Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Egy nap az AIDS ellen

Egy nap az AIDS ellen

E-mail Nyomtatás PDF

Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

Sajtóközlemény

Azonnali közzétételre

Egy nap az AIDS ellen

Budapest, 2010. december 1. - HIV és AIDS: Két szó, amely kirekeszt, félelmet szül, két tabu, amiről még mindig nagyon keveset tud egy átlag magyar fiatal. A Magyar Vöröskereszt és az MTV Staying Alive kampánya a megbélyegzés helyett a felvilágosításra és a betegség elleni küzdelemre próbálja felhívni a figyelmet. December 1-jén, az AIDS világnapján számos partner összefogásával nagyszabású, egész napos eseménysorozat kerül megrendezésre a Deák téri Gödörben. A Magyar Vöröskereszt, az Anonim AIDS Tanácsadó Szolgálat, az Egészségügy Fejlesztési Intézet, az SzNPTT, az A-HA program  és a Durex együttműködésében változatos programokkal, este pedig ingyenes koncertekkel veszik fel a harcot a betegség ellen, valamint próbálják felhívni a figyelmet a hazai szexuális és mentálhigiénés felvilágosítás fontosságára.

Elgondolkodtató információ: több mint 33 millió HIV fertőzött ember él a világon, minden egyes napon újabb 6000 ember fertőződik meg, és a halálozási arány még mindig ijesztően magas. A növekvő szám pedig nem csak az afrikai országokra érvényes, sajnos Magyarországon is évről-évre nő a különböző nemi úton terjedő megbetegedések száma, amelynek első számú oka az információhiány. A magyar oktatási rendszerben még mindig nincs megfelelő szerepe a felvilágosításnak, a fiatalok pedig még mindig riasztóan keveset tudnak a biztonságos szexuális életről.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt és az MTV Staying Alive elnevezésű kampánya éppen ezért alakult: felhívni a figyelmet, átadni az információt. Idén december elsején, az AIDS világnapján Magyarország legfontosabb, a betegséggel és a hazai szexuális felvilágosítással foglalkozó szervezeteivel összefogva egy egész napos programot szervez a Gödör Klubba.

A Durex az óvszerhasználat fontosságára kívánja felhívni a figyelmet ezen a napon is, hiszen az AIDS megelőzősének és terjedésének ez a leghatékonyabb módja. A Deák téri Gödörbe és az ország több nagyvárosában megrendezett eseményre érkezők között 10.000 db AIDS Világnapja 2010.12.01. brandingelt Durex óvszer kerül kiosztásra önkéntesek által. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt a többéves hagyományoknak megfelelően idén is megrendezi HIV/AIDS prevenciós versenyét, amelynek az országos döntőjén 120 fiatal vesz részt. A MIVK a versenyen kívül öt interaktív standdal várja a látogatókat, 300 önkéntesük pedig az ország különböző pontjain hívja fel a figyelmet a megelőzésre decembere 1-jén. A Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság (SzNPTT) a Gödör külterületén felállítja a világ talán legnagyobb, 30 méter hosszú és 4 méter átmérőjű óvszerét, illetve elhozza a tizenéveseknek szóló A-HA! Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Programot is, amellyel már 9 tanéve oktatják a tizenéveseket.

Az MTV Staying Alive kampányának üzenete a sztároknak is fontos: Steiner Kristóf, KOLIN, Hodosi Enikő a Neo énekesnője, Harcsa Veronika, és Erdélyi Zsolt-Superman nagykövetekként a helyszínen segítik az önkéntesek munkáját.

A színes programok este koncertekkel érnek véget: Odett, We plants are happy plants, a Compact Disco, az Anima Sound System és a Kollektíva DJ-k garantálják majd a jó hangulatot.

MTV Staying Alive nap december elsején a Gödör Klubban!

További információ:

Kakukk Tímea, Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnök: 70/933-83-53

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak