Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Óriási siker! Az idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bizonyult a legjobbnak!

Óriási siker! Az idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bizonyult a legjobbnak!

E-mail Nyomtatás PDF

alt

A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága immár 39 éve rendezi egy felmenő rendszerű verseny keretében az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt hosszú évek óta Zánkán, a Balatoni Gyermek- és Ifjúsági Centrumban.


A 2010-es év-ben a 13. sorszám  óriási sikert hozott a Szabolcs megyei résztvevők számára, hiszen a három kategóriából – gyermek, ifjúsági és felnőtt -

országos első helyezést értek el:

gyermek kategóriában:

Általános Iskola Mándok

ifjúsági kategóriában:

Bessenyei György Gimnázium Kisvárda

országos második helyezést értek el:

felnőtt kategóriában:

a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Mentőtiszt szak Nyíregyháza I. évfolyamos hallgatói

A verseny 39 éves történetében még egyszer sem fordult elő, hogy egy megye ilyen szinten sikeres lett volna.

Robbanás egy tanműhelyben, emeletről kizuhanó fiú, favágás közben sérülést szerzett fiatal – csak néhány baleseti szituáció, ahol helyt kellett állniuk versenyzőinknek.

Kik a legjobb laikus elsősegélynyújtók az országban? Ez volt a tét.

Ezért a címért versengett a szombati döntőben 58 csapat csaknem 300 versenyzője. A megmérettetésre Erdélyből és Lengyelországból is jött egy-egy vendég csapat. A feladat nagy volt, egy 20 állomásos körpályán kellett a versenyzőknek teljesíteni. A baleseti szituációk között volt súlyos égési sérült, epilepsziás beteg, ficam és törött végtagok. A versenyen 19 megye és a főváros legjobbjai vettek részt. A 40 tagú zsűri az Országos Mentőszolgálat mentőtisztjeiből állt, tehát kiváló szakemberek értékelték a gyakorlatokat, a megmérettetés igazán magas színvonalú volt.

A Vöröskereszt megyei vezetősége és a munkatársak gratulálnak a győzteseknek, köszönetet mondanak a színvonalas felkészülésért a fiataloknak és a felkészítőknek egyaránt.

Képeinket megtekinthetik itt.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak