Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

Motoros véradás

E-mail Nyomtatás PDF


Ötödik alkalommal került megrendezésre a hagyományos tavaszi motoros véradás, melynek ismét a sóstófürdői Múzeumfalu adott otthont 2011. április 17-én 9-16 óráig.

A szép környezetben megrendezett eseményen 208 fő véradó nyújtotta karját véradásra.

Az egész napos rendezvényen a véradók és a hozzátartozók igénybe vehették a Magyar Vöröskereszt önkéntesei által biztosított egészségügyi szűréseket (csontsűrűség, vércukorszint, koleszterinszint, vérnyomásmérés) és a színvonalas műsorok mellett fogyaszthatták el az ebédet, melyet a Honda-Szász biztosított számukra.

Köszönjük a megjelenteknek, hogy az ország távoli vidékeiről is eljöttek, és vért adtak, segítették a beteg emberek gyógyulását.

Jó és balesetmentes motorozást kívánunk.

 

Egy nap az AIDS ellen

E-mail Nyomtatás PDF

Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

Sajtóközlemény

Azonnali közzétételre

Egy nap az AIDS ellen

Budapest, 2010. december 1. - HIV és AIDS: Két szó, amely kirekeszt, félelmet szül, két tabu, amiről még mindig nagyon keveset tud egy átlag magyar fiatal. A Magyar Vöröskereszt és az MTV Staying Alive kampánya a megbélyegzés helyett a felvilágosításra és a betegség elleni küzdelemre próbálja felhívni a figyelmet. December 1-jén, az AIDS világnapján számos partner összefogásával nagyszabású, egész napos eseménysorozat kerül megrendezésre a Deák téri Gödörben. A Magyar Vöröskereszt, az Anonim AIDS Tanácsadó Szolgálat, az Egészségügy Fejlesztési Intézet, az SzNPTT, az A-HA program  és a Durex együttműködésében változatos programokkal, este pedig ingyenes koncertekkel veszik fel a harcot a betegség ellen, valamint próbálják felhívni a figyelmet a hazai szexuális és mentálhigiénés felvilágosítás fontosságára.

Bővebben...
 

Összefogás a rászorulók karácsonyának megszépítéséért

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete már évtizedek óta hagyományosan megrendezi a „Karácsonyi Szeretetakció” elnevezésű programját hogy rászoruló családok számára meghittebbé varázsoljuk a karácsonyi ünnepeket.

Bővebben...
 

Legyél különleges, legyél rendszeres véradó!

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

 

Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

Sajtóközlemény

Azonnali közzétételre

Legyél különleges, legyél rendszeres véradó!

 

Budapest, 2010. november 19. – Legyél különleges, legyél rendszeres véradó! – ezzel a jelmondattal hirdette meg az idei Országos Felsőoktatási Véradóversenyt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A verseny célja, hogy minél több fiatal ismerje fel a véradás fontosságát és egyúttal csatlakozzon a rendszeres véradók csapatához. A 2010/2011. tanévben 32 felsőoktatási intézmény száll versenybe.

Bővebben...
 

Véradók napja

E-mail Nyomtatás PDF

November 27.-éhez, a Véradók napjához közeledve megyénk szerte megkezdődtek a többszörös véradókat köszöntő ünnepségek.

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 22 éve már , hogy ezen a napon különös hangsúlyt fektetünk azoknak az önzetlen, segítőkész emberek ünneplésére, aki rohanó világunkban is rendszeresen szakítanak időt , azért, hogy az életükért küzdő embereknek segítsenek.

Bővebben...
 


17. oldal / 21

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak