Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Felavatták a megye 12. Vöröskeresztes Bázisiskoláját

Felavatták a megye 12. Vöröskeresztes Bázisiskoláját

E-mail Nyomtatás PDF

Születésétől kezdve egy gyermeket sok dologra kell megtanítani. Nemes feladat ez és nagy felelősség mind a szülőknek, mind a pedagógusoknak egyaránt. Szabolcs megye egyik kis városában a gyermekeknek immár a Vöröskereszt is példát mutathat az élet útján.

Mándok városa igazán büszke lehet általános iskolájára. Több épületben, parkosított környezetben, jól felszerelt, kulturált tantermekben szívhatják magukba a diákok a tudást. Az iskola igazgatója Makai Áron úgy döntött, hogy a tankönyvi tudás mellett más értékeket is igyekszik biztosítani a gyermekeknek. Csatlakoztak a Vöröskereszt által 2001-ben meghirdetett Bázisiskola programhoz, melynek célja, hogy az iskolai nevelésben kiemelt szerephez jussanak a karitatív szervezet tevékenységével rokon ismeretek. Így a megyében a Mándoki Általános Iskola lett a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének tizenkettedik Bázisiskolája. Az avató ünnepségre szeptember 19-én került sor, amelyen részt vett többek között Nagy Gábor a Magyar Vöröskereszt főigazgató helyettese, Buknicz Ivett a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke, Pekó László Mándok polgármestere, valamint Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató.

Ünnepi beszédben az igazgató úr kiemelte, hogy az egész hét az iskolában a Vöröskereszt munkássága köré épült, versenyekkel, kiállításokkal, rajzpályázatokkal egybekötve. A gyermekek munkáin a legfeltűnőbb elemként a véradás fontossága jelent meg. A beszédeket a diákok műsora követte, amely egyszerre volt megható és vidám is. Az énekkar lányai elvarázsoltak mindenkit, a néptáncosok pedig a színpadra invitálták és megforgatták az eleinte kissé zavarban lévő vendégeket is, ami aztán nagy derültséget, és tapsot eredményezett.

A Vöröskereszt kisvárdai területi szervezetének vezetője, Zolcsákné Józsi Erzsébet ünnepélyesen kihirdette az iskola első, versennyel egybekötött vöröskeresztes felhívását. Arra kérte a tanulókat, toborozzanak véradókat az októberi véradásra, és az az osztály, aki a legtöbb felnőtt véradót hozza el, szülőket, rokonokat, barátokat, komoly díjazásban részesülhet. Óriási tapsvihar fogadta a bejelentést, hiszen már a fiatalok is tudják, hogy mennyire fontos, hogy mindenki, akinek egészsége lehetővé teszi, véradó legyen.

Az iskolai emléktábláról a leplet Buknicz Ivett a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke és Makai Áron igazgató úr emelte le. Gyönyörű márvány alapon ragyog a hófehér tűzzománc tábla, rajta az egész világon ismert jelképpel, és a felirattal: Vöröskeresztes Bázisiskola.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak