Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

In memoriam dr. Kovács Árpád

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete mély fájdalommal búcsúzik Dr. Kovács Árpádtól, aki 63 éves korában, hosszantartó betegség után hunyt el.  Szervezetünk egykori elnöke kiemelkedő önkéntes munkája elismeréseként 1996-tól lett a Nyíregyháza városi vezetőség tagja, majd ezt követően a megyei vezetőségé is. Végül munkája megkoronázásaként 98-tól 2012-ig a megyei vezetőség elnökeként tevékenykedett. Szaktudásával, kapcsolataival elkötelezetten segítette szervezetünk tevékenységét.

Már hosszú ideje tudtuk, hogy beteg, de ő türelemmel, hatalmas akaraterővel élte tovább mindennapjait. Tette ezt szerető feleségéért, gyermekeiért, unokáiért. A sors azonban nem tette könnyűvé számára az utolsó időket, hatalmas csapást mért rá. Elvette tőle oly nagyon szeretett és tisztelt társát, feleségét, akinek a szerető gondoskodása által lehetett még mindig közöttünk. Ettől a tragikus eseménytől kezdve még jobban aggódtunk érte. Reménykedve vártuk, hogy belép az ajtón, kedvesen mosolyog, érdeklődik, megkérdezi, hogy mennek a dolgok és elkezd gondolkodni, hogyan segíthet. Többé már nem jött hozzánk. Erejének utolsó tartalékait is felemésztették a történtek, és a betegsége.

Kiemelkedő munkájáért a Vöröskereszt Országos Vezetősége 2003-ban „Vöröskeresztes munkáért” arany fokozatú elismerésben részesítette. Idén tavasszal egy gyönyörű bársony dobozkában a gyémánt fokozatú kitüntetést szerették volna számára átadni.

Emlékét kegyelettel megőrizzük, és Komjáthy Jenő alábbi verssoraival búcsúzunk tőle.

Elégek én ragyogva fényben,
Szétáradok az összességben,
Magamat égbe ragadom,
Az ősi honba visszatérek
Tisztán és szabadon.


 

Családi Erőforrás Központ létrehozása és működtetése

E-mail Nyomtatás PDF

 

Csecsemő és Kisdedgondozási megyei verseny – Tiszavasvári 2013

E-mail Nyomtatás PDF

Csecsemő és Kisdedgondozási Versenyt rendezett április 27-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt. A felmenő rendszerű verseny megyei döntőjére Tiszavasváriban került sor. Dr. Fülöp Erik, a város polgármestere és Szarkáné Kövi Márta a Vöröskereszt megyei igazgatója személyes hangvételű beszéddel nyitották meg a rendezvényt, amelyen megjelent Bundáné Gadics Ildikó a város jegyzője, a Vöröskereszt területi elnök asszonya is. A 6 általános és 8 középiskolai csapat három órán keresztül, 14 állomáson tett tanúbizonyságot elméleti és gyakorlati tudásáról, felkészültségéről. Olyan szituációkat kellet a versenyzőknek megoldania, mint a kisgyermek helyes étkezésének összeállítása, öltöztetése, a beteg gyermek ellátása. A felkészítő tanárok és kísérők számára a verseny ideje alatt kirándulási lehetőség volt biztosítva, ahol a környék nevezetességeit tekinthették meg.

Az elfáradt diákok izgatottan várták a délutáni eredményhirdetést. A megszerzett pontszámok alapján az alábbi helyezések alakultak ki:

Általános iskolák

  1. helyezett : Általános Iskola, Tiszavasvári
  2. helyzett: Eötvös József Általános Iskola Vásárosnamény
  3. Bem József Általános Iskola, Nyíregyháza

A középiskolák

  1. helyezett : a Budai Antal Szakközépiskola, Nagykálló
  2. helyezett : Esze Tamás Gimnázium, Mátészalka
  3. helyzett : Zay Anna Gimnázium és Egészségügyi Szakközép Iskola, Nyíregyháza

Idén az a megtiszteltetés érte a Vöröskereszt szabolcs megyei szervezetét, hogy Nyíregyháza rendezheti meg a verseny országos döntőjét június 7-8 között.

 

Motoros véradás 2013

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is nagy sikerrel került megrendezésre a Motorosok Találkozója a Sóstói Múzeumfaluban, melynek egyik legnemesebb célja a véradás volt. A hetedik éve zajló rendezvényt immár ötödik éve szervezi közösen a Honda Szász és a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. A programokkal tarkított nap folyamán közel kétszáz motoros jelent meg a helyszínre szervezett véradáson. Természetesen ebben az évben is biztosítva volt a lehetőség a résztvevők számára, így aki ráért, ellenőriztethette a vércukor és koleszterin szintjét, a vérnyomását, valamint csontsűrűségét. Ezeket a vizsgálatokat kollégáink a nyírbátori Értetek Egyesület munkatársaival végezték.


 

Kérjük, támogassa megyei szervezetünket adója 1 %-ával

E-mail Nyomtatás PDF

 


18. oldal / 29

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak