Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Meleg otthon a hideg hónapokra!

Meleg otthon a hideg hónapokra!

E-mail Nyomtatás PDF

Országszerte 20 db hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt. Az adományban olyan rászoruló családok részesülnek, akik több gyermeket nevelnek, vagy egyedülállóként nevelik gyermeküket és rossz anyagi körülményeik miatt különösen nagy kihívást jelent nekik a téli fűtésszezon átvészelése. Idén tizenharmadik alkalommal tartották meg július 12-én és 13-án a Magyarszombatfai Nemzetközi Fazekas Napokat. A népszerű program ezúttal egy jótékonysági kályhaépítő versennyel is kiegészült. A MAT Kerámia Kft. szervezésében megvalósult versenyen 20 mobilkályhát készítettek el a mesteremberek, melyek minden megyében egy-egy rászoruló családhoz kerülnek, a Magyar Vöröskereszt segítségével.
A mobil cserépkályhákat és azok üzembe helyezését a MAT Kerámia Kft. biztosította, több mint három millió forint értékben, beépítésüket pedig a kályhát megépítő mester Tömösváry Norbert vállalta. Az adományozási akciót olyan településeken indították, ahol az önkormányzat tűzifa programot indított. Mivel a téli fűtésszezon rengeteg család számára jelent kihívást, a Magyar Vöröskereszt a későbbiekben is folytatni szeretné a cserépkályha adományozási akciót.
Az ilyen nehéz sorsú családok téli fűtésének támogatására a Magyar Vöröskereszt elindította 1359-es adományvonalát is. Egy hívás vagy SMS 250 forintos díjából egy család félnapi fűtését tudják az adományozók támogatni.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében, Kocsord településén Katona Sándorné, Vilma néni kapott több mint ötven éves sparheltje helyett egy kályhát.


 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak