Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elindult a KONYHAKERT program

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elindult a KONYHAKERT program

E-mail Nyomtatás PDF

A 2010-es évben sikeresen megvalósított jászkiséri vetőmag-program eredményeit látva az Amerikai Ház Alapítvány és Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány támogatásával a Magyar Vöröskereszt térítés nélkül biztosított ebben az évben is konyhakerti zöldség vetőmagot magánszemélyek és családok számára.

Megyénkben a program 35 településen valósul meg, 3000 család vehette át a 10 vetőmagfajtát tartalmazó vetőmag csomagot.

A program rövidtávú célja: Saját zöldségtermesztés elindítása a kedvezményezettek és családjaik számára

A program hosszútávú célja: Az öngondoskodás és a kertkultúra felélesztése, a helyi közösség szemléletének megváltoztatása.

A konyhakert program keretén belül szervezetünk együtt működik a települések önkormányzataival, valamint a családsegítő szolgálatokkal.

A célcsoport a programhoz önkéntesen csatlakozni kívánó személyekből és családokból tevődik össze. akiknek szándékában állt a saját kertjében körülbelül 40 m2 alapterületen különböző konyhakerti növényeket termeszteni, rendelkezik a műveléshez és gondozáshoz szükséges eszközökkel, valamint vállalta az együttműködést a Konyhakert program résztvevőivel.

A program megvalósulása során felkeressük a kiskerttulajdonosokat, valamint folyamatos segítséget nyújtunk a konyhakerti növények megtermelésével kapcsolatosan felmerült kérdések, problémák megoldásában.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak