Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények A segítség nem ismer határokat

A segítség nem ismer határokat

E-mail Nyomtatás PDF

Élelmet tenni az asztalra számos családnak egyre nagyobb gondot jelent. Az Amerikai Egyesült Államokban Alapított Amerikai Ház Alapítvány nonprofit társaság a „Gyermekszáj” elnevezésű programja keretében a gyermekéhezés elkerülését és a gyermekszegénység enyhítését tűzte ki céljául.

 

 

Az országunk két térségében már megvalósult program folytatásaként most a keleti régióból választottak ki olyan településeket, ahol nagyon hátrányos helyzetben élő családok élnek. Az alapítvány két, a táplálkozás szempontjából nagyon fontos élelmiszer, a tej és a kenyér finanszírozását vállalta Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kilenc településén, a vásárosnaményi térségben (Barabás, Beregdaróc, Gelénes, Lónya, Mátyus, Tiszaadony, Tiszavid, Tiszakerecseny, Vámosatya), kb. 230 család számára. Az Amerikai Ház Alapítvány jóvoltából december 31-ig hetente 1025 kg kenyér, és 2050 liter tej kerül kiosztásra a térségben élő rászorulók számára. A programban résztvevőknek több feltételnek kellett megfelelniük, többek között gépjármű nem lehet a családban, a gyermekek még nem töltötték be a 17. életévüket, és az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem éri el a 23.000 Ft/fő összeget. Az adományozás a vásárosnaményi térség meghatározott településein a helyi önkormányzatok, valamint a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének együttműködésével történik. A megyei Vöröskereszt munkatársai a 2013.03.12-én induló programot az önkormányzatokkal együttműködve készítették elő. Igyekeztek megteremteni minden feltételét, hogy ennek a nagylelkű adománynak az átvétele mindenki számára gördülékenyen menjen. Az előkészületek során a térségbe látogatott Richard Field úr az Amerikai Ház Alapítvány képviselője is, aki miután Lónya községében Király Edit polgármester asszonnyal beszélgetett a településen élők nehéz helyzetéről, úgy ítélte meg, hogy azonnali segítséget igényel a falu. A lakosságot sújtó szegénység enyhítésére 264 családnak azonnali élelmiszercsomagot adományozott, amit már ki is osztottak a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei a települési önkormányzat dolgozóival együttműködve.

Az Amerikai Ház Alapítvány jóvoltából a vásárosnaményi térség kilenc településén számtalan kisgyermek indulhat iskolába, óvodába úgy, hogy már reggelizett. Köszönjük az alapítvány vezetőinek és munkatársainak, hogy nagylelkű adományukkal hosszú időn keresztül lehetővé teszik, hogy minél kevesebb éhező gyermek legyen a Tiszaháti falvakban.

 

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak