Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Hírek, közlemények

KÖSZÖNJÜK!

E-mail Nyomtatás PDF

 

Fesztiválozók felbecsülhetetlen adománya

E-mail Nyomtatás PDF

Az elmúlt hétvégén a Hegyalja fesztivál nemcsak a szórakozásról, hanem a segítségnyújtásról is szólt. A korábbi évekhez hasonlóan véradást szerveztünk, melyen a fiatalok ismét bizonyították, hogy a bulizás, szórakozás mellett gondolnak beteg embertársaikra és feltétel nélkül segítenek, ha kell. A 102 véradó között 33 fiatal életében először nyújtotta karját, hogy ismeretlen, beteg embertársainak segítséget nyújtson.

Bővebben...
 

Ne a szúnyogoknak add a véred!

E-mail Nyomtatás PDF

Tíz helyszínen szervez véradást a Magyar Vöröskereszt a Catch Chemotox segítségével június 14-étől. Jusson kevesebb a szúnyogoknak, jusson több a rászorulóknak – ebben kíván segíteni a népszerű szúnyog- és rovarirtó szereket forgalmazó cég, a Sara Lee Hungary. Számításaik szerint egyetlen véradó több mint 28 ezer szúnyogot foszt meg táplálékától. A közös akció időzítése sem véletlen: június 14-e a véradók világnapja.

Június 14. és július 30. között a Catch Chemotox és a Magyar Vöröskereszt rendhagyó véradási- és adománygyűjtési akciót szervez. Az akció mottója: „Ne a szúnyogoknak add a véred”. A www.catchchemotox.hu/veradas oldalon a szervezők szerdától egy számlálót helyeznek el, és minden regisztráció után 100 Ft-ot utalnak a Magyar Vöröskereszt számlájára egészen addig, amíg 1.000.000 Ft össze nem gyűlik.

 

Elhunyt Habsburg Ottó

E-mail Nyomtatás PDF

Hétfőn kilencvennyolc éves korában meghalt Habsburg Ottó, a Magyar Vöröskereszt elnökének édesapja. A Magyar Vöröskereszt vezetősége, munkatársai és önkéntesei részvétüket fejezik ki a gyászoló Habsburg Györgynek és családjának.

Mély megrendüléssel értesültünk a szomorú gyászhírről. Habsburg Ottó halála váratlanul ért minket, már csak azért is, mert, ahogy mondta: „Nem volt időm öregedni. Mindig voltak feladataim és céljaim. Az öregség nagy tragédiája, hogy az embernek már nincs célja. Nekem mindig vannak távlati céljaim, úgyhogy jó állapotban vagyok”.

Habsburg Ottót németországi otthonában, a Starnbergi-tó partján fekvő Pöckingben érte a halál.

A hétfőn elhunyt Habsburg Ottó földi maradványait július 16-án, a bécsi Kapucinusok Templomában, a szívurnát, szűk családi körben, Pannonhalmán helyezik örök nyugalomra. Lelki üdvéért a szentmisét a budapesti Szent István-bazilikában celebrálják július 17-én, délután három órakor.

Habsburg Ottót hét gyermeke – köztük Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke -, 22 unokája és két dédunokája gyászolja. Felesége, Regina tavaly februárban halt meg.

Nekrológ

Otto von Habsburg 1912. november 20-án született az alsó-ausztriai Reichenauban. Apja az 1916-ban megkoronázott IV. Károly (osztrák császárként I. Károly), anyja Zita pármai hercegnő volt.

Bővebben...
 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elindult a KONYHAKERT program

E-mail Nyomtatás PDF

A 2010-es évben sikeresen megvalósított jászkiséri vetőmag-program eredményeit látva az Amerikai Ház Alapítvány és Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány támogatásával a Magyar Vöröskereszt térítés nélkül biztosított ebben az évben is konyhakerti zöldség vetőmagot magánszemélyek és családok számára.

Megyénkben a program 35 településen valósul meg, 3000 család vehette át a 10 vetőmagfajtát tartalmazó vetőmag csomagot.

A program rövidtávú célja: Saját zöldségtermesztés elindítása a kedvezményezettek és családjaik számára

A program hosszútávú célja: Az öngondoskodás és a kertkultúra felélesztése, a helyi közösség szemléletének megváltoztatása.

Bővebben...
 


16. oldal / 21

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak