Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Kedves Adományozni kívánó Ismerőseink, Barátaink, Tisztelt Városlakók!

E-mail Nyomtatás PDF

Értesítünk Mindenkit, hogy Karácsonyi gyűjtésünk tovább folytatódik.
A nyíregyházi METRO Áruházban munkatársaink és önkénteseink három hétvégén, (péntek-szombat-vasárnap) :
December 6-8.
December 13-15. és
December 20-22. között, 
délelőtt 10-től és este 18 óráig várnak Mindenkit a gyűjtőpontokon.

Elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtünk, de lehetőség van támogatói kuponok megvásárlására is, a METRO kasszán keresztül.

Segítségeteket előre is köszönjük!


 

Kedves Önkéntes Segítőink, kedves Barátaink!

E-mail Nyomtatás PDF

Az évnek szinte minden napjára esik egy Világnap! Ünneplünk ételeket, eseményeket, a technikai fejlődést, a kultúrát, a szerelmet, a békét, megemlékezünk betegségekről, történelmi tragédiákról. December 5-én van egy olyan nap, amikor az Önkénteseket ünnepeljünk, azokat a nagyszerű, és önzetlen embereket, akik, sokszor számukra ismeretlen személyekért végeznek áldozatos munkát. Család, és munka mellett sokszor nagyon nehéz feladatot vállalni a társadalom felé. Az ENSZ közgyűlése 1985-ben december 5. napját jelölte ki arra, hogy a kormányok és a népek megünnepeljék mindazt, amit világszerte önkéntesek végeznek el. Mindenfajta önkéntes tevékenységet ünnepel A GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS FEJLŐDÉS ÖNKÉNTESEINEK VILÁGNAPJA, legyen az valamely képesség, akár karitatív tevékenység felajánlása.

Kedves Önkénteseink! 

Tűzijátékot, virágot, ajándékot érdemelnétek, de mi csak hálánkat közvetíthetjük felétek! Köszönjük áldozatos munkátokat!


 

Pályaválasztási Kiállítás 2013

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is megrendezte a  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az évek óta nagy sikerrel lezajló Pályaválasztási Kiállítását. Ebben az évben közel 100 kiállító bevonásával várták az általános és középiskolák tanulóit.

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete is képviseltette magát az eseményen. ahol  a szervezet a felnőttoktatási képzéseit ismertette meg az érdeklődő diákokkal.

 

Bővebben...
 

Adományokat gyűjt és készenlétbe helyezte bevethető szakembereit a Magyar Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2013. november 11. – A legfrissebb adatok szerint több mint 5,4 millió károsultja van a Fülöp-szigetek központi részén, végig söprő Haiyan tájfunnak. A Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC) sürgősségi katasztrófa alapjából (DREF –Disaster Response Emergency Fund) 475.495 CHF értékű pénzbeli gyorssegélyt biztosított a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak megsegítésére. A Magyar Vöröskereszt, a nemzetközi szervezetek felhívása alapján gyűjtést indított 1359-es adományvonalán és katasztrófaszámláján.

A helyiek által Yolandának nevezett Haiyan tájfun - az egyik valaha jegyzett legerősebb tájfun - halálos erővel söpört végig a Fülöp-szigetek központi, Visayas régióján pénteken, sorozatos földcsuszamlásokat okozva Kelet-Samar tartományaiban, Leyte és Cebu városokban, valamint a Panay-, és Palawan-szigeteken. Az erős szél és a tengervíz épületeket, közösségeket és családokat pusztított el. A kritikus infrastruktúrában keletkezett károk gyors felmérése nehéz, és a hatóságok még mindig folytatják a sérültek számának megállapítását. A jelenlegi adatok szerint 944.586 családot és 4.283.290 embert tartanak nyilván károsultként, közülük 71.623 családot, 330.914 szállásoltak el 1223 evakuálási központban. Eddig 3438 ház sérülését jelentették, ezek közül 2055 teljesen elpusztult. A Szociális és Fejlesztési Minisztérium és becslése szerint több mint 5,4 millió embert érint a vihar 40 tartományban. A legsúlyosabb károkat Tacloban város szenvedte, ahol a vihar három méteres hullámokat tolt a szárazföld belsejébe.

Bővebben...
 

Meghívó

E-mail Nyomtatás PDF

 


15. oldal / 29

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak