Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Csecsemőgondozási verseny

E-mail Nyomtatás PDF

CSECSEMŐGONDOZÁSI VERSENY

2014. ÉV

 

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete 2014-ben is meghirdeti Csecsemőgondozási Versenyét. Célunk a gyermekek és fiatalok – csecsemő-, és kisdedgondozási - elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése.

 

A verseny két kategóriában kerül megrendezésre: általános iskolai (10-15 évesek) és középiskolai (14-19 évesek) kategóriában. Csapatok előírt létszáma 3 fő.

 

A verseny 3 fordulóból áll (területi, megyei, illetve országos döntő). Kategóriánként első helyen végzett csapat jut tovább a következő fordulóba.

 

A verseny szakmai anyaga:

Általános iskolai kategória versenyzői részére

Csecsemő-, kisdedgondozás, gyermeknevelés - Csecsemőgondozási tanfolyamok számára; Szerkesztette: Csordás Ágnes; Magyar Vöröskereszt 2009.

A témához kapcsolódó aktuális (napi) hírek figyelése, információk összegyűjtése

Középiskolai kategória versenyzői részére

Csecsemő-, kisdedgondozás, gyermeknevelés - Csecsemőgondozási tanfolyamok számára; Szerkesztette: Csordás Ágnes; Magyar Vöröskereszt 2009.

A témához kapcsolódó aktuális (napi) hírek figyelése, információk összegyűjtése

 

Nyíregyháza területi versenye március hónapban kerül megrendezésre, minden érdeklődő jelentkezését várjuk Nyíregyházáról és a térséghez tartozó 38 településről (* lásd a felhívás végén).

A mellékletben csatoljuk a nevezési lapokat, amelyet 2014. március 15.-ig kérjük visszaküldeni az alábbi címre, vagy e-mailre:

 

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg

Megyei Szervezete

4400 Nyíregyháza, Malom u. 3.

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A megyei döntő 2014 áprilisában kerül megrendezésre Nagyhalászban.

Az országos döntő 2014. május 30. - június 1. - Szentesen kerül megrendezésre.

 

A versennyel kapcsolatos részletes feltételek és szabályok a Versenyszabályzatban kerültek rögzítésre, amely megtalálható a Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezeteinél, illetve a Magyar Vöröskereszt honlapjain: www.voroskereszt.hu a www.mivk.hu .

 

 

 

A versenysorozathoz eredményes felkészülést és sikeres részvételt kívánunk!

 

Magyar Vöröskereszt

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Megyei Szervezete

 

* Nyíregyháza térségéhez tartozó 38 település:

 

Apagy, Baktalórántháza, Besenyőd, Beszterec, Biri, Bököny, Buj, Demecser, Érpatak, Geszteréd, Ibrány, Kálmánháza, Kék, Kemecse, Kótaj, Levelek, Magy, Nagycserkesz

Nagyhalász, Nagykálló, Napkor, Nyírbogdány, Nyíribrony, Nyírjákó, Nyírkércs, Nyírtét, Nyírpazony, Nyírtelek, Nyírtura, Paszab, Ramocsaháza, Sényő, Székely, Tiszabercel

Tiszarád, Tiszatelek, Újfehértó, Vasmegyer


NEVEZÉSI LAP

 

Véradásból jeles

E-mail Nyomtatás PDF

Eddig közel 6300 diák adott vért a 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében. Az őszi félévben vért adó egyetemisták és főiskolások egyharmada első alkalommal nyújtotta segítő karját véradásra. A verseny folytatódik, februárban 49 vöröskeresztes véradóhelyszínen várják a diákokat véradásra.

Eredményesen zárta az őszi félévet a Magyar Vöröskereszt által - az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai támogatásával - szervezett 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny. Szeptember óta, 142 véradóeseményen összesen 6239 nappali tagozatos hallgató adott vért, közülük 1725-en első alkalommal. Ez azt jelenti, hogy a szeptember és december között országosan megjelent véradók 4%-a a verseny keretében adott vért és az új véradók 8% -a is ezen főiskolások és egyetemisták közül került ki.

Bővebben...
 

Program Tiszaháton

E-mail Nyomtatás PDF

Egy csodálatos program a Tiszaháton

 

2013. március közepétől a Tiszahát kilenc településén számos család igazi csodaként élhette meg a gondoskodás egy csodálatos formáját. A tavalyi évben több mint 230 család számára biztosított minden héten kenyeret és tejet az Amerikai Ház Alapítvány a „Gyermekszáj” elnevezésű programja keretében. A vásárosnaményi térség kilenc településén (Barabás, Beregdaróc, Gelénes, Lónya, Mátyus, Tiszaadony, Tiszavid, Tiszakerecseny, Vámosatya) vehették át a nagylelkű élelmiszer adományt a rászoruló családok. A nonprofit társaság a gyermekéhezés elkerülését és a gyermekszegénység enyhítését tűzte ki célul, és az ország több térsége után a keleti régióból választott ki településeket a szegénység okozta nélkülözéseket enyhítésére. A családok kiválasztásában több szempont játszott döntő szerepet. A projekt során az Amerika Ház Alapítvány partnere, és a lebonyolításban a segítője a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei voltak.

Az Amerikai Ház Alapítvány nagylelkű döntése és felajánlása alapján a „Gyermekszáj” program keretei között 2014. december 31-ig számíthatnak a családok minden héten a tej és kenyér adományra. További jó hír az, hogy kibővült a bevont települések köre, és már a Gemzse és Ilk településén élő családok közül is többen részesülnek a rendszeres ellátásból. A bővítéssel tehát 280-ra emelkedett az ellátott családok száma.

Csodálatos példát mutat a társadalom felé az Amerikai Ház Alapítvány. Több száz család számára nyújt segítséget az ország egyik leghátrányosabb térségében az élelmezési gondok megoldásában.

 

Sajtóközlemény

E-mail Nyomtatás PDF

 

Kedves Támogatóink, Barátaink!

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Támogatóink, Barátaink!

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs megyei Szervezet munkatársai és önkéntesei több száz családnak nyújtottak a karácsonyi időszakban segítséget. A legtöbben tartós élelmiszert és meleg téli ruházatot, cipőt kaptak, ami rendkívül nagy segítséget jelentett a nehéz helyzetben lévő embereknek. Igyekeztünk eljutni elsősorban az idős, beteg, egyedülálló lakossághoz, a beteg gyermeket nevelő családokhoz, hajléktalanokhoz.

Megkerestünk önkormányzatokat, cégeket, magánszemélyeket, gyűjtöttünk áruházakban, bevásárlóközpontokban és gyűjtöttek számunkra a bázisiskoláink is. Jelentős mennyiségű élelmiszercsomagot osztottunk ki a rászoruló lakosságnak a megye területén. Ezek a csomagok sok esetben az egyetlen segítséget jelentették a családok számára ahhoz, hogy az ünnepek meghittebbek legyenek számukra. Immár hagyományosan készítettünk csomagot a kórházban maradt idős, beteg embereknek, melyek gyümölcsöt, édességet, tisztálkodási szereket tartalmaztak. A megye több szociális intézményét, gyermekintézményét kerestük fel, az ott élőknek kis csomaggal kedveskedtünk.

Köszönjük mindenkinek, aki támogatásával segítette rászoruló embertársainkat. Köszönjük adományozóinknak, akik egész évben, és most is megkerestek bennünket, és önzetlenül adakoztak pénzt, használt ruhát, cipőt, élelmiszert, játékokat.

Bár közeledik a tavasz, és a nap csodálatosan fog sütni nyáron, és talán lelkünk nem olyan nyitott más emberek problémái, sokszor tragédiái felé, mint decemberben, de kérünk mindenkit, ne feledkezzen meg az adományozás fontosságáról.

Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni továbbá fő támogatóinknak, az

Aktuál Bau kft-nek, a

Szabolcs Takarékszövetkezetnek, és a

Szent Erzsébet Patikának!

 


10. oldal / 26

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak