Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Bázisovi és Humanitárius Település cím Kocsordon

E-mail Nyomtatás PDF

alt

altHumanitárius település címet kapott Kocsord.    A helyi Jókai Mór  Általános Iskola 2001-ben lett a Magyar Vöröskereszt bázisiskolája és a helyi   óvoda  is megkapta a bázis óvoda címet. Szabó Károlyné vöröskeresztes tanárelnök vezetésével 1963 óta aktív vöröskeresztes munka folyik az általános iskolában. 2008-ban második,2009-ben és idén  is harmadik legjobb helyezést ért el országosan a Jókai Mór Általános  Iskola a véradásszervezésben. A humanitárius település címet jelképező táblát 2010. június 16-án avatták fel a kocsordi polgármesteri hivatalnál,  valamint az óvoda is bázis óvodai táblát kapott ezen a napon.

 

Adomány az árvízkárosultaknak

E-mail Nyomtatás PDF


alt

Nemes kezdeményezéssel kereste meg szervezetünket a   nyíregyházi TIGERS AFC- Amerikai football csapat.  2010. június 19.-én Nagykállóban fogadták az Újpest csapatát, akikkel közösen  döntöttek úgy, hogy adományokat gyűjtenek, - a csapattagok és a mérkőzésre látogatók között - amit a Magyar Vöröskereszt részére ajánlottak fel, azzal a kéréssel, hogy juttassuk el az árvíztől leginkább érintett Borsod megyei településekre.

Bővebben...
 

Nyáron is dolgozik a MikulásGyár!

E-mail Nyomtatás PDF

A MikulásGyár a Ségécé Plaza-lánc és a Magyar Vöröskereszt sok év óta jól működő hármasa nagyszabású adománygyűjtést szervez az árvízkárosultak részére.

Az akció június 14 –től június 20-ig tart, a Vöröskereszt önkéntesei minden nap 10.00 és 20.00 óra között várják az adományozókat és a cégek, intézmények felajánlásait.

Mivel a területen jelenleg a károk felmérése folyik,  a családok még mindig a rokonoknál, vagy a kitelepítések helyszínein élnek. Továbbra is legfontosabb feladat az ellátásukba történő bekapcsolódás, tehát tartós élelmiszereket gyűjtünk, ételkonzerveket, tisztító-, tisztálkodó-, és fertőtlenítő szereket.

 

Országos Véradó Verseny szép eredményekkel

E-mail Nyomtatás PDF

A 2009/2010 –es tanévben meghirdetett Országos Felsőoktatási és a Bázisiskolák Véradó versenyében Szabolcs megye ismét kiemelkedő eredményt ért el.

A 2010. június 14-én a Pécsi Tudományegyetemen megrendezett Véradók Világnapi Központi Ünnepségén mindhárom meghirdetett kategóriában dobogós helyezést értünk el.

A felsőoktatási intézmények 1000 fő alatti kategóriájában II. helyezést ért el a Szent Atanáz Görög Katolikus Főiskola, aki több éve töretlenül tartja vezető szerepét a versenyben.

A bázisiskolák középiskolai kategóriájában a nagykállói Budai Nagy Antal Intézményegység országos II. helyezett, az általános iskolák kategóriájában a kocsordi Jókai Mór Általános Iskola  az országos III. helyezés díját vehette át.

Mindhárom intézmény évek óta fontos szerepet tölt be a véradásszervezésben és több más vöröskeresztes tevékenység segítésében egyaránt, így jó érzéssel tölt el bennünket, hogy munkájukat ilyen magas szinten is elismerhetjük.

 Csak így tovább, közös célunk, hogy a következő évben is megtarthassuk ezeket a szép eredményeket!

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Ingyenesen hívható Inviteles zöld szám

E-mail Nyomtatás PDF

alt


alt
Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

Sajtóközlemény

Azonnali közzétételre

Ingyenes információs vonalat indít az árvízkárosultaknak a Magyar Vöröskereszt és az Invitel

06 80 911 070 – ezen az ingyenesen hívható Inviteles zöld számon várja a Magyar Vöröskereszt az árvízkárosultak és a rászoruló családokon segíteni szándékozók hívásait. Szervezetünk így nyújt gyors és hatékony segítséget, így köti össze a felajánlókat és a bajbajutott családokat.

Bővebben...
 


22. oldal / 24

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak