Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Családi Erőforrás Központ létrehozása és működtetése

E-mail Nyomtatás PDF

 

Csecsemő és Kisdedgondozási megyei verseny – Tiszavasvári 2013

E-mail Nyomtatás PDF

Csecsemő és Kisdedgondozási Versenyt rendezett április 27-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt. A felmenő rendszerű verseny megyei döntőjére Tiszavasváriban került sor. Dr. Fülöp Erik, a város polgármestere és Szarkáné Kövi Márta a Vöröskereszt megyei igazgatója személyes hangvételű beszéddel nyitották meg a rendezvényt, amelyen megjelent Bundáné Gadics Ildikó a város jegyzője, a Vöröskereszt területi elnök asszonya is. A 6 általános és 8 középiskolai csapat három órán keresztül, 14 állomáson tett tanúbizonyságot elméleti és gyakorlati tudásáról, felkészültségéről. Olyan szituációkat kellet a versenyzőknek megoldania, mint a kisgyermek helyes étkezésének összeállítása, öltöztetése, a beteg gyermek ellátása. A felkészítő tanárok és kísérők számára a verseny ideje alatt kirándulási lehetőség volt biztosítva, ahol a környék nevezetességeit tekinthették meg.

Az elfáradt diákok izgatottan várták a délutáni eredményhirdetést. A megszerzett pontszámok alapján az alábbi helyezések alakultak ki:

Általános iskolák

  1. helyezett : Általános Iskola, Tiszavasvári
  2. helyzett: Eötvös József Általános Iskola Vásárosnamény
  3. Bem József Általános Iskola, Nyíregyháza

A középiskolák

  1. helyezett : a Budai Antal Szakközépiskola, Nagykálló
  2. helyezett : Esze Tamás Gimnázium, Mátészalka
  3. helyzett : Zay Anna Gimnázium és Egészségügyi Szakközép Iskola, Nyíregyháza

Idén az a megtiszteltetés érte a Vöröskereszt szabolcs megyei szervezetét, hogy Nyíregyháza rendezheti meg a verseny országos döntőjét június 7-8 között.

 

Motoros véradás 2013

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is nagy sikerrel került megrendezésre a Motorosok Találkozója a Sóstói Múzeumfaluban, melynek egyik legnemesebb célja a véradás volt. A hetedik éve zajló rendezvényt immár ötödik éve szervezi közösen a Honda Szász és a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. A programokkal tarkított nap folyamán közel kétszáz motoros jelent meg a helyszínre szervezett véradáson. Természetesen ebben az évben is biztosítva volt a lehetőség a résztvevők számára, így aki ráért, ellenőriztethette a vércukor és koleszterin szintjét, a vérnyomását, valamint csontsűrűségét. Ezeket a vizsgálatokat kollégáink a nyírbátori Értetek Egyesület munkatársaival végezték.


 

Kérjük, támogassa megyei szervezetünket adója 1 %-ával

E-mail Nyomtatás PDF

 

Téli ítéletidő: segítség számokban

E-mail Nyomtatás PDF

 


10. oldal / 22

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak