Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Egy önkéntes nap margójára

Egy önkéntes nap margójára

E-mail Nyomtatás PDF

2013. 09. 27-28-án a Lego Manufacturing Kft, Számítástechnikai Osztályának munkatársai önkéntes munka keretében segítették Anya- Gyermek Segítőotthonunkban lakó gyermekeket és édesanyákat. Az első nap főleg a szabadban tevékenykedtek, kerítést építettek,

 

ezen kívül szalonnasütő készült, kisebb javítási és karbantartási munkákat végeztek. Az otthonban lakó gyermekek számára homokozót alakítottak ki. A Dán Velux Alapítvány támogatásával zajló „Remény Program” keretében beszerzett udvari játékok az ő segítségükkel a helyükre kerültek az itt lakó gyermekek nagy örömére. Alkalom adódott arra is, hogy egyik középiskolásunk matematika példáinak megoldásában közreműködjön az egyik önkéntesünk.

A második napon két számítógép konfigurációval ajándékozták meg intézményünket, amit üzembe is helyeztek. Ezzel párhuzamosan mind a gyerekek, mind az anyák mini - tanfolyamokon vehettek részt, ahol a gépek használatáról, internetezésről, annak veszélyeiről, valamint az anyák, álláskeresési technikákról hallhattak. Ezen kívül olyan érdekes információkat, tanácsokat kaptak melyeket a gyakorlatban jól tudnak majd hasznosítani.

Önkénteseink hozzáértéssel, nagyon lelkesen végezték a vállalt feladataikat, bevonva abba az otthon lakóit is. A gyerekek felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak, jó példákat láthattak a felnőttekkel való együttes tevékenységekre. Az anyák szívét pedig örömmel töltötte el, hogy látták gyermekeik felszabadult játékát.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak