Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Katasztrófavédelmi Bemutató

Katasztrófavédelmi Bemutató

E-mail Nyomtatás PDF

altMagasból mentés, romkutatás, közúti baleset, veszélyes anyag kiszabadulása, földrengés utáni katasztrófahelyzet mentési gyakorlatát tartották péntek délben Nyíregyháza-Kőlaposon.


A végrehajtásba bevonták a Katasztrófavédelmet,a  Megyei tűzoltó szövetség több parancsnokságát,a  Magyar Vöröskereszt  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesületet, a mentőket, de érkeztek külföldről is vendégek. A gyakorlatot a Megyei védelmi bizottság szervezte, Domokos János irányításával.

A gyakorlat végén Pernyák Sándor ezredes nyilatkozott. Elmondta: a földrengés gyakorlat célja az együttműködő szervezetek közös tevékenységét imitáljuk több helyszínen, és ami nem megszokott, hogy kulturális javak védelme is része a feladatnak, ugyanis egy múzeumból kell a sérültek mellett műtárgyakat menekíteni. A gyakorlat jól sikerült, a végrehajtás zökkenőmentes volt.

További képeinket megtekinthetik itt.

 

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak