Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények 2012. évi karácsonyi programok értékelése

2012. évi karácsonyi programok értékelése

E-mail Nyomtatás PDF

2012. évi karácsonyi programok értékelése

 

 

Az idei karácsonyi programok során igyekeztünk eljutni elsősorban az idős, beteg egyedülálló lakossághoz, valamint a nagycsaládosokhoz, gyermekekhez, hajléktalanokhoz. Az ünnep közeledtével szervezetünkhöz jelentős számú segélykérő levél érkezik. A kérelmezőknek lehetőségeinknek megfelelően próbálunk segítséget nyújtani.

A karácsonyi programok keretein belül – 2012. decemberében – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 10.549 főhöz jutottunk el természetbeni támogatást nyújtva.

A karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó rendezvényeink száma 133 volt.

Megyénkben 2012. évben rajtunk kívülálló okok miatt Nyíregyházán a Mikulásgyár elnevezésű sikeres program nem valósult meg, ezért szervezetünk Nyíregyháza város másik frekventált helyén a Korzó Bevásárlóközpontban valósította meg nagyszabású karácsonyi gyűjtési programját, 2012.12.01. – 12.21. között. Az összegyűlt adományok értéke 633.252 Ft.

 

A szervezet által a rendezvényekre fordított készpénz összege 1.110.404 Ft volt, amely részben a TESCO áruházakban zajló gyűjtési akcióból, a Karácsonyi Angyalvárban zajló perselyezésből, az utcai kézi perselyezésből, gyűjtésekből valamint pénzadományokból tevődött össze.

Az ünnepeket megelőzően a kiosztott adományok értéke 6.476.847 Ft volt.

Összesen a kiosztott pénzbeli és a természetbeni adományok értéke 7.587.251 Ft volt a karácsonyi akció során.

Jelentős értéket képvisel a programok előkészületeiben és a lebonyolításban résztvevő önkéntesek és munkatársak munkaidejének értéke. Az önkéntesek munkaidejének értéke 248.685 Ft, a munkatársaké 316.344 Ft.

Jelentős mennyiségű élelmiszercsomagot osztottunk ki a rászoruló lakosságnak a megye területén. A csomagok tartalmát sikerült a legkedvezőbb fogyasztói árat ajánló áruházban megvásárolnunk, valamint a karácsonyi gyűjtések során adományozott élelmiszerekből, édességekből, tisztítószerekből állítottuk össze.

A Jövő Alapítvány 2012. évben is 100 db élelmiszercsomagot adományozott szervezetünk részére, amelyeket a megyében élő beteg gyermekeket nevelő családokhoz juttattunk el.

Jelentős értéket képviseltek a Bige Holding Csoport által szervezetünk részére felajánlott étkezési jegyek, amelyet 250 rászoruló személyhez juttattunk el Nyíregyházán, akik 2012.12.18. – 31. között 13 napig egyszeri meleg étkezésben részesült.

Az élelmiszereken túl jó minőségű használt és új téli, meleg ruhával, tisztálkodási szerekkel, tisztítószerekkel, iskolai szerekkel, játékokkal igyekeztünk meghittebbé tenni az ünnepeket a lakosság számára.

A családok részére adott élelmiszercsomagok sok esetben az egyetlen segítséget jelentették ahhoz, hogy az ünnepek meghittebbek legyenek számukra.

A karácsonyi akciónk keretén belül már hagyományosan, több helyszínen készítettünk csomagot a kórházban maradt idős, beteg embereknek. A csomagok gyümölcsöt, édességet, tisztálkodási szereket tartalmaztak.

A megye több szociális intézményét, gyermekintézményét kerestük fel, az ott élő személyeknek kis csomaggal kedveskedtünk.

A megyében megkerestük a gyermekotthonok lakóit kis ajándékokat adtunk át, ők műsorral kedveskedtek nekünk.

A megyében több fogyatékos személyeket ellátó intézménybe látogattunk el karácsony alkalmával és kisebb ajándékcsomagokkal kedveskedtünk.

Megyei szervezetünk Anya-gyermek Segítő Otthonában a korábbi évekhez hasonlóan idén is igyekeztünk lakóink számára egy emlékezetes karácsonyi ünnepséget szervezni. A támogató szolgálatunk ellátottjait (a családokat) élelmiszercsomagban, ruházatban  részesítettük az ünnepek közeledtével.

2012. évben is eredményesen zártuk a karácsonyi programunkat, hiszen a megyében jelentős segítséget nyújtottunk. A program nem valósult volna meg a dolgozóink, önkénteseink, támogatóink segítsége nélkül.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak