Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Motoros véradás 2013

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is nagy sikerrel került megrendezésre a Motorosok Találkozója a Sóstói Múzeumfaluban, melynek egyik legnemesebb célja a véradás volt. A hetedik éve zajló rendezvényt immár ötödik éve szervezi közösen a Honda Szász és a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. A programokkal tarkított nap folyamán közel kétszáz motoros jelent meg a helyszínre szervezett véradáson. Természetesen ebben az évben is biztosítva volt a lehetőség a résztvevők számára, így aki ráért, ellenőriztethette a vércukor és koleszterin szintjét, a vérnyomását, valamint csontsűrűségét. Ezeket a vizsgálatokat kollégáink a nyírbátori Értetek Egyesület munkatársaival végezték.


 

Kérjük, támogassa megyei szervezetünket adója 1 %-ával

E-mail Nyomtatás PDF

 

Téli ítéletidő: segítség számokban

E-mail Nyomtatás PDF

 

Képzések, előadások április hónapban a „Családi Erőforrás Központ létrehozása és működtetése” –TÁMOP 5.5.1-B-11/2-2011-0244 projektünk keretei között

E-mail Nyomtatás PDF

A család a társadalom legfontosabb alappillére. Ha otthon nyugalom és harmónia van, mindenki sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb az élet többi területén is. Egy család működtetése azonban folyamatosan megoldandó feladatokat hoz annak tagjai számára. A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai szakemberek segítségével próbálnak segítséget nyújtani. 2013 áprilisában is előadások, csoportos foglalkozások keretében kaphatnak válaszokat az érdeklődők például arra, hogyan kezeljék a családi kríziseket, működtessenek jól egy családot, és milyen támogatásokat kaphatnak a gyermekek után.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a „Családi Erőforrás Központ létrehozása és működtetése” –TÁMOP 5.5.1-B-11/2-2011-0244projektünk keretében előadásainkra, melynek témáit megtalálják a meghívóinkon.

Meghívó

További információ kérhető a 42/504-640-es telefonszámon.

A programokon való részvétel ingyenes!

 

Segélycsomagok osztása a Butyka telepen

E-mail Nyomtatás PDF

A kritikus időjárás után néhány nappal a Fehérkereszt Állatvédő Liga, budapesti civilek és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt közös összefogásának eredményeként az áramkimaradás károsultjai segélycsomagban részesültek Butyka telepen.  25 család kapott tartós élelmiszereket, kenyeret, tisztálkodási szert és édességet tartalmazó adományt. További tíz család részesült kisebb értékű élelmiszercsomagban. A kiosztott adományok értéke elérte a 100.000 forintot.

A megyei Vöröskereszt több munkatársa a másik két adományozó képviselőjével együtt kereste fel a rászoruló családokat és a segélyezésen túl próbálták felmérni a település lakóinak problémáit. Az itt élőket nagyon megviselték az elmúlt napok történései, az emberek elkeseredettsége igen nagyfokú. A segélyezettek egy része a Közösségi házban vette át az adományt, a többi család pedig, akik valami miatt akadályoztatva voltak, az otthonukban várták a csomagot.

Reméljük sok követőre talál még a Fehérkereszt Állatvédő Liga és a budapesti civilek tette, hiszen a megye minden katasztrófa sújtotta településén továbbra is nagy szükség van minden segítségre! Köszönjük, hogy figyelmességükkel és nagylelkűségükkel elősegítették, hogy a családok számára egy kicsit könnyebb legyen a normális életbe való visszatérés.

 


11. oldal / 22

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak