Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Kérjük, segítsen, hogy segíthessünk!

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete adománygyűjtést indít a szélsőséges időjárás következtében napok óta áramszolgáltatás nélkül lévő családok részére.

Az elmúlt napokban számtalan megkeresés érkezett hozzánk élelmiszer támogatást kérve.

Szervezetünk gyűjtést kezdeményez, hogy segítséget tudjunk nyújtani azon károsult családok részére, akiknek az áramkimaradás következtében megromlottak a tartalékukat képező élelmiszereik.

Pénzadományaikat várjuk a K&H Bank Zrt 10404405-50495749-49561000 számlaszámra, a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az „ÁRAMKIMARADÁS 2013” megjegyzést. Vállalkozók, cégek, intézmények felajánlásait is várjuk. A pénzadományokból a rászoruló lakosok számára tartós élelmiszert vásárolunk.

Tartós élelmiszer felajánlásaikat megyei szervezetünknél - 4400 Nyíregyháza, Malom u. 3. – és területi szervezeteinknél is fogadjuk.

  • Fehérgyarmat, Kossuth u. 34.
  • Kisvárda, Bocskai u. 33.
  • Mátészalka, Alkotmány u. 48.
  • Nyírbátor, Szentvér u. 28.
  • Tiszavasvári, Vasvári P. u. 8.
  • Vásárosnamény, Rákóczi u. 24.

Segítő együttműködését köszönjük.

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

 

Azonnali segítség a bajba jutottaknak

E-mail Nyomtatás PDF

Az elmúlt napok kritikus időjárási eseményei embert próbáló feladatok elé állítottak mindenkit. A Magyar Vöröskereszt 200 önkéntese és 50 munkatársa március 14-e óta 20.000 embernek segített a rendkívüli időjárási helyzettel összefüggésben. Az ország minden területén nagy erőkkel folyt a bajba jutottak segítése, és így volt ez Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében is. Az egyik legnagyobb feladat azoknak az utasoknak az ellátása volt, akik a Nyíregyháza előtt 15 km-re elakadt intercitykről és személyvonatokról a katasztrófavédők és a rendőrség mentése folytán sikeresen eljutottak a nyíregyházi állomásra. Komoly gondot okozott az élelmiszer beszerzése, hiszen az ünnepre való tekintettel a városban zárva tartottak az élelmiszerüzletek, így keresni kellet más olyan üzletet, ami még nyitva tart éjjel 23 órakor is. Végül a problémát sikerült megoldani az egyik éjjel-nappali kisbolt segítségével, ahol sikerült megvásárolni a szükséges mennyiséget. A megyei szervezet 10 munkatársa két csapatot alkotva biztosította egyrészt a vasútállomásra érkezők, másrészt a buszpályaudvaron rekedtek ellátását. Zsíros kenyér, keksz, tea és mintegy 250 liter forró tea került kiosztásra. Bébiételt vásárolt egy 11 hónapos csecsemő számára a megyei szervezet, egy epilepsziás kislánynak a helyi kórház közreműködésével biztosították a gyógyszert, és a cukorbetegekről is gondoskodtak. Az éjszaka folyamán kb. 600 ember ellátását sikerült megoldani. Azok számára, akik igényelték, meleg téli ruházatot biztosítottak az átázott ruháik helyett. A megyei vöröskereszt munkatársai másnap is segítették azoknak az embereknek az ellátását, akiket a Zrínyi Ilona Gimnázium kollégiumában kerültek elhelyezésre.

 

Újra Országos Felsőoktatási Véradóverseny

E-mail Nyomtatás PDF

Büszkén mondhatja el magáról Nyíregyháza városa, hogy az Országos Felsőoktatási Véradóversenyen két felsőoktatási intézménye is indult, a Nyíregyházi Főiskola, és a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola. Március 11-től 13-ig az NyF igyekezett minél több hallgatót aktivizálni, minél több önkéntest a véradó mozgalomba bevonni. A három nap alatt több mint 200-an jelentek meg a véradáson. Eredményhirdetés június 14-én várható a budapesti SOTE-n.

 

A segítség nem ismer határokat

E-mail Nyomtatás PDF

Élelmet tenni az asztalra számos családnak egyre nagyobb gondot jelent. Az Amerikai Egyesült Államokban Alapított Amerikai Ház Alapítvány nonprofit társaság a „Gyermekszáj” elnevezésű programja keretében a gyermekéhezés elkerülését és a gyermekszegénység enyhítését tűzte ki céljául.

 

Bővebben...
 

Hosszított időpontú véradás volt az Intersparban

E-mail Nyomtatás PDF

Nem lehet eleget beszélni a véradás fontosságáról és arról, mekkora jelentősége van annak, hogy azok, akik egészségesek, rendszeres véradók legyenek. Különleges, hosszított időpontú véradás keretében lehetőséget nyílt azok számára, akik munkájuk vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak eljutni a szervezett véradásainkra. Március 1-én az Interspar hipermarket Korányi úti üzletében délután 14h-tól este 17.30-ig ötvenen éltek ezzel a különleges lehetőséggel. Köszönjük mindenkinek, aki megjelent, és véradásával hozzájárult ahhoz, hogy minél több beteg ember számára váljon lehetővé a gyógyulás lehetősége!

 


11. oldal / 22

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak