Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Nyelvvel-lélekkel könyvek átadása

E-mail Nyomtatás PDF

Nyelvkönyvek átadása

 

Az idegen nyelvek ismerete a mai világunkban egyre fontosabbá válik. A leghatékonyabb, ha már kora gyermekkorban elkezdődik a nyelvtanulás. Ebben nagyon fontos szerepet kapnak az iskolák, ahol sokszor anyanyelvi pedagógusok segítségével folyik az oktatás. Az anyagi feltételek előteremtése minden tanintézménynek nagyon sokban kerül, ezért minden segítség jól jön.

A Magyar Vöröskereszt és a Lector fordítóiroda ezért is hirdette meg 2012-ben meg Nyelvvel-lélekkel elnevezésű nyelvkönyvgyűjtő akcióját. A cél az volt, hogy a szűkös költségvetésből gazdálkodó iskolák több lehetőséget nyújthassanak tanulóiknak a nyelvtanulásra.

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete által összegyűjtött nyelvkönyvekből több iskola részesülhetett, többek között két vöröskeresztes bázisiskola, a nyíregyházi Bem József Általános Iskola, és a kocsordi Jókai Mór Általános Iskola.

A képen Dr. Baloghé Mester Éva a Bem József Általános Iskola igazgató asszonya veszi át a könyveket a megyei Vöröskereszt munkatársától.

 

2012. évi karácsonyi programok értékelése

E-mail Nyomtatás PDF

2012. évi karácsonyi programok értékelése

 

 

Az idei karácsonyi programok során igyekeztünk eljutni elsősorban az idős, beteg egyedülálló lakossághoz, valamint a nagycsaládosokhoz, gyermekekhez, hajléktalanokhoz. Az ünnep közeledtével szervezetünkhöz jelentős számú segélykérő levél érkezik. A kérelmezőknek lehetőségeinknek megfelelően próbálunk segítséget nyújtani.

Bővebben...
 

Családi Erőforrás Központ létrehozása és működtetése

E-mail Nyomtatás PDF

 

Családi Erőforrás Központ létrehozása és működtetése

E-mail Nyomtatás PDF

 

Karácsonyi üdvözlet

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Barátaink!

Ismét egy nehéz, küzdelmekkel teli évet tudhatunk magunk mögött, és mondhatjuk, hogy a december volt a legnehezebb időszak. A postásunk minden nap több tucat kérelemmel érkezett hozzánk. A levél írói szinte kivétel nélkül segítséget kértek ahhoz, hogy egy kicsit gondtalanabb lehessen számukra a karácsony. Minden lehetőséget megragadtunk ahhoz, hogy minél több élelmiszert, ruhát és játékot tudjunk összegyűjteni.

Megkerestünk önkormányzatokat, cégeket, magányszemélyeket, gyűjtünk áruházakban, bevásárlóközpontokban és gyűjtöttek számunkra a bázisiskoláink is. A közös összefogás eredményeként megyeszerte több ezer segélyezettünknek lehet gondtalanabb ünnepe. Köszönjük mindenkinek, aki segítette munkánkat, és gondolt a rászoruló emberekre.

Kívánunk mindenkinek

BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET!

 


20. oldal / 29

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak