Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

A Magyar Vöröskereszt is csatlakozott a Coca-Cola Karácsonyi Karavánjához

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt idén első alkalommal csatlakozott a Coca-Cola Karácsonyi Karavánjához. Az egyes helyszíneken vöröskeresztes önkénteseink és munkatársaink várják adományaitokat. Az összegyűlt tartós élelmiszereket és szaloncukrokat megyei és területi szervezeteink juttatják el a legrászorultabbaknak.

A 127 éves Coca-Cola hozzátartoznak a legendák. Többek között a Mikulás és a Karácsonyi Karaván, amelyek évről évre visszaköszönnek a reklámokban az ünnepek közeledtével. Az oly jól ismert karaván december 7-én nálunk is ismét országjáró körútra indul. Tizenöt helyszínen találkozhat a nagyközönség a kamionnal és a Mikulással, főként nagy üzletközpontok parkolóiban, így Budapesten, Győrött, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Székesfehérváron, Budaörsön, Dunakeszin, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Szolnokon és Szegeden.

A Coca-Cola minél több településre szeretné eljuttatni az ünnepi hangulatot az adventi időszakban. A Karaván végállomása egy különleges helyszín, Tormafölde lesz. Idén ez a kisfalu is elnyerte a Magyar Vöröskereszt humanitárius település díját, ami a legösszetartóbb, a Vöröskereszt munkáját aktívan segítő közösségnek járó cím.

Zala megye a Coca-Cola számára különösen fontos, hiszen a Zalaszentgróton palackozott NaturAqua ásványvíz e területről származik, és a vállalat igyekszik különös figyelmet fordítani azokra a helyi közösségekre, amelyekben maga is működik. Így nem véletlen, hogy a Karaván utolsó állomása a zalai Tormafölde, ahol a Coca-Cola azt vállalja, hogy ajándékul karácsonyi hangulatot varázsol a településre, közös karácsonyfát állít és vendégül látja a falu lakóit.

Az országjáró túra helyszínein egyébként nemcsak a Mikulással találkozhat a nagyközönség, a kamionnál karácsonyi hangulatot idéző dalokkal fellép majd Lola és a Palinta Társulat. Alkotóház is várja az ügyes kezűeket, akik a foglalkozásokon ajándékokat, kedves meglepetéseket készíthetnek szeretteiknek vagy éppen Tormafölde lakóinak. 

A felajánlott díszeket pedig a Coca‑Cola elviszi az utolsó állomás karácsonyfájára. S miután örömet szerezni egy apró kedvességgel is lehet, videóüzenetben bárki elküldheti karácsonyi jókívánságát vagy üdvözletét a falu lakóinak. A kamionnál adományokat is fogadnak majd a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, elsősorban tartós élelmiszereket, szaloncukrot várnak, amit a hazai legnagyobb karitatív szervezet munkatársai fognak szétosztani a rászoruló családok között, hogy lehetőleg minél többen ünnepelhessék könnyebb körülmények között a karácsonyt.

Büszkék vagyunk rá, hogy stratégiai partnerünkkel a Coca-Colával együtt tehetjük szebbé a rászorulók Karácsonyát. Csatlakozz hozzánk és tegyünk együtt a mosolyokért!

A Karaván útvonala:

DÁTUM NAP IDŐPONT VÁROS HELYSZÍN CÍM
december 7. szombat 15:00-20:00 Budapest Tesco Megapark 1204 Budapest, Mártírok útja 281.
december 8. vasárnap 15:00-20:00 Győr Tesco 9012 Győr, Királyszék u. 33.
december 9. hétfő 15:00-20:00 Szombathely Interspar Szombathely, Újvilág u.
december 10. kedd 15:00-20:00 Zalaegerszeg Interspar Zalaegerszeg,Ola u.1.
december 11. szerda 15:00-20:00 Veszprém Interspar Veszprém, Dornyai Béla u.
december 12. csütörtök 15:00-20:00 Székesfehérvár Auchan Székesfehérvár, Sósótói ipari park, Holland sor 2.
december 13. péntek 15:00-20:00 Budaörs Tesco 2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3.
december 14. szombat 15:00-20:00 Dunakeszi Auchan Dunakeszi, Nádas u 6
december 15. vasárnap 15:00-20:00 Óbuda Auchan Budapest, Szentendrei út 115.
december 17. kedd 15:00-20:00 Miskolc Auchan Miskolc, Pesti u. 9.
december 18. szerda 15:00-20:00 Nyíregyháza Tesco 4400 Nyíregyháza, Pazonyi út 36-2.
december 19. csütörtök 15:00-20:00 Debrecen Auchan 4031 Kishatár u. 7.
december 20. péntek 15:00-20:00 Szolnok Auchan 5000 Szolnok, Felső Szandai rét 1.
december 21. szombat 15:00-20:00 Szeged Auchan 6728 Szeged Zápor út 4.
december 22. vasárnap 15:00-20:00 Tormafölde településen 8876 Tormafölde

 

Kedves Adományozni kívánó Ismerőseink, Barátaink, Tisztelt Városlakók!

E-mail Nyomtatás PDF

Értesítünk Mindenkit, hogy Karácsonyi gyűjtésünk tovább folytatódik.
A nyíregyházi METRO Áruházban munkatársaink és önkénteseink három hétvégén, (péntek-szombat-vasárnap) :
December 6-8.
December 13-15. és
December 20-22. között, 
délelőtt 10-től és este 18 óráig várnak Mindenkit a gyűjtőpontokon.

Elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtünk, de lehetőség van támogatói kuponok megvásárlására is, a METRO kasszán keresztül.

Segítségeteket előre is köszönjük!


 

Kedves Önkéntes Segítőink, kedves Barátaink!

E-mail Nyomtatás PDF

Az évnek szinte minden napjára esik egy Világnap! Ünneplünk ételeket, eseményeket, a technikai fejlődést, a kultúrát, a szerelmet, a békét, megemlékezünk betegségekről, történelmi tragédiákról. December 5-én van egy olyan nap, amikor az Önkénteseket ünnepeljünk, azokat a nagyszerű, és önzetlen embereket, akik, sokszor számukra ismeretlen személyekért végeznek áldozatos munkát. Család, és munka mellett sokszor nagyon nehéz feladatot vállalni a társadalom felé. Az ENSZ közgyűlése 1985-ben december 5. napját jelölte ki arra, hogy a kormányok és a népek megünnepeljék mindazt, amit világszerte önkéntesek végeznek el. Mindenfajta önkéntes tevékenységet ünnepel A GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS FEJLŐDÉS ÖNKÉNTESEINEK VILÁGNAPJA, legyen az valamely képesség, akár karitatív tevékenység felajánlása.

Kedves Önkénteseink! 

Tűzijátékot, virágot, ajándékot érdemelnétek, de mi csak hálánkat közvetíthetjük felétek! Köszönjük áldozatos munkátokat!


 

Pályaválasztási Kiállítás 2013

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is megrendezte a  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az évek óta nagy sikerrel lezajló Pályaválasztási Kiállítását. Ebben az évben közel 100 kiállító bevonásával várták az általános és középiskolák tanulóit.

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete is képviseltette magát az eseményen. ahol  a szervezet a felnőttoktatási képzéseit ismertette meg az érdeklődő diákokkal.

 

Bővebben...
 

Adományokat gyűjt és készenlétbe helyezte bevethető szakembereit a Magyar Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2013. november 11. – A legfrissebb adatok szerint több mint 5,4 millió károsultja van a Fülöp-szigetek központi részén, végig söprő Haiyan tájfunnak. A Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC) sürgősségi katasztrófa alapjából (DREF –Disaster Response Emergency Fund) 475.495 CHF értékű pénzbeli gyorssegélyt biztosított a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak megsegítésére. A Magyar Vöröskereszt, a nemzetközi szervezetek felhívása alapján gyűjtést indított 1359-es adományvonalán és katasztrófaszámláján.

A helyiek által Yolandának nevezett Haiyan tájfun - az egyik valaha jegyzett legerősebb tájfun - halálos erővel söpört végig a Fülöp-szigetek központi, Visayas régióján pénteken, sorozatos földcsuszamlásokat okozva Kelet-Samar tartományaiban, Leyte és Cebu városokban, valamint a Panay-, és Palawan-szigeteken. Az erős szél és a tengervíz épületeket, közösségeket és családokat pusztított el. A kritikus infrastruktúrában keletkezett károk gyors felmérése nehéz, és a hatóságok még mindig folytatják a sérültek számának megállapítását. A jelenlegi adatok szerint 944.586 családot és 4.283.290 embert tartanak nyilván károsultként, közülük 71.623 családot, 330.914 szállásoltak el 1223 evakuálási központban. Eddig 3438 ház sérülését jelentették, ezek közül 2055 teljesen elpusztult. A Szociális és Fejlesztési Minisztérium és becslése szerint több mint 5,4 millió embert érint a vihar 40 tartományban. A legsúlyosabb károkat Tacloban város szenvedte, ahol a vihar három méteres hullámokat tolt a szárazföld belsejébe.

Bővebben...
 


6. oldal / 21

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak