Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

SAJTÓKÖZLEMÉNY

E-mail Nyomtatás PDF

TÁMOP-2.6.2-12/1-2012-0028

Munkaerő-piaci kapactás fejleszés és erősítés a magyar vöröskereszt szabolcs-szatmár-bereg megyei szervezeténél

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv TÁMOP-2.6.2-12/1 Munkaerő-piaci  szolgáltatást nyújtó civil szervezetek kapacitásának  megerősítése című  pályázati kiírásra, melyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra érdemesnek ítélt, „Munkaerő-piaci kapacitás-fejlesztés és erősítés a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezeténél” címmel.

A projekt megvalósítási időszaka: 2013. január 1-től 2013. december 31-ig tart.

Az elnyert támogatás összege: 8.000.000 Ft.

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt megvalósítása alatt szervezetünk önértékelést, szervezetfejlesztést hajtott végre, kiépítettük és bevezettük Szervezetfejlesztési és Minőségirányítási rendszerünket.

Képzés keretében felkészítettük munkatársainkat a bevezetésre kerülő új módszerek, protokollok alkalmazására, a kialakított dokumentáció használatára.

A projekt előremutató strukturális és módszertani változásokat hozott. Az elkészített eljárásrendek, szabályozók beillesztésre kerülnek az intézmény alapdokumentumaiba, így hatékony hálózati munka, együttműködés során a minőségi tudásátadás minden résztvevő és partner számára biztosítottá válik.

Partnereinknek szervezetfejlesztésünket szakmai műhelymunkák keretében bemutattuk, egyrészt civilszervezeteknek, másrészt vállalkozások számára.

A projekt szakmai fenntarthatósága, a kialakított eljárásrend folyamatos megvalósításával biztosítja a program tartós hatását.

Bővebben...
 

A Bessenyi terem gyönyörű falai között köszöntötték ismét a sokszoros véradókat

E-mail Nyomtatás PDF

Nyíregyházán immár hagyományt teremtve idén is méltó keretek között, a Megyeháza Bessenyei termében köszöntötték a  sokszoros véradókat Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében.  A megjelenteket Dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője, és Kovács Sándor a Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Az önzetlen segítségnyújtásért oklevelet, ajándékot, emlékérmet nyújtottak át a véradóknak Dr. Magyar Veronika, a Vöröskereszt megyei elnöke, Dr. Adorján Gusztáv a Jósa András Oktatókórház Főigazgató-helyettese, Dr. Molnár Attila a Nyíregyházi Területi Vérellátó főorvosa, és Szarkáné Kövi Márta a megyei Vöröskereszt igazgatója.

"A vér a testnek száguldó folyója, Élet fenntartója, világ mozgatója!" - Boros György: Véradás - részlet

 

Bővebben...
 

A Magyar Vöröskereszt is csatlakozott a Coca-Cola Karácsonyi Karavánjához

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt idén első alkalommal csatlakozott a Coca-Cola Karácsonyi Karavánjához. Az egyes helyszíneken vöröskeresztes önkénteseink és munkatársaink várják adományaitokat. Az összegyűlt tartós élelmiszereket és szaloncukrokat megyei és területi szervezeteink juttatják el a legrászorultabbaknak.

A 127 éves Coca-Cola hozzátartoznak a legendák. Többek között a Mikulás és a Karácsonyi Karaván, amelyek évről évre visszaköszönnek a reklámokban az ünnepek közeledtével. Az oly jól ismert karaván december 7-én nálunk is ismét országjáró körútra indul. Tizenöt helyszínen találkozhat a nagyközönség a kamionnal és a Mikulással, főként nagy üzletközpontok parkolóiban, így Budapesten, Győrött, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Székesfehérváron, Budaörsön, Dunakeszin, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Szolnokon és Szegeden.

A Coca-Cola minél több településre szeretné eljuttatni az ünnepi hangulatot az adventi időszakban. A Karaván végállomása egy különleges helyszín, Tormafölde lesz. Idén ez a kisfalu is elnyerte a Magyar Vöröskereszt humanitárius település díját, ami a legösszetartóbb, a Vöröskereszt munkáját aktívan segítő közösségnek járó cím.

Zala megye a Coca-Cola számára különösen fontos, hiszen a Zalaszentgróton palackozott NaturAqua ásványvíz e területről származik, és a vállalat igyekszik különös figyelmet fordítani azokra a helyi közösségekre, amelyekben maga is működik. Így nem véletlen, hogy a Karaván utolsó állomása a zalai Tormafölde, ahol a Coca-Cola azt vállalja, hogy ajándékul karácsonyi hangulatot varázsol a településre, közös karácsonyfát állít és vendégül látja a falu lakóit.

Az országjáró túra helyszínein egyébként nemcsak a Mikulással találkozhat a nagyközönség, a kamionnál karácsonyi hangulatot idéző dalokkal fellép majd Lola és a Palinta Társulat. Alkotóház is várja az ügyes kezűeket, akik a foglalkozásokon ajándékokat, kedves meglepetéseket készíthetnek szeretteiknek vagy éppen Tormafölde lakóinak. 

A felajánlott díszeket pedig a Coca‑Cola elviszi az utolsó állomás karácsonyfájára. S miután örömet szerezni egy apró kedvességgel is lehet, videóüzenetben bárki elküldheti karácsonyi jókívánságát vagy üdvözletét a falu lakóinak. A kamionnál adományokat is fogadnak majd a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, elsősorban tartós élelmiszereket, szaloncukrot várnak, amit a hazai legnagyobb karitatív szervezet munkatársai fognak szétosztani a rászoruló családok között, hogy lehetőleg minél többen ünnepelhessék könnyebb körülmények között a karácsonyt.

Büszkék vagyunk rá, hogy stratégiai partnerünkkel a Coca-Colával együtt tehetjük szebbé a rászorulók Karácsonyát. Csatlakozz hozzánk és tegyünk együtt a mosolyokért!

A Karaván útvonala:

DÁTUM NAP IDŐPONT VÁROS HELYSZÍN CÍM
december 7. szombat 15:00-20:00 Budapest Tesco Megapark 1204 Budapest, Mártírok útja 281.
december 8. vasárnap 15:00-20:00 Győr Tesco 9012 Győr, Királyszék u. 33.
december 9. hétfő 15:00-20:00 Szombathely Interspar Szombathely, Újvilág u.
december 10. kedd 15:00-20:00 Zalaegerszeg Interspar Zalaegerszeg,Ola u.1.
december 11. szerda 15:00-20:00 Veszprém Interspar Veszprém, Dornyai Béla u.
december 12. csütörtök 15:00-20:00 Székesfehérvár Auchan Székesfehérvár, Sósótói ipari park, Holland sor 2.
december 13. péntek 15:00-20:00 Budaörs Tesco 2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3.
december 14. szombat 15:00-20:00 Dunakeszi Auchan Dunakeszi, Nádas u 6
december 15. vasárnap 15:00-20:00 Óbuda Auchan Budapest, Szentendrei út 115.
december 17. kedd 15:00-20:00 Miskolc Auchan Miskolc, Pesti u. 9.
december 18. szerda 15:00-20:00 Nyíregyháza Tesco 4400 Nyíregyháza, Pazonyi út 36-2.
december 19. csütörtök 15:00-20:00 Debrecen Auchan 4031 Kishatár u. 7.
december 20. péntek 15:00-20:00 Szolnok Auchan 5000 Szolnok, Felső Szandai rét 1.
december 21. szombat 15:00-20:00 Szeged Auchan 6728 Szeged Zápor út 4.
december 22. vasárnap 15:00-20:00 Tormafölde településen 8876 Tormafölde

 

Kedves Adományozni kívánó Ismerőseink, Barátaink, Tisztelt Városlakók!

E-mail Nyomtatás PDF

Értesítünk Mindenkit, hogy Karácsonyi gyűjtésünk tovább folytatódik.
A nyíregyházi METRO Áruházban munkatársaink és önkénteseink három hétvégén, (péntek-szombat-vasárnap) :
December 6-8.
December 13-15. és
December 20-22. között, 
délelőtt 10-től és este 18 óráig várnak Mindenkit a gyűjtőpontokon.

Elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtünk, de lehetőség van támogatói kuponok megvásárlására is, a METRO kasszán keresztül.

Segítségeteket előre is köszönjük!


 

Kedves Önkéntes Segítőink, kedves Barátaink!

E-mail Nyomtatás PDF

Az évnek szinte minden napjára esik egy Világnap! Ünneplünk ételeket, eseményeket, a technikai fejlődést, a kultúrát, a szerelmet, a békét, megemlékezünk betegségekről, történelmi tragédiákról. December 5-én van egy olyan nap, amikor az Önkénteseket ünnepeljünk, azokat a nagyszerű, és önzetlen embereket, akik, sokszor számukra ismeretlen személyekért végeznek áldozatos munkát. Család, és munka mellett sokszor nagyon nehéz feladatot vállalni a társadalom felé. Az ENSZ közgyűlése 1985-ben december 5. napját jelölte ki arra, hogy a kormányok és a népek megünnepeljék mindazt, amit világszerte önkéntesek végeznek el. Mindenfajta önkéntes tevékenységet ünnepel A GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS FEJLŐDÉS ÖNKÉNTESEINEK VILÁGNAPJA, legyen az valamely képesség, akár karitatív tevékenység felajánlása.

Kedves Önkénteseink! 

Tűzijátékot, virágot, ajándékot érdemelnétek, de mi csak hálánkat közvetíthetjük felétek! Köszönjük áldozatos munkátokat!


 


9. oldal / 24

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak