Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Május 8-a, a Vöröskereszt Világnapja

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

 

 

 

Május 8-a, a Vöröskereszt Világnapja:
Önkénteseinknek és munkatársainknak mondunk köszönetet a megfeszített munkájukért.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek világszerte hagyományosan 
május 8-án ünneplik a Vöröskereszt világnapját.

Ezen a napon van a mozgalom alapítójának,
Henry Dunant svájci üzletembernek a születésnapja,
aki 1861-ben a solferinoi csata után döntött úgy,
hogy megalapítja a világ máig legnagyobb hatású humanitárius mozgalmát.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek ma 192 országban vannak jelen
és több millió munkatárs és önkéntes segítségével folytatják tevékenységeiket
az irányadó hét alapelv
(emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség)
szellemében.

http://voroskereszt.hu/hirek/majus-8-a-a-voroskereszt-vilagnapja-onkenteseinknek-es-munkatarsainknak-mondunk-koszonetet-a-megfeszitett-munkajukert/

Virtuális ünnepi köszöntő: https://bit.ly/35FCPlW

 

 

Budapest, 2020. május 8. – A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek világszerte hagyományosan május 8-án ünneplik a Vöröskereszt világnapját. Ezen a napon van a mozgalom alapítójának, Henry Dunant svájci üzletembernek a születésnapja, aki 1861-ben a solferinói csata után döntött úgy, hogy megalapítja a világ máig legnagyobb hatású humanitárius mozgalmát. A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek ma 192 országban vannak jelen és több millió munkatárs és önkéntes segítségével folytatják tevékenységeiket az irányadó hét alapelv (emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség) szellemében.

Ezen a világnapon a Magyar Vöröskereszt büszkén köszönti azokat a dolgozóit és önkénteseit, akik nap mint nap fáradhatatlanul dolgoznak a COVID 19 járványnak kiszolgáltatott közösségek segítésén.

“A Magyar Vöröskereszt fennállása alatt mindig elsőként igyekezett segíteni a veszélyhelyzetekben, a hatóságok mellett. Nincs ez másképp a koronavírus kapcsán sem, hiszen sokan közülünk a mai napon is munkával ünnepelnek: folyamatosan támogatjuk a nélkülözőket és az egészségügyi dolgozókat a járvány alatt. Ez a segítő szellemiség, most minden eddiginél fontosabb ahhoz, hogy folytassuk a harcot a koronavírus ellen és közben továbbra is biztosítsuk azokat a szolgálatásokat, melyek segítenek megőrizni az emberek biztonságát és egészségét. Bízunk benne, hogy hamarosan együtt ünnepelhetünk és lesz alkalmunk személyesen is köszönetet mondani mindazoknak, akik most is azon fáradoznak, hogy a járvány hatásait enyhítsék.” hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A Magyar Vöröskereszt a hazai karitatív szervezetek közül elsőként, január 30. óta lát el feladatokat a koronavírus járvány kapcsán. A betegség hazai megjelenése előtt óvintézkedések és tájékoztató anyagok megosztásával készítettük fel a lakosságot, a veszélyhelyzet kihirdetése óta pedig folyamatosan segítjük élelmiszer és tisztasági csomagokkal a nélkülözőket, valamint támogatjuk egyes egészségügyi intézmények és az Országos Mentőszolgálat munkáját. A koronavírus járványhoz köthető tevékenységeinkkel eddig csaknem 100.000 embert értünk el az elmúlt másfél hónapban, mialatt biztonságos formában továbbra is üzemeltetjük a szociális intézményeinket és véradók toborzásával dolgozunk együtt az Országos Vérellátó Szolgálattal.

Az egyes nemzeti társaságokat tömörítő a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének globális kampánya is a köszönetnyilvánításra helyezi a hangsúlyt. A #TapsoljTovább kezdeményezésben tapssal köszönik meg a mozgalom azon tagjainak munkáját, akik a világjárvány ellen küzdenek: https://www.youtube.com/watch?v=IywfhahLhCw
 

Közúti elsősegélynyújtás vizsga információ

E-mail Nyomtatás PDF

 

A nagy kockázat miatt egyelőre nem indulnak újra
a jogosítványhoz szükséges elsősegélyvizsgák

http://voroskereszt.hu/hirek/a-nagy-kockazat-miatt-egyelore-nem-indulnak-ujra-a-jogositvanyhoz-szukseges-elsosegelyvizsgak/

 

Szavazz Te is a Magyar Vöröskeresztre!

E-mail Nyomtatás PDF

Szavazz te is a Magyar Vöröskeresztre!

A Magyar Vöröskereszt is bekerült a Henkel Magyarorszag Kft. támogatói kampányába, ahol 5 olyan szervezet van versenyben, akik a koronavírus kapcsán folytatnak tevékenységet.

 

Bővebben...
 

Továbbra is szünetel az elsősegélynyújtás vizsgáztatás

E-mail Nyomtatás PDF

A koronavírus miatt kialakult és kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a közúti elsősegélynyújtó vizsgáztatást és tanfolyamait a Magyar Vöröskereszt visszavonásig szünetelteti.

A veszélyhelyzetet feloldó rendelkezés megjelenését követően tudunk új vizsgaidőpontokat felajánlani, a változást online elérhetőségeinken jelezzük.

A korábban vizsgára bejelentkezett vizsgázókkal a megadott elérhetőségeken felvesszük a kapcsolatot, értesítjük az időpont foglalás lehetőségéről. A jelentkezőket szükség esetén várólistára helyezzük.

A befizetett vizsgadíjak érvényesek a veszélyhelyzet megszűnését követően.

A vizsgamentesség megállapítása és a vizsgamentességi javaslatok kiállítása (valamint a honosítás és a másodlatok kiadása) a járványügyi előírásoknak megfelelően, a megszokott eljárásrend alapján zajlik.


.

 

1 %

E-mail Nyomtatás PDF

Néha a legapróbb segítség életeket változtathat meg.

Az adód 1%-nak felajánlásával Te is részese lehetsz a változásnak!

MAGYAR VÖRÖSKERESZT
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete
Adószámunk: 19202451-2-15
 


5. oldal / 29

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak