Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

A csendes katasztrófák üzenete

E-mail Nyomtatás PDF

Mi a közös az Egyesült Államok, a Bahama-szigetek, Haiti, Dominika, Kuba, India, Vietnam, Argentína, Szomália és Indonézia helyzetében? A felsorolt országokat súlyos természeti katasztrófa sújtotta 2012 októberében. Kollektív emlékezetünk valószínűleg egyetlen eseményt őriz: az Egyesült Államok keleti partján 131 halálos áldozatot követelő és súlyos károkat okozó Sandy hurrikánt.

Bővebben...
 

Ne keress kifogást - adj vért!

E-mail Nyomtatás PDF

 

Rendszeres véradó, immár 120. alkalommal: Ficze István

E-mail Nyomtatás PDF

Rendszeres véradó, immár 120. alkalommal: Ficze István

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete sok szeretettel köszönti Ficze István, nyírtelki véradóját, aki Valentin napon 120. alkalommal nyújtotta karját véradásra. Kérünk mindenkit, kövesse példáját, hiszen egy véradással három emberen segíthet. Az egyik legnemesebb és legönzetlenebb tett a világon, ha mások gyógyulása érdekében vérünket adjuk. Kérjük Önöket, ha egészségük engedi, minél többen csatlakozzanak a rendszeres véradók csapatához.

 

Nyelvvel-lélekkel könyvek átadása

E-mail Nyomtatás PDF

Nyelvkönyvek átadása

 

Az idegen nyelvek ismerete a mai világunkban egyre fontosabbá válik. A leghatékonyabb, ha már kora gyermekkorban elkezdődik a nyelvtanulás. Ebben nagyon fontos szerepet kapnak az iskolák, ahol sokszor anyanyelvi pedagógusok segítségével folyik az oktatás. Az anyagi feltételek előteremtése minden tanintézménynek nagyon sokban kerül, ezért minden segítség jól jön.

A Magyar Vöröskereszt és a Lector fordítóiroda ezért is hirdette meg 2012-ben meg Nyelvvel-lélekkel elnevezésű nyelvkönyvgyűjtő akcióját. A cél az volt, hogy a szűkös költségvetésből gazdálkodó iskolák több lehetőséget nyújthassanak tanulóiknak a nyelvtanulásra.

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete által összegyűjtött nyelvkönyvekből több iskola részesülhetett, többek között két vöröskeresztes bázisiskola, a nyíregyházi Bem József Általános Iskola, és a kocsordi Jókai Mór Általános Iskola.

A képen Dr. Baloghé Mester Éva a Bem József Általános Iskola igazgató asszonya veszi át a könyveket a megyei Vöröskereszt munkatársától.

 

2012. évi karácsonyi programok értékelése

E-mail Nyomtatás PDF

2012. évi karácsonyi programok értékelése

 

 

Az idei karácsonyi programok során igyekeztünk eljutni elsősorban az idős, beteg egyedülálló lakossághoz, valamint a nagycsaládosokhoz, gyermekekhez, hajléktalanokhoz. Az ünnep közeledtével szervezetünkhöz jelentős számú segélykérő levél érkezik. A kérelmezőknek lehetőségeinknek megfelelően próbálunk segítséget nyújtani.

Bővebben...
 


11. oldal / 21

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak