröskereszthez segítségért. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása.

A Vöröskereszt éppen ezért tudatos vásárlásra hív. A szervezet arra kér mindenkit, hogy december 7-én és 8-án a Tesco áruházakban vásárolva gondoljon a rászorulókra is, és tegyen a kosarába eggyel több csomag rizst, száraztésztát, teát, konzervet, lisztet vagy édességet, mint amire szüksége van.

A két nap alatt minimum 70 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése a cél, melyből mintegy 13 ezer családnak állít össze segélycsomagot a Vöröskereszt és még az ünnepek előtt el is juttatja azokat a nehéz körülmények között élőknek országszerte. A 111 Tesco hipermarketben 400 önkéntes gyűjti majd az adományokat.

Tavaly több mint 64 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt kétnapos adománygyűjtése nyomán, ami 11500 családnak jelentett valós segítséget.

A Magyar Vöröskereszt elindította 1359-es adományvonalát is. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját. Az adományt jelentő hívások megköszönésekor Ördög Nóra, Bochkor Gábor, Lola vagy Puskás Peti hangjával találkozhatnak. Ők mindannyian fontosnak tartják az adományozást, hogy legyen másoknak is szép a karácsony.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak