Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Van öt perced! A rák ellen.

E-mail Nyomtatás PDF

Tudtad, hogy, aki dohányzik, elhízott, nem sportol, helytelenül táplálkozik vagy esetleg stresszes, annak évről évre nagyobb az esélye arra, hogy rákos legyen?

Ismersz olyasvalakit a családodban, környezetedben, akire ráillenek a fentiek?

Mit mondanál neki? Hogyan ösztönöznéd életmódváltásra?

Most van öt perced. Mondd el, filmezd le, hogyan és min érdemes változtatni, hogy a rák kockázata a minimálisra csökkenjen. A filmekhez nincs műfaji megkötöttség, lehet fikciós vagy dokumentum, az alkotások legfeljebb 5 percesek lehetnek. Maximum 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, ha részt vennél egyedül vagy csapattal küldj e-mailt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A válaszlevelünkben sok hasznos információt kapsz majd a rákbetegségről, a megelőzésről, a rák kockázatának a csökkentéséről.

A kész filmet küldd el március 25-ig fájlküldővel a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, a tárgyba írd bele a filmed címét.

A filmeket szakmai zsűri és a közönség értékeli. A két nyertes az Adidas Magyarország sportcsomagját kapja ajándékba. A filmekre 2015. március 28. és 2015. április 8. között lehet szavazni a pályázat hivatalos Facebook oldalán.

A pályázatot az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal közösen a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt együttműködésével és az Adidas Magyarország támogatásával írja ki.

 

Budapest, 2015 02. 04.

 

Tisztelettel:

Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központ Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

 

Életet menthet a Vöröskereszt Véradás mobil alkalmazása

E-mail Nyomtatás PDF

Gyorsan és egyszerűen tájékozódhatunk a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradások időpontjáról és helyszínéről egy új mobilalkalmazás segítségével. Az applikáció tárolja, és térképen is megjeleníti az adott hónapban fellelhető véradási lehetőségeket, így bárki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb véradóhelyszínt. A „Véradás – Vöröskereszt” nevű alkalmazás már ingyenesen letölthető Android és Windows Phone operációs rendszerekre, valamint hamarosan elérhető lesz az Apple Store-ban is.

A Magyar Vöröskereszt havonta közel 1000 véradást szervez, ahova minél több fiatalt is vár, akik a véradással életeket menthetnek. A szervezet kiemelt figyelmet szentel arra, hogy új felületeken hívja fel az ifjúság figyelmét tevékenységük fontosságára. Ezt a célt szolgálja az egyetemek és a főiskolák között kilencedik éve megrendezett Országos Felsőoktatási Véradóverseny, emellett megújult a www.veradas.hu weboldala is. A most bejelentett mobilalkalmazás a következő lépés a Vöröskereszt számára a digitális platformokon történő terjeszkedésben.

Az applikációval, amit az EPAM önkéntesen fejlesztett a Magyar Vöröskereszt számára, nem csupán feltérképezhetjük a véradási lehetőségeket, de egy játékos kérdőíven keresztül megtudhatjuk azt is, hogy adhatunk-e vért. Emellett a legfrissebb, véradással kapcsolatos hírek is elérhetőek az alkalmazáson belül, valamint a saját véradásunkkal kapcsolatos információinkat is megoszthatjuk másokkal a közösségi oldalakon.

„A Magyar Vöröskereszt 1939 óta szervezi a véradásokat Magyarországon. Az elmúlt 76 évben mindig nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a véradók igényeit, a nemzetközi és hazai trendeket figyelembe véve szólítsuk meg véradóinkat. Éves szinten 11–13 ezer véradóeseményt szervezünk. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint véradóink leginkább az interneten tájékozódnak a lehetséges véradóhelyszínekről és időpontokról. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a megújult weboldalunkat minden platformon (számítógép, okostelefon, táblagép) könnyedén tudják böngészni a véradók. Azáltal, hogy elkészült a Vöröskereszt véradós applikációja egy nagy álmunk vált valóra, melyért köszönet az EPAM-nak. Az alkalmazásnak hála a véradóink még személyre szabottabban és kényelmesebben válogathatnak a havi közel ezer véradóeseményünk közül” – hívta fel a figyelmet Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehettünk a Magyar Vöröskereszt projektjében. Reméljük, hogy a hazai munkatársaink által fejlesztett Véradás mobilalkalmazás segítségével minél többen mennek el vért adni, és így minél több életet tudnak megmenteni. Célunk, hogy a jövőben továbbra is együttműködjünk a Vöröskereszttel olyan szoftverek megalkotásában, amelyek jobbá tehetik az emberek életét.” – mondta Bozsó Attila, az EPAM közép- és kelet-európai fejlesztési igazgatója.

Az EPAM hazai projektjét az Amerikai Vöröskereszttel közös munka előzte meg. A tengerentúli együttműködés keretében a vállalat megújította a szervezet www.redcross.org weboldalát. A fejlesztések eredményeként az EPAM egy olyan online felületet hozott létre az Amerikai Vöröskereszt számára, ahol a látogatók személyre szabott, helyi információkat kaphatnak, ami megkönnyíti az érdeklődők számára a véradást és az adakozást, emellett növeli a szervezett ismertségét és elismertségét is.


Véradás - Vöröskereszt alkalmazás:

 

Android – Google Play

 

Windows Phone - AppStore

 

Apple - AppStore


 

Felhívás!

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete 2015-ben is megszervezi a felmenő rendszerű Elsősegélynyújtó és Csecsemőgondozó Verseny területi illetve megyei fordulóját, melyre várjuk a csapatok/iskolák jelentkezését.

Mellékelten küldjük az Elsősegélynyújtó Versenyszabályzatot, mely módosult a korábbi évekhez képest, így kérjük, figyelmesen tekintsék át! Továbbá a nevezési lapokat, melyeket a szervezetünk felé kérünk visszajuttatni.

Az Elsősegélynyújtó és a Csecsemőgondozási verseny az elmúlt évhez hasonlóan egy napon és egy adott helyszínen kerül megrendezésre.

A verseny helyszínéről a későbbiekben adunk pontos tájékoztatást! A Csecsemőgondozási Verseny szabályzatát és jelentkezési lapját a későbbiekben csatoljuk!

A versenysorozattal kapcsolatos kiemelt információk:

2015.04.18. Területi verseny
2015.04.25. Megyei verseny
Az országos döntőre való nevezés határideje: 2015. május 5.
Az országos döntő időpontja: 2015. május 30.
Az országos döntő helyszíne: Pécs

A mellékletben található nevezési lapokat 2015. március 31.-ig (kedd) kérjük visszaküldeni az alábbi címre, vagy e-mailre:

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg
Megyei Szervezete
4400 Nyíregyháza, Malom u. 3.
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A versenysorozathoz eredményes felkészülést és sikeres részvételt kívánunk!Magyar Vöröskereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Megyei Szervezete

Nevezési lap , Nyilatkozat

 

Tájékoztató

E-mail Nyomtatás PDF

 

VIII. Országos Vasutas Véradó Nap

E-mail Nyomtatás PDF

 


4. oldal / 22

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak