Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Gyerekrajzokon a családon belüli erőszak

E-mail Nyomtatás PDF

A TV2 hivatalos honlapja.: MOKKA / Gyerekrajzokon a családon belüli erőszak

http://tv2.hu/musoraink/mokka/163732_gyermekrajzokon_a_csaladon_beluli_eroszak.html

 

Felhívás

E-mail Nyomtatás PDF

Számtalan módon gondoskodhatunk szeretteinkről. Meleg sapkát adunk gyermekünkre a hideg időben, bekenjük szüleink fájó lábát, segítünk a barátunknak munkát keresni, a szomszédnak a fát kivágni. Ilyen csodálatos az ember! Az élete minden területén igyekszik megteremteni a biztonságot, a gondoskodást! Az egyik legnemesebb feladatra kérünk Mindenkit, amivel megteremthetjük szeretteink láthatatlan biztonságát! Jelentkezzetek Véradónak, hogy egyenletes szinten tarthassuk a vérkészletek mennyiségét! Ha egy ember a karját nyújtja, 3 bajba jutott kapja meg a lehetőséget a gyógyuláshoz! Keressétek véradásainkat a http://www.veradas.hu/ oldalon! Teremtsünk együtt biztonságot!!!


 

Dönts jól, jövőd a tét!

E-mail Nyomtatás PDF

Idén ismét nagy sikerrel rendezték meg Nyíregyházán a "Dönts jól, jövőd a tét!" elnevezésű pályaválasztási kiállítást. A Magyar Vöröskereszt Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezetének munkatársai és szakképzett önkéntesei ingyenes egészségügyi méréseket végeztek a helyszínen, a színpadon pedig ifjú vöröskeresztesek bemutatóval népszerűsítették az életmentés fontosságát.


 

Meleg otthon a hideg hónapokra!

E-mail Nyomtatás PDF

Országszerte 20 db hordozható cserépkályhát oszt ki a Magyar Vöröskereszt. Az adományban olyan rászoruló családok részesülnek, akik több gyermeket nevelnek, vagy egyedülállóként nevelik gyermeküket és rossz anyagi körülményeik miatt különösen nagy kihívást jelent nekik a téli fűtésszezon átvészelése. Idén tizenharmadik alkalommal tartották meg július 12-én és 13-án a Magyarszombatfai Nemzetközi Fazekas Napokat. A népszerű program ezúttal egy jótékonysági kályhaépítő versennyel is kiegészült. A MAT Kerámia Kft. szervezésében megvalósult versenyen 20 mobilkályhát készítettek el a mesteremberek, melyek minden megyében egy-egy rászoruló családhoz kerülnek, a Magyar Vöröskereszt segítségével.
A mobil cserépkályhákat és azok üzembe helyezését a MAT Kerámia Kft. biztosította, több mint három millió forint értékben, beépítésüket pedig a kályhát megépítő mester Tömösváry Norbert vállalta. Az adományozási akciót olyan településeken indították, ahol az önkormányzat tűzifa programot indított. Mivel a téli fűtésszezon rengeteg család számára jelent kihívást, a Magyar Vöröskereszt a későbbiekben is folytatni szeretné a cserépkályha adományozási akciót.
Az ilyen nehéz sorsú családok téli fűtésének támogatására a Magyar Vöröskereszt elindította 1359-es adományvonalát is. Egy hívás vagy SMS 250 forintos díjából egy család félnapi fűtését tudják az adományozók támogatni.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében, Kocsord településén Katona Sándorné, Vilma néni kapott több mint ötven éves sparheltje helyett egy kályhát.


 

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

E-mail Nyomtatás PDF

Nyáron is szükség van rád! Adj vért! Adj esélyt! – ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. A megyében augusztus végéig 84 véradóhelyszínen várják a véradókat.

A nyári időszakban kiürülnek a nagyvárosok, sokan töltik vízparton vagy külföldön jól megérdemelt szabadságukat. A betegellátásnak ugyanakkor ebben az időszakban is szüksége van az életmentő vérre.

Fontos, hogy a következő hetekben minél többen vegyetek részt az országszerte szervezett véradásokon. A megyében július 28. és augusztus 31. között 84 helyszínen szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet segítve a véradók hatékony megszólítását „Nyáron is szükség van rád! Adj vért, adj esélyt” elnevezéssel országos kampányt is indít.

A Magyar Vöröskereszt ezen a nyáron is várja a véradókat a nagyobb fesztiválokon, rendezvényeken és a vízpartok közelében is. A lakóhelyhez, munkahelyhez, nyaralóhelyhez legközelebbi megyei véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu és a https://www.facebook.com/onkentes.veradas Facebook oldalon tekinthetőek meg.

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete a kánikulai napokon plusz folyadékot biztosít a véradók számára.

A véradáshoz az alábbi iratok szükségesek: TAJ-kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya. Véradás előtt bőséges folyadékfogyasztás és étkezés javasolt.

 


9. oldal / 26

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak