Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Országos Elsősegélynyújtó Verseny - Nyíregyháza 2014

E-mail Nyomtatás PDF

Ezúttal Nyíregyházán gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt a Budapest Bank és a Hübner-H Kft. támogatásával a 43. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapatai a verseny mindhárom kategóriájában dobogós helyen végeztek.

A Magyar Vöröskereszt immáron 43. éve szervezte meg felmenő rendszerű (területi, megyei, országos döntő) országos elsősegélynyújtó versenyét. Szombaton 315 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 18 felnőtt és 5 vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 21 állomásos körpályán, Nyíregyháza belvárosában.

A gyermek kategória legjobbja a Nyugat Magyarországi Egyetem - Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata lett Vas megyéből, a második helyezett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium Általános iskolai csapata, a dobogó harmadik fokán pedig a Nyírgyulai Kossuth Lajos Általános Iskola versenyzői végeztek.

Az ifjúsági kategória dobogó legfelső fokán a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium "Vér?! Nyomás!!" csapata, a második a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma Baranya megyéből, a harmadik a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma "Kötszercsempészek" csapata lett.

A felnőtt kategóriában, az ország legjobb elsősegélynyújtói szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a "Nyírgyulai Életmentők" csapata lett. A kategória második helyezettje  a Debreceni Egyetem - Egészségügyi Kar csapata, a harmadik pedig a budapesti Semmelweis Ignác Humán Szakközépiskola csapata lett.

A fiatalok gyakorlati és elméleti elsősegélynyújtó tudását is tesztelte  Magyar Vöröskereszt. A humanitárius szervezet imitátorainak segítségével élethű baleseti szituációkban kellett helyt állniuk a versenyzőknek. A versenyben résztvevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelték, a lebonyolítást 220 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segítette, míg a baleseti szituációk 60 képzett imitátor segítségével elevenedtek meg.

Fotók a versenyről: Link

Fotók a zárórendezvényről: Link

 

Közel 100 elismerést adott át a 133 éves Magyar Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

Önkénteseinek, munkatársainak, partnereinek és támogatóinak adott át kitüntetéseket a Magyar Vöröskereszt, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Világnapja alkalmából szervezett ünnepségen. A humanitárius szervezet ezúttal Nyíregyházán tartotta központi világnapi ünnepségét. Idén Göncz Árpád volt köztársasági elnök és a Telenor is elismerésben részesült.

Ismét vidéki helyszínen, ezúttal Nyíregyházán tartotta központi világnapi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt. A Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom május 8-án ünnepelte világnapját. Egyúttal pénteken ünnepelte megalapításának 133 éves évfordulóját a Magyar Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet 1881. május 16-án alakult meg Esztergomban Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egylet néven. Ebből az alkalomból május 16-án, Nyíregyházán tartotta központi világnapi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt. Ezen a napon azon önkéntesek, támogatók, vöröskeresztes munkatársak vehettek át kitüntetéseket, elismeréseket, akik segítik a Vöröskereszt humanitárius tevékenységét.

Az idei központi ünnepségen Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke közel 100 kitüntetést adott át. Ebben az évben többek között elismerésben részesült Göncz Árpád volt köztársasági elnök és a Telenor is.

Az év támogatója elismerésben részesült Göncz Árpád volt köztársasági elnök, aki a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elkötelezett támogatója. Göncz Árpád 2012-ben és 2013-ban is ötmillió forinttal támogatta a humanitárius szervezet ifjúsági és szociális tevékenységét.

Szintén az év támogatója elismerésben részesült a Telenor is. A Telenor és a Magyar Vöröskereszt 2013-ban kötött stratégiai megállapodást, amelynek fókuszában a katasztrófa-kezelési feladatokhoz kapcsolódó telekommunikációs együttműködés áll. A vállalat az informatikai eszközök, laptopok, táblagépek, okostelefonok adományozása mellett több okostelefonokon is működő alkalmazás fejlesztését támogatta.

A Humanitárius Települések IV. Országos Találkozójának Kocsord adott otthont május 17-én, szombaton. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település maga is büszkélkedhet a Humanitárius Település címmel.  A Magyar Vöröskereszt 2007-ben alapította ezt az elismerést. Azok a települések nyerhetik el, akik segítik a nehéz helyzetben élőket, fontosnak tartják az egészségre nevelést, beleértve a véradásra mozgósítást, az elsősegély nyújtási ismeretek terjesztését, s mindezt a fiatalok bevonásával valósítják meg.  A cím megalapítása óta huszonhárom település nyerte el a díjat. Idén hét elismerést adtak át, Ostoros és Soponya településnek első alkalommal.

A Humanitárius Települések találkozójának célja elsősorban a jó gyakorlatok és tapasztalatok átadása volt, de folytatódik a két éve megkezdett hagyomány is, az elmúlt évi országos találkozót szervező település egy vándorbotot adott át Kocsord község polgármesterének, aki egy évig őrzi azt.

Ezen a linken megtekinthetők a rendezvényeken készült fotók.

A Kossuth Rádiónak készített a Humanitárius Települések Találkozójáról Zsoldos Barna újságíró riportját erről a linkről tölthetik le és hallgathatják meg.

 

Segítsünk együtt!

E-mail Nyomtatás PDF

 

Elsősegélynyújtó verseny

E-mail Nyomtatás PDF

43. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny

 

 

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése.

Elsősegélynyújtási céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben 43. alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket.

A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdetjük, három kategóriában: gyermek (10-14 éves), ifjúsági (14-18 éves) és felnőtt (18+)

A verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba.

A verseny szakmai anyaga valamennyi kategóriában:

- Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek (Magyar Vöröskereszt 2011.)

- Általános vöröskeresztes ismeretek

Nyíregyháza területi versenye március hónapban kerül megrendezésre, minden érdeklődő jelentkezését várjuk Nyíregyházáról és a térséghez tartozó 38 településről (* lásd a felhívás végén).

A mellékletben csatoljuk a nevezési lapokat, amelyet 2014. március 15.-ig kérjük visszaküldeni az alábbi címre, vagy e-mailre:

 

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg

Megyei Szervezete

4400 Nyíregyháza, Malom u. 3.

 

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A megyei döntő 2014 áprilisában kerül megrendezésre Nagyhalászban.

Az országos döntő tervezett ideje: 2014. május 16-18. Nyíregyháza.

A versennyel kapcsolatos információk, feltételek és szabályok a Versenyszabályzatban kerültek rögzítésre, amely megtalálható a Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezeteinél, illetve a Magyar Vöröskereszt honlapjain: www.voroskereszt.huwww.mivk.hu

A versenysorozathoz eredményes felkészülést és sikeres részvételt kívánunk!

 

Magyar Vöröskereszt

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Megyei Szervezete

 

 

* Nyíregyháza térségéhez tartozó 38 település:

Apagy, Baktalórántháza, Besenyőd, Beszterec, Biri, Bököny, Buj, Demecser, Érpatak, Geszteréd,Ibrány, Kálmánháza, Kék, Kemecse, Kótaj, Levelek, Magy, Nagycserkesz

Nagyhalász, Nagykálló, Napkor, Nyírbogdány, Nyíribrony, Nyírjákó, Nyírkércs, Nyírtét, Nyírpazony,Nyírtelek, Nyírtura, Paszab, Ramocsaháza, Sényő, Székely, Tiszabercel

Tiszarád, Tiszatelek, Újfehértó, Vasmegyer


NEVEZÉSI LAP

 

Csecsemőgondozási verseny

E-mail Nyomtatás PDF

CSECSEMŐGONDOZÁSI VERSENY

2014. ÉV

 

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete 2014-ben is meghirdeti Csecsemőgondozási Versenyét. Célunk a gyermekek és fiatalok – csecsemő-, és kisdedgondozási - elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése.

 

A verseny két kategóriában kerül megrendezésre: általános iskolai (10-15 évesek) és középiskolai (14-19 évesek) kategóriában. Csapatok előírt létszáma 3 fő.

 

A verseny 3 fordulóból áll (területi, megyei, illetve országos döntő). Kategóriánként első helyen végzett csapat jut tovább a következő fordulóba.

 

A verseny szakmai anyaga:

Általános iskolai kategória versenyzői részére

Csecsemő-, kisdedgondozás, gyermeknevelés - Csecsemőgondozási tanfolyamok számára; Szerkesztette: Csordás Ágnes; Magyar Vöröskereszt 2009.

A témához kapcsolódó aktuális (napi) hírek figyelése, információk összegyűjtése

Középiskolai kategória versenyzői részére

Csecsemő-, kisdedgondozás, gyermeknevelés - Csecsemőgondozási tanfolyamok számára; Szerkesztette: Csordás Ágnes; Magyar Vöröskereszt 2009.

A témához kapcsolódó aktuális (napi) hírek figyelése, információk összegyűjtése

 

Nyíregyháza területi versenye március hónapban kerül megrendezésre, minden érdeklődő jelentkezését várjuk Nyíregyházáról és a térséghez tartozó 38 településről (* lásd a felhívás végén).

A mellékletben csatoljuk a nevezési lapokat, amelyet 2014. március 15.-ig kérjük visszaküldeni az alábbi címre, vagy e-mailre:

 

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg

Megyei Szervezete

4400 Nyíregyháza, Malom u. 3.

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A megyei döntő 2014 áprilisában kerül megrendezésre Nagyhalászban.

Az országos döntő 2014. május 30. - június 1. - Szentesen kerül megrendezésre.

 

A versennyel kapcsolatos részletes feltételek és szabályok a Versenyszabályzatban kerültek rögzítésre, amely megtalálható a Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezeteinél, illetve a Magyar Vöröskereszt honlapjain: www.voroskereszt.hu a www.mivk.hu .

 

 

 

A versenysorozathoz eredményes felkészülést és sikeres részvételt kívánunk!

 

Magyar Vöröskereszt

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Megyei Szervezete

 

* Nyíregyháza térségéhez tartozó 38 település:

 

Apagy, Baktalórántháza, Besenyőd, Beszterec, Biri, Bököny, Buj, Demecser, Érpatak, Geszteréd, Ibrány, Kálmánháza, Kék, Kemecse, Kótaj, Levelek, Magy, Nagycserkesz

Nagyhalász, Nagykálló, Napkor, Nyírbogdány, Nyíribrony, Nyírjákó, Nyírkércs, Nyírtét, Nyírpazony, Nyírtelek, Nyírtura, Paszab, Ramocsaháza, Sényő, Székely, Tiszabercel

Tiszarád, Tiszatelek, Újfehértó, Vasmegyer


NEVEZÉSI LAP

 


6. oldal / 22

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak