Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Szép eredményt értek el csapataink az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt 2016. szeptember 10-én az Elsősegélynyújtás Világnapján rendezte meg Veszprém belvárosában a 45. Országos Elsősegélynyújtó Versenyt, ahol

Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei csapatok az alábbi helyezéseket érték el:

  • Gyermek kategóriában (5-8. évfolyam tanulói), az Ajaki Tamási Áron Általános Iskola képviselői 20 csapatból a IX. helyezést érték el.
  • Ifjúsági kategóriában (9-13. évfolyam tanulói), a vásárosnaményi FŐNIX (Kárpátokért egyesület) tagjai 20 csapatból II. helyezést értek el.
  • Felnőtt kategóriában (18 éven felettiek), a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma a versenyző 16 csapat közül a VI. helyen végzett.

 

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Szervezete ezúton gratulál és büszke az eredményeikre.

Köszönjük a sok felkészülést és tanulást.

 

Kiváló önkéntesünk Kocsord község Díszpolgára

E-mail Nyomtatás PDF

 

A Vöröskeresztben végzett 53 évi tevékenységéért, munkájáért Szabó Károlyné „Kocsord község Díszpolgára” címet vehetett át a kocsordi augusztus 20-i ünnepségen, ünnepélyes keretek között.

Bővebben...
 

Álláshírdetés

E-mail Nyomtatás PDF
A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Szervezete pályázatot hirdet
a Családok átmeneti otthona intézményvezető
munkakör betöltésére.
Bővebben...
 

Segítsünk együtt a szabolcsi jégkár károsultjainak!

E-mail Nyomtatás PDF

 

Gyűjtést indít a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete a szabolcsi jégeső károsultjai számára.

A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtést szervez a szabolcsi jégeső károsultjainak megsegítésére. A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt az alábbi számlára várja:

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt számlaszáma:

K&H Bank Zrt.:10404405-50495749-49561000

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „JÉGKÁR”. Köszönjük!

A Magyar Vöröskereszt a beérkezett adományokból azon rászoruló családoknak és idős embereknek szeretne segítséget nyújtani, akiknek nem volt biztosításuk és önerőből nem tudják megoldani ingatlanjaik megrongálódott tetőszerkezetének renoválását.

Mint ismeretes, viharos széllel érkező jégeső pusztított kedden kora reggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén: a térségében lehullott, tojásnyi jégdarabok hétszázötvenöt épületet rongáltak meg. A vihar tizenhárom települést – Rozsály, Zajta, Méhtelek, Garbolc, Uszka, Kishódos, Nagyhódos, Gacsály, Nyírkáta, Magosliget, Botpalád, Tiszabecs és Csenger – érintett.  Különösen nagy károk keletkeztek 5 településen – Rozsály, Méhtelek, Zajta, Nagyhódos, Garbolc – , ahol szinte 100%-os kárt okozott az épületek tetőszerkezetében a jégverés. A legnagyobb mértékben a palával fedett ingatlanok tetőszerkezete károsodott. A legtöbb károsodott ingatlanra nem volt biztosítás.

A károsult családok nevében is várjuk adományaikat.

 

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

 

Van öt perced! A rák ellen.

E-mail Nyomtatás PDF

Tudtad, hogy, aki dohányzik, elhízott, nem sportol, helytelenül táplálkozik vagy esetleg stresszes, annak évről évre nagyobb az esélye arra, hogy rákos legyen?

Ismersz olyasvalakit a családodban, környezetedben, akire ráillenek a fentiek?

Mit mondanál neki? Hogyan ösztönöznéd életmódváltásra?

Most van öt perced. Mondd el, filmezd le, hogyan és min érdemes változtatni, hogy a rák kockázata a minimálisra csökkenjen. A filmekhez nincs műfaji megkötöttség, lehet fikciós vagy dokumentum, az alkotások legfeljebb 5 percesek lehetnek. Maximum 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, ha részt vennél egyedül vagy csapattal küldj e-mailt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A válaszlevelünkben sok hasznos információt kapsz majd a rákbetegségről, a megelőzésről, a rák kockázatának a csökkentéséről.

A kész filmet küldd el március 25-ig fájlküldővel a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, a tárgyba írd bele a filmed címét.

A filmeket szakmai zsűri és a közönség értékeli. A két nyertes az Adidas Magyarország sportcsomagját kapja ajándékba. A filmekre 2015. március 28. és 2015. április 8. között lehet szavazni a pályázat hivatalos Facebook oldalán.

A pályázatot az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal közösen a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt együttműködésével és az Adidas Magyarország támogatásával írja ki.

 

Budapest, 2015 02. 04.

 

Tisztelettel:

Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központ Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

 


9. oldal / 27

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak