Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

szabolcsi viharkárosult családnak segít a Magyar Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

alt

Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

Sajtóközlemény

Azonnali közzétételre

180 szabolcsi viharkárosult családnak segít a Magyar Vöröskereszt

Bököny, 2010. augusztus 5. – A Magyar Vöröskereszt építőanyagokkal, hullámpalával, léccel és cserepekkel segíti a június 14-i viharban megrongálódott házak tulajdonosait, illetve az otthonok újjáépítését Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében. 10 településen 180 család, összesen mintegy  9 millió forint értékben kap támogatást. 

Bővebben...
 

Közúti elsősegélynyújtó tanfolyam indul gépjárművezető jelöltek részére Vásárosnaményban!

E-mail Nyomtatás PDF

Képzés célja: „Közúti gépjárművezető jelöltek elsősegély nyújtási ismereteinek megszerzése.”

Képzés időtartama: 16 óra

Tanfolyam díja: 4000 Ft + 4900 Ft vizsgadíj , összesen: 8900 Ft

A képzés helye: Vöröskeresztes iroda, 4800 Vásárosnamény, Rákóczi út 24.

Tervezett kezdés: 2010. 08. 03.

Bővebben...
 

Bázisovi és Humanitárius Település cím Kocsordon

E-mail Nyomtatás PDF

alt

altHumanitárius település címet kapott Kocsord.    A helyi Jókai Mór  Általános Iskola 2001-ben lett a Magyar Vöröskereszt bázisiskolája és a helyi   óvoda  is megkapta a bázis óvoda címet. Szabó Károlyné vöröskeresztes tanárelnök vezetésével 1963 óta aktív vöröskeresztes munka folyik az általános iskolában. 2008-ban második,2009-ben és idén  is harmadik legjobb helyezést ért el országosan a Jókai Mór Általános  Iskola a véradásszervezésben. A humanitárius település címet jelképező táblát 2010. június 16-án avatták fel a kocsordi polgármesteri hivatalnál,  valamint az óvoda is bázis óvodai táblát kapott ezen a napon.

 

Adomány az árvízkárosultaknak

E-mail Nyomtatás PDF


alt

Nemes kezdeményezéssel kereste meg szervezetünket a   nyíregyházi TIGERS AFC- Amerikai football csapat.  2010. június 19.-én Nagykállóban fogadták az Újpest csapatát, akikkel közösen  döntöttek úgy, hogy adományokat gyűjtenek, - a csapattagok és a mérkőzésre látogatók között - amit a Magyar Vöröskereszt részére ajánlottak fel, azzal a kéréssel, hogy juttassuk el az árvíztől leginkább érintett Borsod megyei településekre.

Bővebben...
 

Nyáron is dolgozik a MikulásGyár!

E-mail Nyomtatás PDF

A MikulásGyár a Ségécé Plaza-lánc és a Magyar Vöröskereszt sok év óta jól működő hármasa nagyszabású adománygyűjtést szervez az árvízkárosultak részére.

Az akció június 14 –től június 20-ig tart, a Vöröskereszt önkéntesei minden nap 10.00 és 20.00 óra között várják az adományozókat és a cégek, intézmények felajánlásait.

Mivel a területen jelenleg a károk felmérése folyik,  a családok még mindig a rokonoknál, vagy a kitelepítések helyszínein élnek. Továbbra is legfontosabb feladat az ellátásukba történő bekapcsolódás, tehát tartós élelmiszereket gyűjtünk, ételkonzerveket, tisztító-, tisztálkodó-, és fertőtlenítő szereket.

 


28. oldal / 29

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak