Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

ESÉLYNAP 2011

E-mail Nyomtatás PDF

Egyenlő esély nap

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Szervezete 2011. június 19-én, vasárnap közreműködött a Veled- Érted Egyesület által szervezett „EsélyNap2011” címmel megrendezésre kerülő eseményén.

Az országszerte megrendezésre kerülő programsorozat arra volt hivatott, hogy felhívja a társadalom széles köreinek figyelmét az esélyegyenlőségi szempontból hátrányos helyzetű célcsoportokra, vagyis azokra, akiket megkülönböztetés ér fogyatékosságuk, nemük, faji- vagy etnikai származásuk, koruk, vallásuk vagy hitbéli meggyőződésük, illetve szexuális orientációjuk miatt.

 

 

Bővebben...
 

VÉRADÓK VILÁGNAPI ÜNNEPSÉGE

E-mail Nyomtatás PDF

Több vér, több élet –

június 14.-én van a Véradók Világnapja

Az Országos Vérellátó Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája az idén is  meghirdette az „Országos Felsőoktatási Véradóversenyt”. 2011. június 14-én  kihirdetésre került a verseny eredménye.

Bővebben...
 

Ismét bizonyított Kocsord - Humanitárius település

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége 2007-ben alapította meg a Humanitárius Település elismerést. Ezt azon települések nyerhetik el, ahol támogatják a közösségi kezdeményezéseket, együttműködnek a Magyar Vöröskereszttel, segítenek az elesett embereken-családokon, szem előtt tartják az egészségnevelést – mint értéket, aktívan részt vesznek a véradásokon, terjesztik az elsősegély-nyújtási ismereteket – és mindezt a fiatalok együttműködésével, bevonásával valósítják meg.

Megyénkből KOCSORD község 2009. évben oklevelet, 2010. évben elismerő táblát kapott, mely a Polgármesteri Hivatal épületére került, 2011. június 08-án pedig üdvözlő táblát nyert el, melyet a község határában helyeztek el. A község jelenlegi 2900 lakosának 96 százaléka tagja a Vöröskeresztnek.

 

Bővebben...
 

A Vöröskereszt új bázisai Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

E-mail Nyomtatás PDF

Bázisóvoda – Bázisiskola avató

Örömmel köszöntöttük 2011. május 24-én Nyíregyházán a Ligeti Óvodát (Nyíregyháza, Liszt Ferenc u. 32-34) és tagóvodát (Nyíregyháza, Ferenc körút 1. sz.), mint Bázisóvodát, és a  Báthory István Gimnázium és Szakközépiskolát ( Nyírbátor, Ifjúság u. 2.sz.) mint Bázisiskolát soraink között.

 

Bővebben...
 

Jubíleumok éve

E-mail Nyomtatás PDF

2011. év a kerek évfordulók éve

A Magyar Vöröskereszt május 08.-án ünnepelte megalakulásának 130. évfordulóját, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt pedig február 09.-én 90. születésnapját. Az Ifjúsági Vöröskereszt ebben az évben 40. alkalommal rendezte meg a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét, ahol általános, középiskolai, és felnőtt kategóriában képviselték a megyénket a csapatok. Az országos döntő 2011. május 20-22. között Zánkán került megrendezésre, ahol csapataink az alábbi helyezéseket érték el:

Bővebben...
 


25. oldal / 29

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak