Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Megyei elsősegélynyújtó verseny Vásárosnaményban

E-mail Nyomtatás PDF

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt június 2-án Vásárosnaményban rendezte meg azt az elsősegélynyújtó versenyt, ami immár több mint 40 éves múlttal rendelkezik a karitatív szervezet történetében. Az esemény lebonyolításában a szakmai segítséget az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi Régiójának Szabolcs megyei mentőtisztjei és mentőápolói biztosították. A verseny megnyitóján Dr. Pápai György az OMSZ régióvezető főorvosa elmondta, kiemelkedő fontosságú, hogy minél többen rendelkezzenek elsősegélynyújtó ismeretekkel, hiszen ezen sokszor emberek élete múlhat és egy ilyen rendezvény elősegítheti ennek az elsajátítható tudásnak a népszerűsítését. Húsz öt fős csapat indult a versenyen, hogy a különböző helyszíneken megmérettesse tudását. A hitelesség érdekében 33 sérültet imitáltak a vállalkozó gyerekek.  A feladatok között volt számos olyan szituáció, ami sajnos gyakran előfordul a mindennapi életben, közlekedési és háztartási balesetek, valamint egyéb egészségügyi problémák miatt kialakuló krízishelyzet. Az ifjúsági és a felnőtt kategóriában kettős záhonyi siker született, a Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola és Gimnázium, valamint a Dr. Béres József Kollégium csapata végzett az első helyen. Gyermek kategóriában Képes Géza Általános Iskola, Mátészalka nyerte el az első helyezést.

 

Kerékpáros KRESZ és ügyességi verseny

E-mail Nyomtatás PDF

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a Nemzeti Közlekedési Hatóság közreműködésével „Kerékpáros KRESZ és ügyességi versenyt” rendezett a megyei gyermekvédelmi intézményekben élő fiatalok részére. A rendezvény megnyitóján dr. Vinnai Győző a megyei kormányhivatal vezetője elmondta, hogy a cél a fiatalok helyes közlekedésre nevelése. A versenyhez kapcsolódóan a résztvevők és a vendégek megismerhették a Közlekedési Felügyelőséget érintő feladatköröket, valamint megtekinthettek különböző ügyességi, szakmai bemutatókat.  A Magyar Vöröskereszt megyei munkatársa mentőtiszt bevonásával tartott a gyerekeknek elsősegély bemutatót.

 

Gyűjtési akció a Nyírségi Vágtán

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete a május 27-én megrendezésre kerülő Nyírségi Vágtán hirdette meg gyűjtési akcióját, melynek célja egy csontsűrűség mérő készülék megvásárlása.  A rendezvény területén több persellyel voltak kint a szervezet munkatársai, és közben felvilágosítást adtak minden érdeklődőnek. Meglepő volt, hogy nagyon sokan nem tudták, hogy csontjaik állapotát negyven éves kor felett érdemes ellenőriztetni. Ezt a Vöröskereszt sátrában meg is tehették, ahol a nyírbátori Értetek Egyesület szakemberei végeztek csontsűrűség, vércukor, koleszterin, vérnyomás és testzsír mérést. A megyei szervezet továbbra is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél többen kapjanak alapfokú ismeretet az újraélesztésről, így a mentőszolgálat kollégáival egész nap tartották a bemutatókat. A sátorban egymásnak adták a helyet az óvodás korú gyerekek, középiskolások, nagyszülők. Köszönjük mindenkinek, aki adományával hozzájárult gyűjtési akciónkhoz! Továbbra is tart a gyűjtés, kérjük, segítsék a csontsűrűség mérő készülék  megvásárlását!

 

Területi szervezetek éves közgyűlései

E-mail Nyomtatás PDF

Megyeszerte zajlanak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt területi szervezeteinek éves közgyűlései. Mátészalka, Kisvárda, Nyírbátor, Tiszavasvári, Vásárosnamény, Fehérgyarmat és Záhony egymás után rendezték meg ezt az eseményt. A küldöttek, meghívottak és kitüntetettek mindenhol szép számban jelentek meg, bizonyítva ezzel azt is, hogy milyen fontos és értékes számukra az a munka, amit a Vöröskeresztért végeznek. A rendezvényeket ünnepi műsorok nyitották meg és újra kiderült, mennyi tehetséges diák van a megyénkben. Az elmúlt év eseményeinek megbeszélése, értékelése után minden térségben nagyon sok hozzászólás volt. A területi vezetők és elnökök nagyszerű munkáját több felszólaló méltatta. A legtöbbször elhangzó, problémát jelentő központi kérdés, az a tagsági díj összege volt. Mindenhol egyetértettek abban, hogy ezt vagy csökkenteni kell, vagy differenciálni, hogy lehessen kapni olcsóbb bélyegeket is, hiszen nagyon sok embernek kevés pénzből kell ezt kifizetnie. Ehhez szorosan kapcsolódnak azok a problémák, amit a gazdasági válság okozott. Nehezebben lehet anyagi támogatásokat szerezni, mert azok a cégek, vállalatok, magánszemélyek, akik lehetőségeikhez képest eddig minden segítséget megadtak, azon dolgoznak, hogy fenn tudják tartani magukat. A területi szervezetek vezetői azonban bizakodóak, és remélik, hogy még erősebb összefogással megoldható ez az időszak. A legnagyobb sikert minden régióban a véradásszervezés kiemelkedő eredményessége jelenti. Megyénk lakói példaértékűen járnak elől ezen a téren, mert tisztában vannak ennek a fontosságával, köszönhetően többek között a széles körű felvilágosító, tájékoztató kampányoknak.

Területi közgyűlés Mátészalka, 2012.05.14.

Területi közgyűlés Kisvárda, 2012.05.21.

Területi közgyűlés Tiszavasvári, 2012.05.22.

 

Kitüntetések, és közgyűlés a Világnapi Ünnepségen

E-mail Nyomtatás PDF

A hagyományokhoz hűen május 15-én, a Megyeháza Bessenyei Nagytermében került megrendezésre a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének a Vöröskereszt Világnapja alkalmából tartott ünnepsége. A világnapi megemlékezés most is, mint minden évben a szervezet éves beszámoló közgyűlésével együtt zajlott, ahol a küldöttek meghallgatták az elmúlt év történéseit, gazdasági beszámolóit. Az eseményt Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke ünnepi beszéddel nyitotta meg. Kiemelte, hogy különösen nagy öröm Nyíregyházára érkezni, mert a térségben nagyon aktív a Vöröskereszt tevékenysége, valamint azt, hogy a társadalmi problémák, és a mind sűrűbben előforduló természeti katasztrófák miatt egyre nagyobb szükség van egy ilyen, az egész világot átszövő karitatív szervezet működésére. A gazdasági válság azonban itt is érezteti hatását, és egyre nagyobb gondot okoz a megfelelő anyagi feltételek előteremtése, ezért még nagyobb összefogásra, támogatásra van szükség ahhoz, hogy a segítség továbbra is folyamatos maradhasson. Ez a rendezvény méltó keretet biztosított arra, hogy a megyei szervezet kifejezze háláját, és elismerését azoknak a munkatársaknak, és önkénteseknek, akik kiemelten segítették a Vöröskereszt munkáját, bármilyen területen. A kitüntetettek bronz, ezüst és arany fokozatú elismeréseket vehettek át Habsburg Györgytől, valamint Szarkáné Kövi Márta megyei igazgatótól.

 

 


22. oldal / 29

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak