Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Program Tiszaháton

Program Tiszaháton

E-mail Nyomtatás PDF

Egy csodálatos program a Tiszaháton

 

2013. március közepétől a Tiszahát kilenc településén számos család igazi csodaként élhette meg a gondoskodás egy csodálatos formáját. A tavalyi évben több mint 230 család számára biztosított minden héten kenyeret és tejet az Amerikai Ház Alapítvány a „Gyermekszáj” elnevezésű programja keretében. A vásárosnaményi térség kilenc településén (Barabás, Beregdaróc, Gelénes, Lónya, Mátyus, Tiszaadony, Tiszavid, Tiszakerecseny, Vámosatya) vehették át a nagylelkű élelmiszer adományt a rászoruló családok. A nonprofit társaság a gyermekéhezés elkerülését és a gyermekszegénység enyhítését tűzte ki célul, és az ország több térsége után a keleti régióból választott ki településeket a szegénység okozta nélkülözéseket enyhítésére. A családok kiválasztásában több szempont játszott döntő szerepet. A projekt során az Amerika Ház Alapítvány partnere, és a lebonyolításban a segítője a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei voltak.

Az Amerikai Ház Alapítvány nagylelkű döntése és felajánlása alapján a „Gyermekszáj” program keretei között 2014. december 31-ig számíthatnak a családok minden héten a tej és kenyér adományra. További jó hír az, hogy kibővült a bevont települések köre, és már a Gemzse és Ilk településén élő családok közül is többen részesülnek a rendszeres ellátásból. A bővítéssel tehát 280-ra emelkedett az ellátott családok száma.

Csodálatos példát mutat a társadalom felé az Amerikai Ház Alapítvány. Több száz család számára nyújt segítséget az ország egyik leghátrányosabb térségében az élelmezési gondok megoldásában.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak