Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Kedves Támogatóink, Barátaink!

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Támogatóink, Barátaink!

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs megyei Szervezet munkatársai és önkéntesei több száz családnak nyújtottak a karácsonyi időszakban segítséget. A legtöbben tartós élelmiszert és meleg téli ruházatot, cipőt kaptak, ami rendkívül nagy segítséget jelentett a nehéz helyzetben lévő embereknek. Igyekeztünk eljutni elsősorban az idős, beteg, egyedülálló lakossághoz, a beteg gyermeket nevelő családokhoz, hajléktalanokhoz.

Megkerestünk önkormányzatokat, cégeket, magánszemélyeket, gyűjtöttünk áruházakban, bevásárlóközpontokban és gyűjtöttek számunkra a bázisiskoláink is. Jelentős mennyiségű élelmiszercsomagot osztottunk ki a rászoruló lakosságnak a megye területén. Ezek a csomagok sok esetben az egyetlen segítséget jelentették a családok számára ahhoz, hogy az ünnepek meghittebbek legyenek számukra. Immár hagyományosan készítettünk csomagot a kórházban maradt idős, beteg embereknek, melyek gyümölcsöt, édességet, tisztálkodási szereket tartalmaztak. A megye több szociális intézményét, gyermekintézményét kerestük fel, az ott élőknek kis csomaggal kedveskedtünk.

Köszönjük mindenkinek, aki támogatásával segítette rászoruló embertársainkat. Köszönjük adományozóinknak, akik egész évben, és most is megkerestek bennünket, és önzetlenül adakoztak pénzt, használt ruhát, cipőt, élelmiszert, játékokat.

Bár közeledik a tavasz, és a nap csodálatosan fog sütni nyáron, és talán lelkünk nem olyan nyitott más emberek problémái, sokszor tragédiái felé, mint decemberben, de kérünk mindenkit, ne feledkezzen meg az adományozás fontosságáról.

Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni továbbá fő támogatóinknak, az

Aktuál Bau kft-nek, a

Szabolcs Takarékszövetkezetnek, és a

Szent Erzsébet Patikának!

 

Bébiszitter tanfolyam

E-mail Nyomtatás PDF

Ingyenes bébiszitter tanfolyam indul január 20-tól! A részletekért kattintson ide!

 

Boldog Karácsonyt kívánunk

E-mail Nyomtatás PDF

 

Elsősegély bemutató az idősek védelmére

E-mail Nyomtatás PDF

"Idős bűnmegelőzési kortárs-segítők” címmel indított programsorozatot az idősek védelmére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A Bűnmegelőzési Osztály által szervezett kampányt 2013. december 12-én nyitották meg Nyíregyházán, ahol számos más program mellett a megyei Vöröskereszt is tartott bemutatót.   A Vöröskereszt Bere Lászlót, a Mátészalkai Mentőállomás mentőtisztjét kérte fel egy olyan elsősegély bemutató megtartására, amin keresztül az idősek számos veszélyes szituáció elhárítását tanulhatták meg. A főkapitányságon tartott eseményre a város nyugdíjas egyesületeinek vezetőit és a nagyobb egyházak helyi képviselőit hívták meg azzal a céllal, hogy általuk minél több emberhez juthatnak el az ott elhangzott információk.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

E-mail Nyomtatás PDF

TÁMOP-2.6.2-12/1-2012-0028

Munkaerő-piaci kapactás fejleszés és erősítés a magyar vöröskereszt szabolcs-szatmár-bereg megyei szervezeténél

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv TÁMOP-2.6.2-12/1 Munkaerő-piaci  szolgáltatást nyújtó civil szervezetek kapacitásának  megerősítése című  pályázati kiírásra, melyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra érdemesnek ítélt, „Munkaerő-piaci kapacitás-fejlesztés és erősítés a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezeténél” címmel.

A projekt megvalósítási időszaka: 2013. január 1-től 2013. december 31-ig tart.

Az elnyert támogatás összege: 8.000.000 Ft.

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt megvalósítása alatt szervezetünk önértékelést, szervezetfejlesztést hajtott végre, kiépítettük és bevezettük Szervezetfejlesztési és Minőségirányítási rendszerünket.

Képzés keretében felkészítettük munkatársainkat a bevezetésre kerülő új módszerek, protokollok alkalmazására, a kialakított dokumentáció használatára.

A projekt előremutató strukturális és módszertani változásokat hozott. Az elkészített eljárásrendek, szabályozók beillesztésre kerülnek az intézmény alapdokumentumaiba, így hatékony hálózati munka, együttműködés során a minőségi tudásátadás minden résztvevő és partner számára biztosítottá válik.

Partnereinknek szervezetfejlesztésünket szakmai műhelymunkák keretében bemutattuk, egyrészt civilszervezeteknek, másrészt vállalkozások számára.

A projekt szakmai fenntarthatósága, a kialakított eljárásrend folyamatos megvalósításával biztosítja a program tartós hatását.

Bővebben...
 


5. oldal / 21

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak