Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Idősek napi rendezvény Kisvárdán

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete Kisvárdán, valamint a térségében lévő további 3 településen - Fényeslitke, Anarcs, Gyulaháza – valósítja meg az „Aktív időskor és a generációk közötti szolidaritás” programját, amely az Európai Unió támogatásával a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében valósul meg.

A program megvalósításával célunk az időskorú aktivitás előmozdítása, a generációk közötti párbeszéd elmélyítése, az önkéntesség népszerűsítése.

2013. május 01.-én 10:00 órától Kisvárdán idősek napi rendezvényt szerveztünk az önkéntesek és az ifjú vöröskeresztesek aktív közreműködésével.

A jó hangulatú rendezvény helyszíne Kisvárda VÁRKERT volt. A pavilonunkban meghívtuk és vártuk az időseket, az aktívan tevékenykedő önkénteseinket. Az érdeklődők számára tájékoztatást nyújtottunk a programról, a bekapcsolódási lehetőségekről. Vendégeink részére vérnyomást mértünk és megvendégeltük őket.

Leleszi Tibor Kisvárda város polgármesterével

Vérnyomásmérés

Ebéd a szabadban

 

Megyei Elsősegélynyújtó Verseny 2013. Kocsord

E-mail Nyomtatás PDF

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt május 11-én a megye humanitárius településén, Kocsordon rendezte meg megyei elsősegélynyújtó versenyét. A felmenő rendszerű verseny több mint 40 éves múltra tekint vissza a karitatív szervezet történetében. Egyre nagyobb jelentőséget kap az elsősegély ismerete és oktatása, valamint az, hogy minél többen rendelkezzenek elsősegélynyújtó ismeretekkel, hiszen sokszor életek múlhatnak ezen ismeretek tudásán és alkalmazásán. A rendezvény lebonyolításában a szakmai segítséget az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi Régiójának Szabolcs megyei mentőtisztjei és mentőápolói biztosították.

Bővebben...
 

Világnapi ünnepség és megyei közgyűlés Nyíregyháza, 2013

E-mail Nyomtatás PDF

Május 8-án tartotta megyei közgyűlését és Világnapi Ünnepségét a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete.

Az idei megemlékezés különösen nagy hangsúlyt kapott, hiszen idén 150 éve alakult meg a Nemzetközi Vöröskereszt. Ünnepi beszédében dr. Magyar Veronika a Megyei Közgyűlés elnöke méltatta a mozgalom alapítójának, Jean Henri Dunantnak az élettörténetét, munkásságát, akinek emberek milliói lehetnek hálásak szerte a világon azért, hogy elindította a vöröskeresztes mozgalmat.

Bővebben...
 

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Szervezete Pályázatot hirdet

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Szervezete

Pályázatot hirdet

Helyettesítő gondozó munkakör betöltésére

A munkaviszony időtartama:

Határozott idejű (Gyed-en lévő kolléga visszatérésének idejéig) 3 hónapos próbaidővel.

Foglalkoztatás jellege: Folyamatos munkarend

A munkavégzés helye: NYITOTT- Ház Anya- Gyermek Segítőotthona (Nyíregyháza)

A munkakörbe tartozó, lényeges feladatok:

Családok átmeneti otthonában lakó édesanyák és gyermekeik életvitelének segítése, folyamatos műszakbeosztásban.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

-       A 15/1998. NM rendelet alapján az alábbi végzettségek valamelyikének megléte:

  • csecsemő- és gyermekgondozó (OKJ),
  • gyermek- és ifjúsági felügyelő II. (OKJ),
  • pedagógiai asszisztens (OKJ),
  • házi - időszakos gyermekgondozó (OKJ),
  • gyermek - és ifjúsági felügyelő (OKJ)

-       magyar állampolgárság,

-       büntetlen előélet

-       cselekvőképesség;

-       egészségügyi alkalmasság.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

Fényképes szakmai önéletrajz, iskolai bizonyítványok fénymásolata, nyilatkozat arról, hogy a pályázó hozzájárul pályázati anyagának megismeréséhez a pályázat elbírálásában résztvevők részéről

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. május 24.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Konyáriné Ménesi Tünde, intézményvezető nyújt, a 06-42/476-073 telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

E-mailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

 

A Vöröskereszt Világnapja

E-mail Nyomtatás PDF

1859. Solferino. A háború áldozatainak megkülönböztetés nélküli, intézményes nemzetközi védelme a XIX. század második felében vált megvalósítható és mozgósító programmá. A történelmileg szükségszerű lépést az 1859-ben lezajlott Solferinói csata ösztönözte. Az ütközet, amely az osztrák és az egyesített francia-szárd haderők között zajlott, óriási áldozatokat követelt. Henry Dunant svájci üzletember a csatatéren látva a negyvenezer halottat és sebesültet, megrendülten kereste a segítségnyújtás lehetőségét. A szomszédos falu lakosaiból önkéntes segélycsapatokat szervezett, amelyek nemzetiségre való tekintet nélkül vettek részt az ápolásban, segítségnyújtásban. E megrendítő élmény késztette Henry Dunant-t arra, hogy javaslatot fogalmazzon meg a háborúk áldozatainak védelmére és kezdeményezze egy segélyszervezet létrehozását. Így indult – 150 éve – egy eszme, melynek hatására megalakult a humanitárius mozgalom, a Vöröskereszt (1863.).


A vörös kereszt (a svájci állampolgárságú kezdeményezők a svájci zászló – piros alapon fehér kereszt – inverzét – fehér alapon vörös keresztet – javasolták a megalakuló mozgalom jelképének. Ezek után a különböző országokban sorra alakultak a nemzeti társaságok, amelyek a humanitárius eszmét és a jelképet elfogadva célul tűzték a segítségnyújtást, kezdetben elsősorban a háborúk sérültjeinek. A Magyar Vöröskereszt 1881-ben jött létre. Megalakulását a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága 1882. évben ismerte el. A Magyar Vöröskereszt 1921-től tagja a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének.A Nemzetközi Vöröskereszt világnapra készített videóját itt tekinthetik meg:

http://www.youtube.com/watch?v=Nzfdd_a1iOc

 


10. oldal / 22

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak