Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Segítsünk együtt a szabolcsi jégkár károsultjainak!

E-mail Nyomtatás PDF

 

Gyűjtést indít a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete a szabolcsi jégeső károsultjai számára.

A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtést szervez a szabolcsi jégeső károsultjainak megsegítésére. A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt az alábbi számlára várja:

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt számlaszáma:

K&H Bank Zrt.:10404405-50495749-49561000

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „JÉGKÁR”. Köszönjük!

A Magyar Vöröskereszt a beérkezett adományokból azon rászoruló családoknak és idős embereknek szeretne segítséget nyújtani, akiknek nem volt biztosításuk és önerőből nem tudják megoldani ingatlanjaik megrongálódott tetőszerkezetének renoválását.

Mint ismeretes, viharos széllel érkező jégeső pusztított kedden kora reggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén: a térségében lehullott, tojásnyi jégdarabok hétszázötvenöt épületet rongáltak meg. A vihar tizenhárom települést – Rozsály, Zajta, Méhtelek, Garbolc, Uszka, Kishódos, Nagyhódos, Gacsály, Nyírkáta, Magosliget, Botpalád, Tiszabecs és Csenger – érintett.  Különösen nagy károk keletkeztek 5 településen – Rozsály, Méhtelek, Zajta, Nagyhódos, Garbolc – , ahol szinte 100%-os kárt okozott az épületek tetőszerkezetében a jégverés. A legnagyobb mértékben a palával fedett ingatlanok tetőszerkezete károsodott. A legtöbb károsodott ingatlanra nem volt biztosítás.

A károsult családok nevében is várjuk adományaikat.

 

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

 

Van öt perced! A rák ellen.

E-mail Nyomtatás PDF

Tudtad, hogy, aki dohányzik, elhízott, nem sportol, helytelenül táplálkozik vagy esetleg stresszes, annak évről évre nagyobb az esélye arra, hogy rákos legyen?

Ismersz olyasvalakit a családodban, környezetedben, akire ráillenek a fentiek?

Mit mondanál neki? Hogyan ösztönöznéd életmódváltásra?

Most van öt perced. Mondd el, filmezd le, hogyan és min érdemes változtatni, hogy a rák kockázata a minimálisra csökkenjen. A filmekhez nincs műfaji megkötöttség, lehet fikciós vagy dokumentum, az alkotások legfeljebb 5 percesek lehetnek. Maximum 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, ha részt vennél egyedül vagy csapattal küldj e-mailt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A válaszlevelünkben sok hasznos információt kapsz majd a rákbetegségről, a megelőzésről, a rák kockázatának a csökkentéséről.

A kész filmet küldd el március 25-ig fájlküldővel a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, a tárgyba írd bele a filmed címét.

A filmeket szakmai zsűri és a közönség értékeli. A két nyertes az Adidas Magyarország sportcsomagját kapja ajándékba. A filmekre 2015. március 28. és 2015. április 8. között lehet szavazni a pályázat hivatalos Facebook oldalán.

A pályázatot az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal közösen a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt együttműködésével és az Adidas Magyarország támogatásával írja ki.

 

Budapest, 2015 02. 04.

 

Tisztelettel:

Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központ Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

 

Életet menthet a Vöröskereszt Véradás mobil alkalmazása

E-mail Nyomtatás PDF

Gyorsan és egyszerűen tájékozódhatunk a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradások időpontjáról és helyszínéről egy új mobilalkalmazás segítségével. Az applikáció tárolja, és térképen is megjeleníti az adott hónapban fellelhető véradási lehetőségeket, így bárki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb véradóhelyszínt. A „Véradás – Vöröskereszt” nevű alkalmazás már ingyenesen letölthető Android és Windows Phone operációs rendszerekre, valamint hamarosan elérhető lesz az Apple Store-ban is.

A Magyar Vöröskereszt havonta közel 1000 véradást szervez, ahova minél több fiatalt is vár, akik a véradással életeket menthetnek. A szervezet kiemelt figyelmet szentel arra, hogy új felületeken hívja fel az ifjúság figyelmét tevékenységük fontosságára. Ezt a célt szolgálja az egyetemek és a főiskolák között kilencedik éve megrendezett Országos Felsőoktatási Véradóverseny, emellett megújult a www.veradas.hu weboldala is. A most bejelentett mobilalkalmazás a következő lépés a Vöröskereszt számára a digitális platformokon történő terjeszkedésben.

Az applikációval, amit az EPAM önkéntesen fejlesztett a Magyar Vöröskereszt számára, nem csupán feltérképezhetjük a véradási lehetőségeket, de egy játékos kérdőíven keresztül megtudhatjuk azt is, hogy adhatunk-e vért. Emellett a legfrissebb, véradással kapcsolatos hírek is elérhetőek az alkalmazáson belül, valamint a saját véradásunkkal kapcsolatos információinkat is megoszthatjuk másokkal a közösségi oldalakon.

„A Magyar Vöröskereszt 1939 óta szervezi a véradásokat Magyarországon. Az elmúlt 76 évben mindig nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a véradók igényeit, a nemzetközi és hazai trendeket figyelembe véve szólítsuk meg véradóinkat. Éves szinten 11–13 ezer véradóeseményt szervezünk. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint véradóink leginkább az interneten tájékozódnak a lehetséges véradóhelyszínekről és időpontokról. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a megújult weboldalunkat minden platformon (számítógép, okostelefon, táblagép) könnyedén tudják böngészni a véradók. Azáltal, hogy elkészült a Vöröskereszt véradós applikációja egy nagy álmunk vált valóra, melyért köszönet az EPAM-nak. Az alkalmazásnak hála a véradóink még személyre szabottabban és kényelmesebben válogathatnak a havi közel ezer véradóeseményünk közül” – hívta fel a figyelmet Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehettünk a Magyar Vöröskereszt projektjében. Reméljük, hogy a hazai munkatársaink által fejlesztett Véradás mobilalkalmazás segítségével minél többen mennek el vért adni, és így minél több életet tudnak megmenteni. Célunk, hogy a jövőben továbbra is együttműködjünk a Vöröskereszttel olyan szoftverek megalkotásában, amelyek jobbá tehetik az emberek életét.” – mondta Bozsó Attila, az EPAM közép- és kelet-európai fejlesztési igazgatója.

Az EPAM hazai projektjét az Amerikai Vöröskereszttel közös munka előzte meg. A tengerentúli együttműködés keretében a vállalat megújította a szervezet www.redcross.org weboldalát. A fejlesztések eredményeként az EPAM egy olyan online felületet hozott létre az Amerikai Vöröskereszt számára, ahol a látogatók személyre szabott, helyi információkat kaphatnak, ami megkönnyíti az érdeklődők számára a véradást és az adakozást, emellett növeli a szervezett ismertségét és elismertségét is.


Véradás - Vöröskereszt alkalmazás:

 

Android – Google Play

 

Windows Phone - AppStore

 

Apple - AppStore


 

Felhívás!

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete 2015-ben is megszervezi a felmenő rendszerű Elsősegélynyújtó és Csecsemőgondozó Verseny területi illetve megyei fordulóját, melyre várjuk a csapatok/iskolák jelentkezését.

Mellékelten küldjük az Elsősegélynyújtó Versenyszabályzatot, mely módosult a korábbi évekhez képest, így kérjük, figyelmesen tekintsék át! Továbbá a nevezési lapokat, melyeket a szervezetünk felé kérünk visszajuttatni.

Az Elsősegélynyújtó és a Csecsemőgondozási verseny az elmúlt évhez hasonlóan egy napon és egy adott helyszínen kerül megrendezésre.

A verseny helyszínéről a későbbiekben adunk pontos tájékoztatást! A Csecsemőgondozási Verseny szabályzatát és jelentkezési lapját a későbbiekben csatoljuk!

A versenysorozattal kapcsolatos kiemelt információk:

2015.04.18. Területi verseny
2015.04.25. Megyei verseny
Az országos döntőre való nevezés határideje: 2015. május 5.
Az országos döntő időpontja: 2015. május 30.
Az országos döntő helyszíne: Pécs

A mellékletben található nevezési lapokat 2015. március 31.-ig (kedd) kérjük visszaküldeni az alábbi címre, vagy e-mailre:

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg
Megyei Szervezete
4400 Nyíregyháza, Malom u. 3.
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A versenysorozathoz eredményes felkészülést és sikeres részvételt kívánunk!Magyar Vöröskereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Megyei Szervezete

Nevezési lap , Nyilatkozat

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

 


12. oldal / 29

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak