Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Téli ítéletidő: segítség számokban

E-mail Nyomtatás PDF

 

Képzések, előadások április hónapban a „Családi Erőforrás Központ létrehozása és működtetése” –TÁMOP 5.5.1-B-11/2-2011-0244 projektünk keretei között

E-mail Nyomtatás PDF

A család a társadalom legfontosabb alappillére. Ha otthon nyugalom és harmónia van, mindenki sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb az élet többi területén is. Egy család működtetése azonban folyamatosan megoldandó feladatokat hoz annak tagjai számára. A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai szakemberek segítségével próbálnak segítséget nyújtani. 2013 áprilisában is előadások, csoportos foglalkozások keretében kaphatnak válaszokat az érdeklődők például arra, hogyan kezeljék a családi kríziseket, működtessenek jól egy családot, és milyen támogatásokat kaphatnak a gyermekek után.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a „Családi Erőforrás Központ létrehozása és működtetése” –TÁMOP 5.5.1-B-11/2-2011-0244projektünk keretében előadásainkra, melynek témáit megtalálják a meghívóinkon.

Meghívó

További információ kérhető a 42/504-640-es telefonszámon.

A programokon való részvétel ingyenes!

 

Segélycsomagok osztása a Butyka telepen

E-mail Nyomtatás PDF

A kritikus időjárás után néhány nappal a Fehérkereszt Állatvédő Liga, budapesti civilek és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt közös összefogásának eredményeként az áramkimaradás károsultjai segélycsomagban részesültek Butyka telepen.  25 család kapott tartós élelmiszereket, kenyeret, tisztálkodási szert és édességet tartalmazó adományt. További tíz család részesült kisebb értékű élelmiszercsomagban. A kiosztott adományok értéke elérte a 100.000 forintot.

A megyei Vöröskereszt több munkatársa a másik két adományozó képviselőjével együtt kereste fel a rászoruló családokat és a segélyezésen túl próbálták felmérni a település lakóinak problémáit. Az itt élőket nagyon megviselték az elmúlt napok történései, az emberek elkeseredettsége igen nagyfokú. A segélyezettek egy része a Közösségi házban vette át az adományt, a többi család pedig, akik valami miatt akadályoztatva voltak, az otthonukban várták a csomagot.

Reméljük sok követőre talál még a Fehérkereszt Állatvédő Liga és a budapesti civilek tette, hiszen a megye minden katasztrófa sújtotta településén továbbra is nagy szükség van minden segítségre! Köszönjük, hogy figyelmességükkel és nagylelkűségükkel elősegítették, hogy a családok számára egy kicsit könnyebb legyen a normális életbe való visszatérés.

 

Kérjük, segítsen, hogy segíthessünk!

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete adománygyűjtést indít a szélsőséges időjárás következtében napok óta áramszolgáltatás nélkül lévő családok részére.

Az elmúlt napokban számtalan megkeresés érkezett hozzánk élelmiszer támogatást kérve.

Szervezetünk gyűjtést kezdeményez, hogy segítséget tudjunk nyújtani azon károsult családok részére, akiknek az áramkimaradás következtében megromlottak a tartalékukat képező élelmiszereik.

Pénzadományaikat várjuk a K&H Bank Zrt 10404405-50495749-49561000 számlaszámra, a közlemény rovatba kérjük feltüntetni az „ÁRAMKIMARADÁS 2013” megjegyzést. Vállalkozók, cégek, intézmények felajánlásait is várjuk. A pénzadományokból a rászoruló lakosok számára tartós élelmiszert vásárolunk.

Tartós élelmiszer felajánlásaikat megyei szervezetünknél - 4400 Nyíregyháza, Malom u. 3. – és területi szervezeteinknél is fogadjuk.

  • Fehérgyarmat, Kossuth u. 34.
  • Kisvárda, Bocskai u. 33.
  • Mátészalka, Alkotmány u. 48.
  • Nyírbátor, Szentvér u. 28.
  • Tiszavasvári, Vasvári P. u. 8.
  • Vásárosnamény, Rákóczi u. 24.

Segítő együttműködését köszönjük.

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

 

Azonnali segítség a bajba jutottaknak

E-mail Nyomtatás PDF

Az elmúlt napok kritikus időjárási eseményei embert próbáló feladatok elé állítottak mindenkit. A Magyar Vöröskereszt 200 önkéntese és 50 munkatársa március 14-e óta 20.000 embernek segített a rendkívüli időjárási helyzettel összefüggésben. Az ország minden területén nagy erőkkel folyt a bajba jutottak segítése, és így volt ez Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében is. Az egyik legnagyobb feladat azoknak az utasoknak az ellátása volt, akik a Nyíregyháza előtt 15 km-re elakadt intercitykről és személyvonatokról a katasztrófavédők és a rendőrség mentése folytán sikeresen eljutottak a nyíregyházi állomásra. Komoly gondot okozott az élelmiszer beszerzése, hiszen az ünnepre való tekintettel a városban zárva tartottak az élelmiszerüzletek, így keresni kellet más olyan üzletet, ami még nyitva tart éjjel 23 órakor is. Végül a problémát sikerült megoldani az egyik éjjel-nappali kisbolt segítségével, ahol sikerült megvásárolni a szükséges mennyiséget. A megyei szervezet 10 munkatársa két csapatot alkotva biztosította egyrészt a vasútállomásra érkezők, másrészt a buszpályaudvaron rekedtek ellátását. Zsíros kenyér, keksz, tea és mintegy 250 liter forró tea került kiosztásra. Bébiételt vásárolt egy 11 hónapos csecsemő számára a megyei szervezet, egy epilepsziás kislánynak a helyi kórház közreműködésével biztosították a gyógyszert, és a cukorbetegekről is gondoskodtak. Az éjszaka folyamán kb. 600 ember ellátását sikerült megoldani. Azok számára, akik igényelték, meleg téli ruházatot biztosítottak az átázott ruháik helyett. A megyei vöröskereszt munkatársai másnap is segítették azoknak az embereknek az ellátását, akiket a Zrínyi Ilona Gimnázium kollégiumában kerültek elhelyezésre.

 


11. oldal / 22

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak