Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Kiváló önkéntesünk Kocsord község Díszpolgára

Kiváló önkéntesünk Kocsord község Díszpolgára

E-mail Nyomtatás PDF

 

A Vöröskeresztben végzett 53 évi tevékenységéért, munkájáért Szabó Károlyné „Kocsord község Díszpolgára” címet vehetett át a kocsordi augusztus 20-i ünnepségen, ünnepélyes keretek között.

 

Szabó Károlyné 53 éve végez vöröskeresztes munkát, azóta tanárelnök Kocsordon a Jókai Mór Általános Iskolában. 1996-tól a megyei vezetőség tagja, korábban hosszú évekig a mátészalkai területi vezetőségben dolgozott. 
Neki köszönhetően 2001-ben a megyében elsőként lett bázisiskola Kocsord település iskolája.

Szintén elsőként lett bázisóvoda 2009-ben a megyében a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda.

A Bázisovi programot Szabó Károlyné kezdeményezésére három kocsordi óvónő dolgozta ki, a Bázisiskola programot pedig 2001-ben, Luxemburgban dolgozta ki a Vöröskeresztes kollégákkal „Jucika Tanár Néni”.

Biológia szakos tanárként egyik kedvenc vöröskeresztes tevékenysége az elsősegélynyújtás népszerűsítése és oktatása. 
Az iskolában már 11 éve otthont adnak a területi csecsemőgondozási és elsősegélynyújtó versenyeknek, amelyen versenyző csapatokkal is részt vesznek, valamint többször adtak helyszínt a megyei elsősegélynyújtó versenyeknek is.
A Vöröskeresztben szervezett rendezvényeit számba venni is nehéz. A taglétszám az iskolában 100%-os volt, minden gyermek, tanár, szülő a Vöröskereszt tagja. Kitartó munkával segíti a véradások szervezését, ennek eredményeként az Országos Általános Iskolai véradó versenyen 2007-ben II., 2008-ban és 2009-ben III., 2010-ben IV. helyezést értek el.

Kocsord község az elsők között kapta meg a Humanitárius Település címet az országban, majd 3 éven keresztül megőrizve ezeket az eredményeket, a községbe vezető főútvonalon kihelyezésre került a Humanitárius Tábla. 2016-ban, az idei évben ismételten elnyerték a címet, így a község tovább büszkélkedhet a kihelyezett táblával. Ez teljes mértékben Szabóné Jucika lelkiismeretes, fáradhatatlan, példa értékű vöröskeresztes munkájának és mély elköteleződésének köszönhető.
Keze alatt több generáció nőtt fel az iskolában. A településen a vezetők, a gyermekek, a szülők és a kollégák mindannyian felnéznek rá.

Az Országos Ifjúsági Vöröskereszt munkájában is rendszeresen részt vesz, kedves, szolgálatkész személyiségét vöröskeresztes és pedagógus körökben az egész országban elismerik.
1995-ben Vöröskeresztes munkájáért bronz fokozatú kitüntetést kapott, majd 2002-ben arany fokozatot.
2006-ban Kiemelkedő oktató-nevelő munkájáért arany medált vehetett át.
2011-ben Véradó Mozgalomért ezüst emlékérmet vett át. 
2013-ban pedig megkapta a Magyar Vöröskereszt legmagasabb kitüntetését: a Magyar Vöröskereszt Csillagrendjét.

 

 

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni eddigi munkásságát és szívből gratulálni a kiérdemelt címhez.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak