Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények 28 csapat versengett az idei Országos Csecsemőgondozási Versenyen

28 csapat versengett az idei Országos Csecsemőgondozási Versenyen

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését.

A Magyar Vöröskereszt 1987 óta, idén XVIII. alkalommal hirdette meg felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjét, amelynek országos döntőjére június 8-án került sor a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt támogatásával és közreműködésével.

Az általános iskolás kategóriában 15, a középiskolás kategóriában 13 három fős csapat vett részt az idei versenyen. A középiskolás kategória első helyezettje a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola lett, a második a kaposvári Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola míg a harmadik helyen Tatbányáról a Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola végzett. Az általános iskolások közül Budapestről a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola szerepelt a legjobban, a második helyet a kisgyőri Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda vitte el, míg a harmadik helyezett Kaposvárról a Nagyboldogasszony Iskolaközpont lett.

A 16 megyéből érkező gyermekek és fiatalok változatos feladatok megoldásával adhatnak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszanak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végzik a feladatukat a rendezvényen.


A verseny megrendezését Göncz Árpád volt köztársasági elnök, Profetico Kft., dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere támogatta. A főtámogatók mellett több neves vállalat is segítette a versenyt: MediaCity Magyarország Kft., Magyarvíz Kft., Coca Cola Magyarország, Stiefel Eurocart Kft.


A megyében található önkormányzatok, vállalatok, vállalkozók közül a következők támogatták a versenyt adománnyal, ajándékokkal: Demecseri Polgármesteri Hivatal , Beszterec Község Önkormányzat, Kótaj Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Leveleki Közös Önkormányzati Hivatal, Lónya Önkormányzata, Beregdaróc Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal Záhony, Kisvárda Város Polgármesteri Hivatala, EKO Konzervipari Kft., C&A Ruházati Áruház Stop Shop Bevásárlópark, Nyíregyházi - Kenyérgyár Kft, Enikő Bababolt és Jafi Pizzéria, Kossuth Kiadó, Baby Top Bababolt, Atlantic Press Kiadó Kft., Szabolcs Takarékszövetkezet, Grafit R nyomda, IDEM Papírbolt Kft., Éxerix Kft., Aranymedál Óra, Ékszer, Zálogház, Makrai Zsuzsanna tűzzománc művész, Sárkány Wellnes és Gyógyfürdő, Higiéniai Központ, Köves Mihály, Góré Tibor, Kis Tóth Józsefné, TIP-TOP Csemege, Záhony-Port, Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft., Szamosmelléki Sütőipari Kft., Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, TESCO-Global Áruházak Zrt., Sandra Form Kft. Mátészalka


 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak