Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények In memoriam dr. Kovács Árpád

In memoriam dr. Kovács Árpád

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete mély fájdalommal búcsúzik Dr. Kovács Árpádtól, aki 63 éves korában, hosszantartó betegség után hunyt el.  Szervezetünk egykori elnöke kiemelkedő önkéntes munkája elismeréseként 1996-tól lett a Nyíregyháza városi vezetőség tagja, majd ezt követően a megyei vezetőségé is. Végül munkája megkoronázásaként 98-tól 2012-ig a megyei vezetőség elnökeként tevékenykedett. Szaktudásával, kapcsolataival elkötelezetten segítette szervezetünk tevékenységét.

Már hosszú ideje tudtuk, hogy beteg, de ő türelemmel, hatalmas akaraterővel élte tovább mindennapjait. Tette ezt szerető feleségéért, gyermekeiért, unokáiért. A sors azonban nem tette könnyűvé számára az utolsó időket, hatalmas csapást mért rá. Elvette tőle oly nagyon szeretett és tisztelt társát, feleségét, akinek a szerető gondoskodása által lehetett még mindig közöttünk. Ettől a tragikus eseménytől kezdve még jobban aggódtunk érte. Reménykedve vártuk, hogy belép az ajtón, kedvesen mosolyog, érdeklődik, megkérdezi, hogy mennek a dolgok és elkezd gondolkodni, hogyan segíthet. Többé már nem jött hozzánk. Erejének utolsó tartalékait is felemésztették a történtek, és a betegsége.

Kiemelkedő munkájáért a Vöröskereszt Országos Vezetősége 2003-ban „Vöröskeresztes munkáért” arany fokozatú elismerésben részesítette. Idén tavasszal egy gyönyörű bársony dobozkában a gyémánt fokozatú kitüntetést szerették volna számára átadni.

Emlékét kegyelettel megőrizzük, és Komjáthy Jenő alábbi verssoraival búcsúzunk tőle.

Elégek én ragyogva fényben,
Szétáradok az összességben,
Magamat égbe ragadom,
Az ősi honba visszatérek
Tisztán és szabadon.


 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak