Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Elsősegély bemutató az idősek védelmére

E-mail Nyomtatás PDF

"Idős bűnmegelőzési kortárs-segítők” címmel indított programsorozatot az idősek védelmére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A Bűnmegelőzési Osztály által szervezett kampányt 2013. december 12-én nyitották meg Nyíregyházán, ahol számos más program mellett a megyei Vöröskereszt is tartott bemutatót.   A Vöröskereszt Bere Lászlót, a Mátészalkai Mentőállomás mentőtisztjét kérte fel egy olyan elsősegély bemutató megtartására, amin keresztül az idősek számos veszélyes szituáció elhárítását tanulhatták meg. A főkapitányságon tartott eseményre a város nyugdíjas egyesületeinek vezetőit és a nagyobb egyházak helyi képviselőit hívták meg azzal a céllal, hogy általuk minél több emberhez juthatnak el az ott elhangzott információk.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

E-mail Nyomtatás PDF

TÁMOP-2.6.2-12/1-2012-0028

Munkaerő-piaci kapactás fejleszés és erősítés a magyar vöröskereszt szabolcs-szatmár-bereg megyei szervezeténél

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv TÁMOP-2.6.2-12/1 Munkaerő-piaci  szolgáltatást nyújtó civil szervezetek kapacitásának  megerősítése című  pályázati kiírásra, melyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra érdemesnek ítélt, „Munkaerő-piaci kapacitás-fejlesztés és erősítés a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezeténél” címmel.

A projekt megvalósítási időszaka: 2013. január 1-től 2013. december 31-ig tart.

Az elnyert támogatás összege: 8.000.000 Ft.

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt megvalósítása alatt szervezetünk önértékelést, szervezetfejlesztést hajtott végre, kiépítettük és bevezettük Szervezetfejlesztési és Minőségirányítási rendszerünket.

Képzés keretében felkészítettük munkatársainkat a bevezetésre kerülő új módszerek, protokollok alkalmazására, a kialakított dokumentáció használatára.

A projekt előremutató strukturális és módszertani változásokat hozott. Az elkészített eljárásrendek, szabályozók beillesztésre kerülnek az intézmény alapdokumentumaiba, így hatékony hálózati munka, együttműködés során a minőségi tudásátadás minden résztvevő és partner számára biztosítottá válik.

Partnereinknek szervezetfejlesztésünket szakmai műhelymunkák keretében bemutattuk, egyrészt civilszervezeteknek, másrészt vállalkozások számára.

A projekt szakmai fenntarthatósága, a kialakított eljárásrend folyamatos megvalósításával biztosítja a program tartós hatását.

Bővebben...
 

A Bessenyi terem gyönyörű falai között köszöntötték ismét a sokszoros véradókat

E-mail Nyomtatás PDF

Nyíregyházán immár hagyományt teremtve idén is méltó keretek között, a Megyeháza Bessenyei termében köszöntötték a  sokszoros véradókat Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében.  A megjelenteket Dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője, és Kovács Sándor a Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Az önzetlen segítségnyújtásért oklevelet, ajándékot, emlékérmet nyújtottak át a véradóknak Dr. Magyar Veronika, a Vöröskereszt megyei elnöke, Dr. Adorján Gusztáv a Jósa András Oktatókórház Főigazgató-helyettese, Dr. Molnár Attila a Nyíregyházi Területi Vérellátó főorvosa, és Szarkáné Kövi Márta a megyei Vöröskereszt igazgatója.

"A vér a testnek száguldó folyója, Élet fenntartója, világ mozgatója!" - Boros György: Véradás - részlet

 

Bővebben...
 

A Magyar Vöröskereszt is csatlakozott a Coca-Cola Karácsonyi Karavánjához

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt idén első alkalommal csatlakozott a Coca-Cola Karácsonyi Karavánjához. Az egyes helyszíneken vöröskeresztes önkénteseink és munkatársaink várják adományaitokat. Az összegyűlt tartós élelmiszereket és szaloncukrokat megyei és területi szervezeteink juttatják el a legrászorultabbaknak.

A 127 éves Coca-Cola hozzátartoznak a legendák. Többek között a Mikulás és a Karácsonyi Karaván, amelyek évről évre visszaköszönnek a reklámokban az ünnepek közeledtével. Az oly jól ismert karaván december 7-én nálunk is ismét országjáró körútra indul. Tizenöt helyszínen találkozhat a nagyközönség a kamionnal és a Mikulással, főként nagy üzletközpontok parkolóiban, így Budapesten, Győrött, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Székesfehérváron, Budaörsön, Dunakeszin, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Szolnokon és Szegeden.

A Coca-Cola minél több településre szeretné eljuttatni az ünnepi hangulatot az adventi időszakban. A Karaván végállomása egy különleges helyszín, Tormafölde lesz. Idén ez a kisfalu is elnyerte a Magyar Vöröskereszt humanitárius település díját, ami a legösszetartóbb, a Vöröskereszt munkáját aktívan segítő közösségnek járó cím.

Zala megye a Coca-Cola számára különösen fontos, hiszen a Zalaszentgróton palackozott NaturAqua ásványvíz e területről származik, és a vállalat igyekszik különös figyelmet fordítani azokra a helyi közösségekre, amelyekben maga is működik. Így nem véletlen, hogy a Karaván utolsó állomása a zalai Tormafölde, ahol a Coca-Cola azt vállalja, hogy ajándékul karácsonyi hangulatot varázsol a településre, közös karácsonyfát állít és vendégül látja a falu lakóit.

Az országjáró túra helyszínein egyébként nemcsak a Mikulással találkozhat a nagyközönség, a kamionnál karácsonyi hangulatot idéző dalokkal fellép majd Lola és a Palinta Társulat. Alkotóház is várja az ügyes kezűeket, akik a foglalkozásokon ajándékokat, kedves meglepetéseket készíthetnek szeretteiknek vagy éppen Tormafölde lakóinak. 

A felajánlott díszeket pedig a Coca‑Cola elviszi az utolsó állomás karácsonyfájára. S miután örömet szerezni egy apró kedvességgel is lehet, videóüzenetben bárki elküldheti karácsonyi jókívánságát vagy üdvözletét a falu lakóinak. A kamionnál adományokat is fogadnak majd a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, elsősorban tartós élelmiszereket, szaloncukrot várnak, amit a hazai legnagyobb karitatív szervezet munkatársai fognak szétosztani a rászoruló családok között, hogy lehetőleg minél többen ünnepelhessék könnyebb körülmények között a karácsonyt.

Büszkék vagyunk rá, hogy stratégiai partnerünkkel a Coca-Colával együtt tehetjük szebbé a rászorulók Karácsonyát. Csatlakozz hozzánk és tegyünk együtt a mosolyokért!

A Karaván útvonala:

DÁTUM NAP IDŐPONT VÁROS HELYSZÍN CÍM
december 7. szombat 15:00-20:00 Budapest Tesco Megapark 1204 Budapest, Mártírok útja 281.
december 8. vasárnap 15:00-20:00 Győr Tesco 9012 Győr, Királyszék u. 33.
december 9. hétfő 15:00-20:00 Szombathely Interspar Szombathely, Újvilág u.
december 10. kedd 15:00-20:00 Zalaegerszeg Interspar Zalaegerszeg,Ola u.1.
december 11. szerda 15:00-20:00 Veszprém Interspar Veszprém, Dornyai Béla u.
december 12. csütörtök 15:00-20:00 Székesfehérvár Auchan Székesfehérvár, Sósótói ipari park, Holland sor 2.
december 13. péntek 15:00-20:00 Budaörs Tesco 2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3.
december 14. szombat 15:00-20:00 Dunakeszi Auchan Dunakeszi, Nádas u 6
december 15. vasárnap 15:00-20:00 Óbuda Auchan Budapest, Szentendrei út 115.
december 17. kedd 15:00-20:00 Miskolc Auchan Miskolc, Pesti u. 9.
december 18. szerda 15:00-20:00 Nyíregyháza Tesco 4400 Nyíregyháza, Pazonyi út 36-2.
december 19. csütörtök 15:00-20:00 Debrecen Auchan 4031 Kishatár u. 7.
december 20. péntek 15:00-20:00 Szolnok Auchan 5000 Szolnok, Felső Szandai rét 1.
december 21. szombat 15:00-20:00 Szeged Auchan 6728 Szeged Zápor út 4.
december 22. vasárnap 15:00-20:00 Tormafölde településen 8876 Tormafölde

 

Kedves Adományozni kívánó Ismerőseink, Barátaink, Tisztelt Városlakók!

E-mail Nyomtatás PDF

Értesítünk Mindenkit, hogy Karácsonyi gyűjtésünk tovább folytatódik.
A nyíregyházi METRO Áruházban munkatársaink és önkénteseink három hétvégén, (péntek-szombat-vasárnap) :
December 6-8.
December 13-15. és
December 20-22. között, 
délelőtt 10-től és este 18 óráig várnak Mindenkit a gyűjtőpontokon.

Elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtünk, de lehetőség van támogatói kuponok megvásárlására is, a METRO kasszán keresztül.

Segítségeteket előre is köszönjük!


 


10. oldal / 25

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak