Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Aktív Állampolgárságért elismerés a Magyar Vöröskeresztnek

E-mail Nyomtatás PDF

Kiemelkedő és példamutató szociális tevékenységéért, a véradásszervezés, a katasztrófa-segélyezés és mentés területén végzett tevékenységéért az Amerikai Nagykövetség ’Aktív Állampolgárságért’ elismerésében részesült a Magyar Vöröskereszt.

 (Fotó: Németh Attila, US Embassy)

Bővebben...
 

Adomány érkezett Hollandiából

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Vendégeket fogadott szeptember végén a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. Aly Schievink asszony és Keimpe de Vries úr a holland Boksumea-i Református Egyház Szolgáltatóházának adományát hozat el. Az idén is kamionnal érkező 623 doboznyi holland segélyből 13 megyei szociális intézmény részesülhetett.  A többek között ruhákat és játékokat tartalmazó 61 dobozt Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató vette át. A holland vendégek elmesélték, hogy nagyon jók a tapasztalataik Magyarországgal és a megyével kapcsolatban, hiszen tudják, jó helyre kerülnek az általuk összegyűjtött dolgok. Huszonöt év tapasztalata áll a hátuk mögött, azóta hoznak segélyeket az országba. A megyei Vöröskereszttel három éve vették fel a kapcsolatot és ígéretet tettek, hogy minden évben érkezni fog tőlük adomány.


 

Adomány az OTP Nyrt. Nyíregyházi Fiókjának munkatársaitól

E-mail Nyomtatás PDF

 

Az OTP Nyrt. Nyíregyházi Fiókjának munkatársai írószereket gyűjtöttek a hátrányos helyzetű gyermekek számára.  Az eredmény több doboznyi tanszer lett, melyet a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének segítségével jutattak el a rászorulókhoz.  A számos nehéz sorsú gyermek közül a nyíregyházi Sója Miklós Óvoda és Általános Iskola, valamint a Tiszakerecsenyi Általános Iskola diákjaira esett a választás, és ők kapták meg a bank dolgozóinak az adományait.

 

Tisztújító Közgyűlés Nyíregyháza

E-mail Nyomtatás PDF

 

Megyei Tisztújító Közgyűlést tartott szeptember 13-án a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. A közgyűlést megtisztelte jelenlétével dr. Galambos Ildikó a Sz.-Sz.-B. Megyei Kormányhivatal igazgatója, Kovács Sándor a Sz.-Sz.-B. Megyei Közgyűlés alelnöke, Doró Erika Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata társadalmi kapcsolatokért felelős referense és Nagy Gábor a Magyar Vöröskereszt főigazgató helyettese. Az eseményre a Nyíregyházi Városi Könyvtár konferenciatermében került sor. Az elmúlt négy év történéseit, tapasztalatait Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató és dr. Kovács Árpád megyei elnök ismertette a XII. Kongresszus résztvevőivel. Mindketten rámutattak, hogy a gazdasági válság okozta nehézségek még komolyabb feladatok elé állították a megyei szervezetet.

 

Bővebben...
 

Országos Felsőoktatási Véradóverseny

E-mail Nyomtatás PDF

Befejeződött a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által 2011 októberében meghirdetett „Legyél különleges, legyél rendszeres véradó!” –elnevezésű Országos Felsőoktatási Véradóverseny. A hatodik alkalommal megrendezésre került nemes versengésen Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye diákjai megmutatták mi az a kötelességtudat, felelősségvállalás. Az ezer fő alatti kategóriában a nyíregyházi Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola első, az ezer és tízezer fő közötti kategóriában a Nyíregyházi Főiskola harmadik helyezést ért el. A díjakat 2012. június 14-én, a Véradók Világnapján adták át.  A rendezvény helyszínét a 2011/2012-es tanévben a verseny zászlóvivője szerepét betöltő Szolnoki Főiskola biztosította.

 


12. oldal / 20

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak