Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Részt vettünk az Országos Polgári Védelmi Eskütételi Ünnepségen

Részt vettünk az Országos Polgári Védelmi Eskütételi Ünnepségen

E-mail Nyomtatás PDF


 

 

Március első hétvégéjén megyei szerveztünk is részt vett azon a központi rendezvényen, ahol 300 fő önkéntes tett polgári védelmi esküt. A rendezvényen jelent volt Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, valamint dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere is.

A város polgárainak is szerveztek programokat, többek között azzal a céllal, hogy megismerjék a Katasztrófavédelmi Szolgálatot segítő társszervezeteket. Munkatársaink a helyszínen arra törekedtek, hogy minél jobban bemutassák a Vöröskereszt tevékenységeit az érdeklődőknek. Azok, akik meglátogatták a sátrunkat bepillantást nyerhettek például a véradásszervezés folyamatába, vagy a támogató szolgálatunk működésébe, felnőttképzési rendszerünkbe. A legtöbben azonban az elsősegély-bemutatót igényelték, és külön örömöt okozott számunkra, hogy több kiskorú látogatónk is volt. A gyerekek meglepően ügyesen sajátították el az újraélesztés technikáját, és mutatták be a tanultakat.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak