Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap
Általános információk

Program Tiszaháton

E-mail Nyomtatás PDF

Egy csodálatos program a Tiszaháton

 

2013. március közepétől a Tiszahát kilenc településén számos család igazi csodaként élhette meg a gondoskodás egy csodálatos formáját. A tavalyi évben több mint 230 család számára biztosított minden héten kenyeret és tejet az Amerikai Ház Alapítvány a „Gyermekszáj” elnevezésű programja keretében. A vásárosnaményi térség kilenc településén (Barabás, Beregdaróc, Gelénes, Lónya, Mátyus, Tiszaadony, Tiszavid, Tiszakerecseny, Vámosatya) vehették át a nagylelkű élelmiszer adományt a rászoruló családok. A nonprofit társaság a gyermekéhezés elkerülését és a gyermekszegénység enyhítését tűzte ki célul, és az ország több térsége után a keleti régióból választott ki településeket a szegénység okozta nélkülözéseket enyhítésére. A családok kiválasztásában több szempont játszott döntő szerepet. A projekt során az Amerika Ház Alapítvány partnere, és a lebonyolításban a segítője a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei voltak.

Az Amerikai Ház Alapítvány nagylelkű döntése és felajánlása alapján a „Gyermekszáj” program keretei között 2014. december 31-ig számíthatnak a családok minden héten a tej és kenyér adományra. További jó hír az, hogy kibővült a bevont települések köre, és már a Gemzse és Ilk településén élő családok közül is többen részesülnek a rendszeres ellátásból. A bővítéssel tehát 280-ra emelkedett az ellátott családok száma.

Csodálatos példát mutat a társadalom felé az Amerikai Ház Alapítvány. Több száz család számára nyújt segítséget az ország egyik leghátrányosabb térségében az élelmezési gondok megoldásában.

 

Sajtóközlemény

E-mail Nyomtatás PDF

 

Kedves Támogatóink, Barátaink!

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Támogatóink, Barátaink!

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs megyei Szervezet munkatársai és önkéntesei több száz családnak nyújtottak a karácsonyi időszakban segítséget. A legtöbben tartós élelmiszert és meleg téli ruházatot, cipőt kaptak, ami rendkívül nagy segítséget jelentett a nehéz helyzetben lévő embereknek. Igyekeztünk eljutni elsősorban az idős, beteg, egyedülálló lakossághoz, a beteg gyermeket nevelő családokhoz, hajléktalanokhoz.

Megkerestünk önkormányzatokat, cégeket, magánszemélyeket, gyűjtöttünk áruházakban, bevásárlóközpontokban és gyűjtöttek számunkra a bázisiskoláink is. Jelentős mennyiségű élelmiszercsomagot osztottunk ki a rászoruló lakosságnak a megye területén. Ezek a csomagok sok esetben az egyetlen segítséget jelentették a családok számára ahhoz, hogy az ünnepek meghittebbek legyenek számukra. Immár hagyományosan készítettünk csomagot a kórházban maradt idős, beteg embereknek, melyek gyümölcsöt, édességet, tisztálkodási szereket tartalmaztak. A megye több szociális intézményét, gyermekintézményét kerestük fel, az ott élőknek kis csomaggal kedveskedtünk.

Köszönjük mindenkinek, aki támogatásával segítette rászoruló embertársainkat. Köszönjük adományozóinknak, akik egész évben, és most is megkerestek bennünket, és önzetlenül adakoztak pénzt, használt ruhát, cipőt, élelmiszert, játékokat.

Bár közeledik a tavasz, és a nap csodálatosan fog sütni nyáron, és talán lelkünk nem olyan nyitott más emberek problémái, sokszor tragédiái felé, mint decemberben, de kérünk mindenkit, ne feledkezzen meg az adományozás fontosságáról.

Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni továbbá fő támogatóinknak, az

Aktuál Bau kft-nek, a

Szabolcs Takarékszövetkezetnek, és a

Szent Erzsébet Patikának!

 

Bébiszitter tanfolyam

E-mail Nyomtatás PDF

Ingyenes bébiszitter tanfolyam indul január 20-tól! A részletekért kattintson ide!

 

Boldog Karácsonyt kívánunk

E-mail Nyomtatás PDF

 


14. oldal / 29

Akadálymentes változat

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak